PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 29.2.2020

POP. 1280 (USA), NULAJEDNANULANULA (CZ), ZMAR (CZ), LAKKA (CZ)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, SEDEM MINÚT STRACHU, CRIPPLED FOX (10.1.2020, Spišská Nová Ves, ex 52-jka)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LIDSKÉ ZDROJE - Live demonstration MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


EE ES EM - BYLONEBYLORYBANARUBY CD (recenzia)
DIY
Piaty cirkus EINE STUNDE MERZBAUTEN (dnes aka eE eS eM) nesie názov "ByloNebyloRybaNaruby" a je rozdelený na dve polovice. Prvá je živákom z pražského klubu Rybanaruby, na druhej je rovnaký materiál, ale tentoraz zo štúdia. Syntetizátor, efekty, saxofón a kopa neupratateľného bordelu. Človek v tom celom zázname môže akurát tak hľadať zvuky, ktoré kedysi počul alebo mu niečo pripomínajú. Nič iné mu neostáva. To hrabanie je celkom úsmevná činnosť, pretože každý tam bude počuť úplne niečo iné a zo svojho života a spomienok vydoluje zase len iné veci. Ja by som ten živák priradil k druhej polovici 20-teho storočia. Nie hudobne, efektami a inými vychytávkami, ale skôr inšpiráciou. Tento podmaz by mohol poslúžiť nejakému postrihanému a zrýchlenému dokumentu o zhone v "dnešnej modernej dobe", natočenom niekde za hlbokého socializmu. Doprava na rušnej ulici, zrýchlené autá na ceste, naokolo bleskom prebehne električka (chýba mi tam jej cinganie) a sem tam pustia cez prechod aj ľudí s tromi farbami kabátov (ale dominuje farba šedá). Ďalší strih by mohol byť na vypúšťanie raketoplánov do vesmíru, na malú chvíľku by sa tam mohol mihnúť aj vznášajúci kozmonaut. Späť na zem, deti naháňajú autíčka na poslednom modeli pretekárskej autodráhy z Tuzexu, mamka im v kuchyni pripravuje na takmer nepočuteľnom mixéri ETA olovrant a otecko po mimoriadnej sobotňajšej šichte v továrni pozerá starého Nosferatua a z čiernobieleho akvária vo výškach hučí orgánové intro. Titulky a pokračovanie sa plánuje až v ďalšej päťročnici. Druhá časť živáku je vlastne jeho pokračovanie, ale viac sa v ňom mrví a šuští. Haha a na konci tomu ľudia normálne tieskajú. Štúdiovka je rozdelená do 97 krátkych kompozícii. Porovnávať všetky party a noty s predošlou nahrávkou nemá asi zmysel, ale zhruba je to podobné. Akurát, že je to až príliš umelé a čisté, zato viac vyniknú rôzne gombíky a efekty. Ako obal CD slúži poskladaná áštvorka, ktorá bola zlepená rybyčkou. A jeho motív je tiež v pohode (pre podpichovačov - 88. song má názov "NaziFunksPunkOff!"). Požičiam si k obalu ešte jeden komentár z inej recenzie: "A já si celou recenzi myslel, že jsou na obalu ženské nohy v punčochách :D" Haha, celkom sranda. Myslím si, že čoskoro sa dočkáme ďalšej zábavky od tejto hlučnej partičky.

bandzone.cz/merzbauten
  1. LiveAtRybaNaruby
  2. JsouDveVeciNaSveteCoSmrdiJakoRybaAJednoJeRyba

Táto recenzia už bola zobrazená 688 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 3.5

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: T+T+U
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
13.02. 13:15
dášo: lukasukaz: dík. nie, v lete chodím na tour južnú pologuľu. ale Kvapka nie je zlý nápad, minimálne logo by som už mal. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
12.02. 19:08
lukasukaz: Vločka topka celého víkendu u mňa :D Keď sa začalo drbať bežkou o odposluch tak som myslel, že to niekto v predu naozaj schytá :D Dášo, v lete to premenuješ na kvapka? :D .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
09.02. 10:44
Zintaer: HURK na krabičkách Zintaer a Noitt!! Dík za pozitívny report!!! Akcia bola celá super!!! >> 6.2.2020 POKORA, HURK, SZMEJ, DUDE THE WOLF Košice, Collosseum (report)
04.02. 08:15
dášo: elramon: nie, je to (zatiaľ) výhradne koncertná záležitosť. vo februári doslova koncertný boom BB, ZA, SNV, BR. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
02.02. 15:52
elramon: ten dasov projekt ma uz nieco vonka? >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
05.01. 21:02
Mx: xxx, však to vyzerá, že ju roman ešte nevypredal: https://amentma.bigcartel.com/product/wwhc-photobook .. >> (guestbook)
05.01. 09:25
xxx: caute, chcel by som kupit fotoknihu od larisa, worldwild hardcore, mate juniekto v distre?
diky moc.f .. >> (guestbook)


ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[270/91.84%]
Má!

[12/4.08%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.68%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.4%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 294


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com