PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


SVAVELDIOXID - KRIGETS BRUTALITET 7" (recenzia)
Phobia records
Avizovaný split 12“ s ABSOLUT zatiaľ v nedohľadne, niet nad čím váhať a  tak tu máme novú ípku od tejto relatívne stále čerstvej formácie zo Štokholmu. A to má každú chvíľu uzrieť svetlo sveta ďalší ich nový sedempalec, tentoraz splitko s Američanmi MANIA FOR CONQUEST. Švédski pankáči na nič nečakajú a produkujú nahrávku za nahrávkou. Bolo by dobré, keby sme sa dočkali nejakého ich koncertného výletu aj mimo Škandinávie. Nech mám čo zase prepásnuť.
Tento ich nový sedempalec vyšiel v celkom nabitom čase, kedy Mirek na svojej značke Phobia records vypustil do sveta naraz zo štyri či päť nových vydaní. Tak či tak, najviac som sa tešil práve na tento vinyl. Vlaňajší mini-album si ma celkom podmanil a dostal sa dosť vysoko v mojom osobnom rebríčku minuloročných nahrávok. Som len rád, že nastavenú latku vôbec nepodliezajú, skôr naopak. Ostatné sa dá viac-menej odpísať z mojej predošlej recenzie. Päť nových vecí v nadupanom BOMBANFALL / CIMEX štýle, s masívnou zvukovou stopou a  s pár novými nápadmi, ktoré skvele fungujú. Na mňa teda fungujú fakt rázne. Hutná pogovateľná d-beat hrubosť v troch songoch rýchlejšia, na konci každej strany sedempalca sa to trochu spomalí, no na intenzite sa aj napriek tomu neuberá. Hromy, blesky a zaťaté päste. Posledná vec je prerábkou starej švédskej záležitosti D.N.A.
Po textovej stránke je to tiež stále po starom, skôr ešte jednoduchšie. Teda myslím to tak, že si skúšam, koľko toho rozumiem po švédsky. No a pri textoch SVAVELDIOXID si myslím, že celkom dosť ... heh. Grafika nápodobne. Vkusné, jednoduché, no nič prekvapivé. Tá ich veľká platňa mala zaujímavejší cover. Nič to však neuberá na kvalite vylisovanej v drážkach vinylu.
Štokholmská štvorica SVAVELDIOXID si už po svojom druhom vydaní koleduje o status kapely "stávka na istotu". Teraz prichádzajú na rad teda splity. Verím, že tento svoj status len potvrdia.

svaveldioxid.bandcamp.com
  1. Krigsromantik
  2. Hederskodex
  3. Dödens uttryck
  4. Extrem realism
  5. 4000000000 döda kroppar (D.N.A. cover)

Táto recenzia už bola zobrazená 306 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: P+K+R
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com