PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 23.12.2017
the WILDERNESS (SK), COCO BONGO (SK), NABOSOPOSKLE (SK)
benefit pre Food not bombs Košice

Košice, Collosseum

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

V/A SCHMEICHEL KABINET 666 - LATINO & CZECH COMPILATION (TOTALITARIANISM STILL CONTINUES)
4.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
SAMORAST, GATTACA (9.12.2017, Trnava)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
BALKI: "To, že niekto pomaly schválne spieva falošne, prípadne vedome generuje otrasný zvuk, to nie je autentický punk, to je z hudobného hľadiska jednoducho pičovina."

NAJNOVŠÍ REPORT:
SAMORAST, GATTACA (9.12.2017, Trnava, Kubík)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
BROKEN DEAD - Extent of pain CD

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
V úzkostnej depresii vzbury

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Express your feelings #10 / KAZ #5 / 0

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Cuketa na kari











MORAL HANGOVER / DIS-K47 / BAD AGE / ILUZE SVOBODNÉ VŮLE MC (recenzia)
DIY
Sedempalce a kazety sú ideálne na splitká. Viac než ideálne hlavne na zoznámenie sa s novými kapelami. V tomto prípade ide hneď o split štyroch českých spriaznených kapiel, dve mladšie kapely a dve, ktoré sa už môžu pochváliť zvečnením na vinyle, ale z ktorej jedna to už má bohužiaľ za sebou.
Po intre zo seriálu Hospoda to rozbaľujú asi služobne najmladší na tejto kazete, i keď v kapele sa dajú nájsť ksichty z ďalších brnenských kapiel ako MORSA alebo TRAUMA 84. Názov kapely mi stále evokuje DEMARCHE, ale to je len nejaká moja prepitá asociácia. MORAL HANGOVER drvia rýchly hard core punkový nástrel, kde sa len tak tak stíhajú vysypávať z úst speváka všetky texty. Niekedy si zájdu aj k rannému disbeatu, inokedy sa spev podobá na rýchlejšie a nealko songy kapely SOUKROMEY POZEMEK. Haha fakt! Ináč textovo žánrová klasika - konzum, cirkev, (a)sociálne siete a nenávisť. Naživo to môže byť dobrá párty, tak snáď niekedy niekde.
Nebudem tajiť, že kazetu som si zaobstaral kvôli nasledujúcej kapele - DIS-K47. Tri staršie skladby ešte z Kraťasovho oneman obdobia, ktoré sa nedostali na split 7" s BESTHOVEN alebo neskôr na samostanúú eLPéčku. Z tejto trojice u mňa vedie posledná "Už je pozdě". Špina a bordel aj bez krabičiek a efektov made in garáž!
Otáčam stranu, kde už hrajú BAD AGE, ktorí v máji odohrali svoj posledný koncert. Celkom nadupaný a miestami i melodický hard core punk. Šľape to perfektne, možno ale skresať minutáž, nech na konci každá skladba neznie až tak monotónne. Angažované majú aj texty + cover TOTALITAR po česky. Treba si to poriadne napočúvať a tiež povieš, že wow! Škoda tejto kapelky.
Hudobne a podľa mňa textovo najviac prešpekulovanou kapelou je posledná ILUZE SVOBODNÉ VŮLE. Nie rýchle, ale komplikované riffy a pasáže. Samozrejme myslené oproti ostatným sparing partnerom. Na toto treba naozaj veľmi veľa posluchov. "Iluze svobodné vůle na stříbrném podnosu. Podávají ti denně, když slibují ti svobodu." Obal namaľovaný len pre toto splitko, papier pochvaľujem, ešte keby sa okrem textov na stránky zmestili nejaké info o kapelách (o ILUZE SVOBODNĚ VŮLE neviem zhola nič) alebo kontakty, tak by to bolo na jednotku. Ináč odporúčam všetkým, ktorí frčia na českých kapelách. Táto kazeta je len ďalším dôkazom, že se tam stále něco deje.

bandzone.cz/moralhangover
bandzone.cz/disk47
bandzone.cz/badage
  1. MORAL HANGOVER - Nenasytní
  2. MORAL HANGOVER - Cesta do nebes
  3. MORAL HANGOVER - Bohové binárního kódu
  4. MORAL HANGOVER - Slušní a spravedliví
  5. MORAL HANGOVER - Trest
  1. DIS-K47 - Kolaps
  2. DIS-K47 - Noční můra
  3. DIS-K47 - Už je pozdě
  1. BAD AGE - Mrtvá revolta
  2. BAD AGE - Stín temných věků
  3. BAD AGE - Vivisekce
  4. BAD AGE - Avslagen (TOTALITAR cover)
  1. ILUZE SVOBODNÉ VŮLE - Sen
  2. ILUZE SVOBODNÉ VŮLE - Utápíš svou bolest v chlastu
  3. ILUZE SVOBODNÉ VŮLE - Iluze svobodné vůle

Táto recenzia už bola zobrazená 332 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: W+M+Y
TEXT:


 #7257 oldřich/ISV oldrichkozak@email.cz   napísal/a 01.11.2017 12:41:03
Iluze svobodné vůle odehrála svůj poslední koncert v lednu. Poté se neplánovaně rozpadla.
Letos by měl vyjít ještě samostatný sedmipalec který bude obsahovat 5 skladeb.
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 09:05
Twg: Super chcem viny >> (novinka)
12.12. 10:15
shupo: hlavne, ze ja so >> 9.12.2017 SAMORAST, GATTACA Trnava, Kubík (report)
11.12. 00:40
Peťa: Taky mi posílaly .. >> BROKEN DEAD - Extent of pain CD (recenzia)
08.12. 23:59
Mišo Štich: Tu je ešte demo .. >> EXTIP 12" (recenzia)
08.12. 19:26
sralkopal: KAZOSTROJ: to, ž .. >> EXTIP 12" (recenzia)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[71/28.51%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[63/25.3%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/4.42%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[60/24.1%]
Mne varí mama

[44/17.67%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 249


Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2017 ...