PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 16.11.2019
ČISTÁ RYŽA (SK), DECULTIVATE (SK), DVERE (SK), FAT (SK), KRAJNÉ ČIERNO (sK), PASSENGEROFSHIT (Austrália), THERAPIST (SK), URTICA (CZ), ...

Košice, Collosseum


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

THE WILDERNESS - III. (PHR)
14.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
ONDREY ZINTAER, SUMA, SUPRAPHON FAMILY, SEDEM MINÚT STRACHU kolaborácia s ONDREY ZINTAER & NOITT, USNU?, ZABLOUDIL(A), NOITT, 3 ONANY BOYS, MASSOLA (1.11.2019, Sereď, New York)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


LOUTY - KUKAČKY NA DÉČKU CD (recenzia)
DIY
Jedného pekného dňa sa mi po dlhom čase v schránke objavila obálka, v ktorej som našiel CD a papier s prosbou o recku. Keďže som o českej kapelke LOUTY ešte dovtedy nepočul a v liste navyše stálo, že ide o debut, bol som hneď zkraja trošku skeptický, ale keďže v poslednej dobe z nejakého dôvodu počúvam z 95% metal :D, tak som sa naopak aj celkom potešil, že si konečne vypočujem nejakú mladú "domácu" tvorbu. Ako sa vraví: Try before you talk shit!
A ako sa o chvúľu dozvieme, presne o tom to aj bolo. Album je odetý do jednoduchého kartónového obalu s minimom info, z ktorého sa dokonca bohužiaľ nedozvieme ani len názov tohto diela, ktoré znie "Kukačky na déčku". Úprimne, netúším, čo tento (možno miestny sleng?) znamená :)
Skôr ako som si samotné CD pustil klasicky, pozrel som si bandzone profil a pustil skladby, ktoré sa tam nachádzajú. Po prvých tónoch som bol ale trošku sklamaný, no to len preto, lebo z nepochopiteľných dôvodov je hneď prvá skladba na BZ z môjho pohľadu najslabšia vec na albume - "Karma funguje". Chalani by mali porozmýšľať nad zmenou playlistu, aby potencionálnych budúcich fanúšikov neodradila hneď prvá skladba :). Potom už však kvalita ide iba hore.
Hudobne je album naozaj energickou záležitosťou, rýchle punkrockové dvojminútovky, jednoduchá (v pozitívnom slova zmysle) a priamočiara muzika, ktorá je podporená rovnako energickým zvukom, celkom nápaditými melodickými gitarovými rifmi (kokos teraz fakt neviem či tvrdé či mäkké na konci) a hlavne dosť charizmatickým hlasom - a to v prípade oboch hlavných spevákov!
Skladby obsahujú rovnako solídne texty, čo sa obsahovej stránky týka. Najviac je atmosféru cítiť z veľmi vydarených "Kukačky na déčku", pri ktorej stále rozmýšľam, čo vlastne chalani opisujú (snáď nie som úplne mimo), ďalej "Kytky a výročí", čo nemohol byť lepší výber na ukončenie celého CD a pre mňa hlavne top favorit albumu "Sedmý den", ktorá mi práve tou atmosférou trochu pripomína "Ráno 1.2.1991", jednoducho také to potrebné, existencionalistické zamyslenie sa nad životom.
Laťku kvality vysoko majú rozhodne aj skladby "Jeden život", kde kapela propaguje svoje životné krédo "Sme deti, kterí nestačili zestárnout" - "Jeden život" či "Špatnej pocit". Medzi z môjho pohľadu menej vydarené patria už spomínaná "krčmovica" "Karma funguje" a  "Zpěvák", na ktorú kapela dokonca natočila aj zatiaľ jediný klip.
Škoda, že CD obsahuje iba 8 vecí, čož mne príde na plnohodnotný prvý album trošku málo. Chlapci by rozhodne mali ešte trošku zapracovať na akože manažmente, čo sa týka výberu singlov alebo napríklad že texty nie je možné nikde dohľadať, dokonca ani na rekvest. Odhliadnúc od toho, mňa tento album maximálne zaujal, skladby mi vkuse znejú v hlave, a to je hlavné - môžem otvorene povedať: výborný album, smekám. No nedávej mi kapesník, když mám slzy ve vočích. Bratrom držím palce a teším sa na ďalšiu tvorbu.

bandzone.cz/louty
  1. Špatnej pocit
  2. Jeden život
  3. Zpěvák
  4. Sedmý den
  5. Kukačky na déčku
  6. Psí Thálie
  7. Karma funguje
  8. Kytky a výročí

Táto recenzia už bola zobrazená 422 krát!
 Autor: Balki
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 3

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Z+J+W
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[80/26.76%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.41%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.68%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[76/25.42%]
Mne varí mama

[59/19.73%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 299

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...