PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 14.12.2019
LIDSKÉ ZDROJE (CZ), MOMMY IS MENTAL (CZ), PRACH (SK)

Bardejov, Bašta


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

DAVOVÁ PSYCHÓZA - EMANCIPÁCIA (PHR)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
Nö fest 2019 (22 - 23.11.2019, Horná Lehota)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
KRAJNÉ ČIERNO, DVERE, THERAPIST, FAT, DECULTIVATE (16.11.2019, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


GLORIOUS? - NEVERENDING BUTCHERY 7" (recenzia)
Adult crash
Jedna lastovička síce leto nerobí, no som rád aj za ňu, pretože dáva aspoň trochu nádeje, že táto trojica z Malmö nie je len krátkodobý projekt, ale regulárna kapela. Takže po roku tu máme novú nahrávku od debutového albumu, ktorý ma vlani príjemne prekvapil a tak môžem porovnávať, ako a kam GLORIOUS? smerujú.
Rezultát teda znie: Tá istá zostava, to isté vydavateľstvo, to isté štúdio, a predsa akoby už viac DISCLOSE ako DISCHARGE. Alebo skôr taký zdravý prienik. Špeciálne spev mi pripomína dosť Kawakamiho. Celé to potom umocňuje skvelý zvuk nahrávky. Poriadne nabudený, energický, špinavý a dosť noisy. Tak ako si to d-beat vyžaduje. Ak som minule písal, že sa nejedná o žiadne hlučné prevedenie na japonský spôsob, tak na tomto EP už mierne zvýšili volume. Samozrejme ešte viac na čistote uberá menší formát vinylu, čím je v tomto prípade sedempalec.
Po hudobnej stránke ide o dizbítovú klasiku vzhliadnutú v najslávnejších obdobiach oboch kapiel, ktoré som tu spomínal. Všetky štyri skladby predstavujú slušný nadpriemer. Až by som povedal, že skrátka ide o povinnosť pre vyznavačov tohto druhu panku. Proste švédska kvalita, aj napriek tomu, že sa ešte stále jedná o celkom mladú kapelu. Tu nič viac netreba rozpisovať.
Grafika je znova z tej istej dielne a opäť na úrovni. Aj keď sa jedná len o ďalšiu variáciu na spôsob DISCHARGE ... a samozrejme DISCLOSE. Vojnáááá! Osobne sa mi fakt páči názov GLORIOUS, už menej však ten otáznik za ním. Kľudne by sa to zaobišlo aj bez neho.
"Neverending butchery" patrí určite k top disbeatovým nahrávkam tohto roku. A to si myslím, že 2017 bol celkom plodným rokom. Takýmto spôsobom sa GLORIOUS? môžu zaradiť celkom rýchlo ku klasike tohto štýlu.

gloriousrawpunk.bandcamp.com
  1. Break free
  2. Madman
  3. Neverending butchery
  4. All in the name of progress

Táto recenzia už bola zobrazená 234 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: C+L+Z
TEXT:


 #7256 xxx   napísal/a 30.10.2017 07:19:07
glorious dali masakralny koncert v kodani zaciatkom augusta. predskakovali hellshock a domacim noise family. brutalny zvuk mali, gitara - cirkularka.
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
09.12. 09:32
AxC: vymenim uplne no .. >> (guestbook)
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[265/92.01%]
Má!

[12/4.17%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.69%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.13%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 288

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...