PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
St 16.10.2019
KRONSTADT (CZ), AHOJ (SK)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


ARSLE 7" (recenzia)
Adult crash
A máme tu novú akvizíciu z Malmö punk-stad. Na 50% je teda kvalita garantovaná. Ďalšie percentá závisia od talentu členov. Keďže tu pôsobia dvaja týpci zo SKITKIDS, percentá pre mňa šli rapídne nahor aj bez predbežného vypočutia. Ono sa na nete s nimi veľa toho nedá nájsť, resp. takmer nič. Pár rokov dozadu totiž SKITKIDS patrili medzi kapely, ktoré som chcel strašne vidieť naživo. Ich sety patrili k vyhláseným a o divokosti už kolovali mnohé chýry. Potom koniec, podaktorí muzikanti sa mihli v niekoľkých ďalších zoskupeniach, tak ako sa na správnych Švédov patrí. Asi najviac z toho na mňa zapôsobili INFERNÖH. Aj tí to už majú za sebou a tak tu máme ARSLE a ich prvú EP.
A samozrejme SKITKIDS sú tu cítiť na sto honov. Stačilo len na stotinu sekundy započuť speváka Loveho s jeho hrdelným prejavom typu "splašený vikingský náčelník". Na gitaru sa tu už nedávajú také rokenrolové ťahy, ako za starých čias, ale ide sa na to pekne z ostra a hmatník s rifmi dostáva pekne zabrať. ARSLE však zostávajú vo vodách tradičného švédskeho hardcore, v ich prípade by som spomenul vysokú školu TOTALITÄR alebo raných ANTI-CIMEX, ale samozrejme aj ich predchádzajúce, už spomínané známe mená ako SKITKIDS alebo INFERNÖH. Po zvukovej stránke stavili však na väčšiu hrubosť a mne to k nim takto náramne pasuje. Na sedmičku hodili šesť vecí na 33 rpm, čo v tomto prípade znamená niečo cez jedenásť minúť špinavého raw punku. Vyslovene hitovky sa tu nenachádzajú, jednoznačne je to však divoká jazda od začiatku do konca. Skvelý sedempalec na rozpogovanie domácnosti v tomto sychravom počasí. V  dánskom vydavateľstve Adult crash s tým majú zrejme svoje skúsenosti.
Katalógový názov tejto ich prvotiny je self-titled, ako to už býva zvykom. No slovo "Psykopater", ktoré je na prednej strane pod logom a titulným obrázkom, môže trochu zavádzať. Niektoré distrá tento singel aj vedú vo svojich katalógoch pod týmto názvom. Každopádne sa jedná o ten istý vinyl. Len aby sa vedelo.
  1. Du pallar ej
  2. En liberal så grå å trist
  3. Krossad av eliten
  4. Hellre idiot
  5. Vilken jävla fröjd
  6. Godheten själv

Táto recenzia už bola zobrazená 324 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.33

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: U+O+K
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[261/92.55%]
Má!

[11/3.9%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.71%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[8/2.84%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 282

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...