PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 22.12.2018
COCO BONGO (SK), the WILDERNESS (SK), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), P.R.D. (SK)

Banská Bystrica, Bosorka

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

B.I.T.C.H. #1
6.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
SISTEM ERORR, ADACTA, ROZPOR (8.12.2018, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
BLACK PASSENGER

NAJNOVŠÍ REPORT:
HEVER, MENTAL TENSION, PROTEIN, REGRES (7.12.2018, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
YARVAR COCHA - Taky možnost 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Fear fest 2018

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Bakteria #3 / 2005

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











HYDRAULITER 12" (recenzia)
Šlinc records
Kapelu s neobyčajným názvom HYDRAULITER registrujem hádam niekoľko hodín hneď po tom, ako sa na bandcampe objavil ich debut. Polovicu tejto kapely tvoria prisťahovalci z drsného kysuckého kraja, ktorí mali prsty v kapelách ako VOCATIO INTERNA, GREEN MONKEY aka LEŇOCHOD, ale hlavne MRAVCOLEV. Ak si kazetu "Popol" posledných menovaných zošúchal až k plastovým kolieskam a HYDRAULITER ti doteraz nič nehovorí, tak zbystri a pozorne čítaj ďalej. Druhá, česká polovica kapely (mimo iných aj kapela A BUDE HŮR) ma za toto tvrdenie ukrižuje aj na tú diaľku, ale podľa mňa HYDRAULITER parádne nadviazal tam, kde MRAVCOLEV skončil. Samozrejme, iní muzikanti, iné uchopenie black metalu a hard core punku a z toho logicky vyplýva, že aj iný výsledok, no ako hlavné pojítko medzi týmito kapelami môžeme zobrať bývalého pařmena, maliara schodov a príležitostného smetiara v jednej osobe Nela. Jeho expresívny hlasový prejav, kedy nemá problém v jednej piesni prejsť od blackmetalového huriavku, až pomaly k hovorenému slovu, či asi nechcenej napodobeniny Mareka Brezovského "V srdci sa mi rakví vtáčik" (alebo ho tam počujem iba ja?). Texty sú kapitola sama o sebe. Surové, chladné a drsné ako január na Ľadonhore. Asi hold tvrdá výchova. Zase sa to v nich hemží samým morom, močou, zimou alebo popolom. Za neskorého stredoveku v dobe temna by za takúto poéziu bol strigôň Nelo upálený na hranici ako prvý čarodejník na našom území. "Urna - moja kurva, tá ubytuje moje smetie." Dnes maximálne neprejde psychotestami. Keď som sa dozvedel, že tento materiál vyšiel konečne aj na LP, vravel som si "ach, ďalšia jednostranná platňa". Omyl. Debut obsahuje síce "len" šesť skladieb, no minutáž niektorých je pekne natiahnutá. Môžu za to rôzne vyhrávky, s ktorými sa strunová sekcia pekne vyhrala. Nerobí im žiadne komplikácie napchať medzi black metal emíčko, alebo medzi pomalé party narúbať ľahší grind pank. A že potom prečo majú niektoré aj zo päť minút, aj keď sa to nezdá. Všestranní muzikanti. Je tu naozaj všetko, ale najviac mi k nim pasuje vlastný popis Kysuce / Praha dark punk. Snáď to nebude jednotaktovka ako MRAVCOLEV (dobre, už som s ním ticho). LP si vydali samy na vlastnej značke Šlinc records (katalógové číslo SLC001!) v náklade 250 kusov. O maľovaný artwork sa postaral sám Nelo (janbatorek.com) a konečne sa môžeš detailne pozrieť, čo je ten hydrauliter zač. Vonku je už aj kazetová verzia.
"Ríšou mu noc, sála nemoc, žiada o pomoc, pred chladom, aj keď horí, noc čo noc ..."

hydrauliter.bandcamp.com
  1. Hydrauliter
  2. Urna
  3. Stigmy
  4. Maso
  5. Mor
  6. Mentol z pekla

Táto recenzia už bola zobrazená 397 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: M+Y+M
TEXT:


 #7496 Wrbo   napísal/a 25.10.2018 20:12:12
Nedá mi niečo napísať k tvojmu prirovaniu k Mravcolev-u. Človeče, kazetku "Popol" som si zadovážil asi len pred dvoma týždňami a odvtedy mi hučí v aute nonstop. Sakra vydarený materiál. Čistá šialenosť. Odporúčam a zároveň sa teším, keď sa mi dostane do rúk Hydrauliter. Dík za to
 #7477 cinter   napísal/a 18.09.2018 22:44:42
Hej MOR je brutal!!! Barz dobré!!
 #7475 Wrbo   napísal/a 18.09.2018 19:54:35
Ten refrén v piesni MOR je vyslovene epický! Neviem ho vyhnať z hlavy
 #7473 nelo paštrnák z pekla   napísal/a 18.09.2018 14:51:45
Kazeta vyšla na https://skyburialproductions.blogspot.com
 #7472 Twg   napísal/a 18.09.2018 13:13:36
prihrejem si polievku dufam ze nevadi este mam asi 25 kusov mravcolev "popol" kaziet ak by niekto chcel www.hmvp.eu
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
09.12. 13:31
Kozo: Keď som si doma .. >> 7.12.2018 HEVER, MENTAL TENSION, PROTEIN, REGRES Brno, Bajkazyl (report)
09.12. 13:18
daniel hever: Dik za report! p >> 7.12.2018 HEVER, MENTAL TENSION, PROTEIN, REGRES Brno, Bajkazyl (report)
08.12. 13:04
Rišo: Hej AxC mam spli .. >> (guestbook)
08.12. 11:15
Elramon: Spravy o fialkac >> (novinka)
07.12. 00:04
justin: fajne že ste doš >> 1.12.2018 -273.15, CINNAMON WIND, HEVER, FYASCO, SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK Trnava, Kubík (report)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[77/27.8%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[69/24.91%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.97%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[68/24.55%]
Mne varí mama

[52/18.77%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 277

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...