PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


ARALKUM - DEMO 2016 MC (recenzia)
Rosa punx collective
Už ani neviem na akom koncerte mi Dan vtisol do rúk túto kazetu, ale muselo to byť ešte minulý rok. Hej, už si sa vrátil z dovolenky? Po púšti vzniknutej vysychaním Aralského jazera je pomenovaná nová kapela aktívnych ľudí z ROSA PARKS, GATTACA, APOLITA alebo EMPTY HALL OF FAME a práve prvé dve menované tam počuť najviac. Iste, že sa do toho obtrú aj nejaké ešyzrajzre a ekáje a čo ja viem aké ájé, ale v podvedomí zakorenené domovské kapely nepustia. K tomu krásne špinavý zvuk zo škúšobne prehnaný Šamanovými krabičkami. Na čiernej kazete s čierno-bielym obalom nájdeš štyri skladby, ktoré sú nahrané na obidvoch stranách. Jednotka má v sebe hodně z ROSA PARKS a nie je to len tým hovoreným slovom na konci. V prešpekulovanej dvojke sa zvádza hudobný boj punkovej stránky GATTACY a jej dnešnej do black metalu posadenej podoby. Trojka mi najviac evokuje SMÍCH HYEN, aby sme nechodili ďaleko k prirovnaniam, ale zase aj kúsok GATTACY a vo štvorke sa to po epickom úvode z celej kazety rozjede najviac. Texty všetkých skladbách sa točia o (ne)obrusovaní hrán vlastných hodnôt alebo o (ne)vystúpení z každodennej šedi z tejto pokrivenej doby plnej vykorisťovania a útlaku: "Jehlu a nit jsme dostali i radu jak utáhnout šev. Nasadili jsme oprátky na hlavy a do úst roubíky, ať udusí řev. Zasedli jsme k šití." Až si človek predstaví sivú anti-utopistickú budúcnosť, kde všetci budú rovnakí, ale "šťastní". Bŕŕŕ! Ak máš rád vyššie menované spolky, nebudeš sklamaný! Ja dúfam, že po Danovom návrate ARALKUM bude fungovať ďalej a zhliadnem ich aj niekde naživo. Len toľko som chcel.

aralkum.bandcamp.com
  1. Významy hodnot se ztrácí jako sny
  2. Čáry na mapách, propasti svědomí
  3. Zasedli jsme k šití
  4. Víme, kdo jsme

Táto recenzia už bola zobrazená 339 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: X+T+C
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com