PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 24.2.2018
SEE YOU IN HELL (CZ), ADACTA (SK), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), KONTRA (SK)

Banská Bystrica, Kaktus

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ABSOLUT / SVAVELDIOXID (PHOBIA RECORDS)
12.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
SHITNECK, STATE FUNERAL, RAT CAGE, the WANKYS, MOB 47 (16.2.2018, Sheffield)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
BALKI: "To, že niekto pomaly schválne spieva falošne, prípadne vedome generuje otrasný zvuk, to nie je autentický punk, to je z hudobného hľadiska jednoducho pičovina."

NAJNOVŠÍ REPORT:
SHITNECK, STATE FUNERAL, RAT CAGE, the WANKYS, MOB 47 (16.2.2018, Sheffield)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LEADERS OF THE FUCKING ASSHOLES / BARBAR 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
V úzkostnej depresii vzbury

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Purulent grind #1 / 1999

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Cuketa na kari











POLLEN - FEAR OF ANOTHER WAR 7" (recenzia)
Brain solvent propaganda
Ťažisko špinavého hardcore/punku v USA je v poslednom období znova naklonené viac k východnému pobrežiu. Na uliciach, v pivniciach a kluboch Bostonu, Philladelphie, NY alebo DC a ďalších menších miest to celkom vrie. Vznikajú, ale aj zanikajú, celkom zaujímavé mladé zoskupenia. Popri tom samozrejme nové ziny, nové vydavateľstvá, nové festivaly a podobné veci spojené s fungovaním scény. POLLEN sú nová štvorčlenná úderka práve z Philly, ktorá rázne na seba upozornila už svojim prvým EP, ktoré vyšlo približne takto pred rokom.
Hrubosť, hrubosť a ešte raz hrubosť! Všetko duní, všetko hučí, všetko väzbí. Všetky ovládače sú vytočené do prava, všetko je nabudené úplne na maximum. Surová esencia toho najhrubšieho hardcore. Nič nie je podcenené, nič nie je ponechané na náhodu. Splašené bicie síce ženú všetko pred sebou, no úderne a nekompromisne. Som rád, že aj post za mikrofónom je obsadený skvelým silným hlasom. Dosť často sa stáva, že práve toto býva podcenené a celkom ma to vie potom rozmrzieť. Na svojom druhom sedempalci prinášajú sedem nových zhruba minútových nakladačiek. Raw pankové peklo s parádnym zvukom, ktorý už musí byť samozrejmosťou. V Noise room zas odviedli kus dobrej roboty.
POLLEN o sebe tvrdia, že najväčšiu inšpiráciu čerpajú zo švédskeho hardcoru. Však kto nie. No ako za všetkým, treba aj za ich produkciou hľadať skôr japonský feeling. Proste recyklácia škandinávskej starej školy s japonskými vymoženosťami, či už technickými alebo mentálnymi. Ako to predvádzali napríklad FRIGÖRA, GLOOM alebo ešte stále FRAMTID, ale aj kopec ďalších. V štátoch s podobným prístupom boli celkom úspešný ATROCIOUS MADNESS a teraz po 15-tich rokoch len na opačnom pobreží začínajú žať úspechy POLLEN. Samozrejme zas o level ďalej. Ja ako skalný fanúšik ATRCOCIOUS MADNESS som nanajvýš spokojný, podobne postihnutým preto odporúčam aj tento peľový závan z Philladelphie.
Brain solvent propaganda je relatívne mladý label, no so samými chuťovkami na svojom konte. Celkom by ma zaujímalo, kto za tým stojí.

p0llen.bandcamp.com
  1. Religious terror
  2. Fear of death
  3. No warning
  4. Endless victims
  5. T.N.D.
  6. Aftermath
  7. Demoralize

Táto recenzia už bola zobrazená 102 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Y+W+V
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 20:57
drro: shitty neck :-) >> SHITNECK (fotka)
22.02. 15:53
kočo/kubík TT: čáute,
v .. >> (guestbook)

20.02. 19:32
kočo: spravíme benefit >> (novinka)
20.02. 19:10
deegee: Hej Adrik nerob .. >> (novinka)
19.02. 18:01
dáša f.f.: adrik: chodím se .. >> (novinka)

ANKETA:
Slovenský ug vinyl roka 2017?

[2/8.33%]
BRATISLAVSKÉ DIEVČATÁ 12"

[3/12.5%]
ČAD - Bastard 12"

[0/0%]
EXTIP 12"

[1/4.17%]
HT - Hotentot´n´roll 12"

[0/0%]
HT - Predstieranie šťastia 12"

[4/16.67%]
ILÚZIA / DÁŠA FON FĽAŠA 12"

[7/29.17%]
SAMORAST 10"

[2/8.33%]
SEDEM MINÚT STRACHU - General fucking 12"

[1/4.17%]
SEDEM MINÚT STRACHU / De blenders 10"

[1/4.17%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Suppression 7"

[1/4.17%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Pakáreň 12"

[2/8.33%]
the LAST DAYS OF JESUS - The last circus 2 x 12"


Počet hlasov: 24

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...