PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 24.11.2017 - 25.11.2017
Nö fest:
BOILING POINT (SK), C.A.C.I.B. DORTMUND (SK), CONTROLLED EXISTENCE (CZ), DISTAX (SK), CHOROBOPOP (?), MACGYVER (CZ), OHEŇ 2 (SK), PRACH (SK), RUTKA LASKIER (CZ)
afterpárty, prednáška / film od Lesoochranárskeho združenia VLK

, chata Trangoška

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

KOLYMA TALES #1
3.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
DENI, KARAK, CHAPPA´AI, FAT, BOMBATOLCSÉR, JOHNY FOXTER (18.11.2017, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
TENDENCIE: "Vždy sa nám lepšie hrá v priestore, ktorý je nám hodnotovo naklonený, ako v kadejakých "rockových" kluboch."

NAJNOVŠÍ REPORT:
PRACH, NUKK, RAVELIN 7 (11.11.2017, Čadca, Acafé)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
MORAL HANGOVER / DIS-K47 / BAD AGE / ILUZE SVOBODNÉ VŮLE MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
V úzkostnej depresii vzbury

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Express your feelings #10 / KAZ #5 / 0

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Cuketa na kari











POLLEN - FEAR OF ANOTHER WAR 7" (recenzia)
Brain solvent propaganda
Ťažisko špinavého hardcore/punku v USA je v poslednom období znova naklonené viac k východnému pobrežiu. Na uliciach, v pivniciach a kluboch Bostonu, Philladelphie, NY alebo DC a ďalších menších miest to celkom vrie. Vznikajú, ale aj zanikajú, celkom zaujímavé mladé zoskupenia. Popri tom samozrejme nové ziny, nové vydavateľstvá, nové festivaly a podobné veci spojené s fungovaním scény. POLLEN sú nová štvorčlenná úderka práve z Philly, ktorá rázne na seba upozornila už svojim prvým EP, ktoré vyšlo približne takto pred rokom.
Hrubosť, hrubosť a ešte raz hrubosť! Všetko duní, všetko hučí, všetko väzbí. Všetky ovládače sú vytočené do prava, všetko je nabudené úplne na maximum. Surová esencia toho najhrubšieho hardcore. Nič nie je podcenené, nič nie je ponechané na náhodu. Splašené bicie síce ženú všetko pred sebou, no úderne a nekompromisne. Som rád, že aj post za mikrofónom je obsadený skvelým silným hlasom. Dosť často sa stáva, že práve toto býva podcenené a celkom ma to vie potom rozmrzieť. Na svojom druhom sedempalci prinášajú sedem nových zhruba minútových nakladačiek. Raw pankové peklo s parádnym zvukom, ktorý už musí byť samozrejmosťou. V Noise room zas odviedli kus dobrej roboty.
POLLEN o sebe tvrdia, že najväčšiu inšpiráciu čerpajú zo švédskeho hardcoru. Však kto nie. No ako za všetkým, treba aj za ich produkciou hľadať skôr japonský feeling. Proste recyklácia škandinávskej starej školy s japonskými vymoženosťami, či už technickými alebo mentálnymi. Ako to predvádzali napríklad FRIGÖRA, GLOOM alebo ešte stále FRAMTID, ale aj kopec ďalších. V štátoch s podobným prístupom boli celkom úspešný ATROCIOUS MADNESS a teraz po 15-tich rokoch len na opačnom pobreží začínajú žať úspechy POLLEN. Samozrejme zas o level ďalej. Ja ako skalný fanúšik ATRCOCIOUS MADNESS som nanajvýš spokojný, podobne postihnutým preto odporúčam aj tento peľový závan z Philladelphie.
Brain solvent propaganda je relatívne mladý label, no so samými chuťovkami na svojom konte. Celkom by ma zaujímalo, kto za tým stojí.

p0llen.bandcamp.com
  1. Religious terror
  2. Fear of death
  3. No warning
  4. Endless victims
  5. T.N.D.
  6. Aftermath
  7. Demoralize

Táto recenzia už bola zobrazená 84 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: C+4+Z
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
17.11. 00:17
ondra_deadheroes: linky primo < .. >> (novinka)
14.11. 09:48
strycoMarhin: Jedon cem natuty >> (novinka)
13.11. 13:35
adrik: Už sú na ceste * >> (novinka)
13.11. 13:32
J.K.: Budes mat nejake >> (novinka)
11.11. 17:58
drro: Nemal som páru o .. >> 23.10.2017 NYOS, ESAZLESA Bratislava, British rock star (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[153/90%]
Má!

[10/5.88%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[1/0.59%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[6/3.53%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 170


Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2017 ...