PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Ut 24.10.2017
JODIE FASTER (Francúzsko), KSILEMA (Bielorusko)

Trnava, Kubík


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

BRÜNNER TODESMARSCH - LEGÁLNÍ LÁGRY, ILEGÁLNÍ LIDÉ (PHOBIA)
9.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
BRASS, HEDKS, LCF (15.10.2017, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
RÚBANISKO

NAJNOVŠÍ REPORT:
DÁŠA FON FĽAŠA, ANTISOCIAL SKILLS, the PUBLIC (13.10.2017, Lučenec, Slimák)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
E!E 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
V úzkostnej depresii vzbury

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Express your feelings #10 / KAZ #5 / 0

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Echt kapustnica











VÝHRADA SVEDOMIA - HOMO COMMERCIAL CD (recenzia)
ZPH music
"Vyobrazená scéna na fronte je založená na jednom z najznámejších príbehov v histórií ľudstva, kde sa uplatnilo heslo z titulnej skladby albumu - "Ľudia ľudí predávajú". Vidíme "moderného" Judáša dnešného sveta (politik, biznismen, typický predstaviteľ korupčného správania), ktorého sme nazvali "homo commercial" (človek obchodný) - nový druh človeka tejto doby. Ten bozkom na tvár zapredáva iného človeka, pričom vo vrecku už má ukrytý mešec - svoju odmenu. Zapredaný - slušný a morálny človek - ak chce zostať taký aký je - si na chrbte musí niesť kríž - svoju výhradu svedomia."

Tak na túto vec som sa tešil už od avizovania samotného nahrávania. Trvalo to dlhé 2 roky, ale nakoniec sa to podarilo. A výsledok? Trinásť songov + intro našlapaného melodického punku americkej školy zabaleného v digipacku vydaného pod hlavičkou ZPH music (label ľudí z kapely).
Na začiatok menší kvíz. Aké kapely Ti napadnú keď sa povie "spišskonovoveský" punkrock?:
a) ZOPSAHLAVA
b) Jakutin
c) FTP
Keď si si pomyslel práve na tie bandy, mám pre teba vynikajúcu správu. VÝHRADA SVEDOMIA je zmeskou ľudí pozliepaných práve z týchto už neexistujúcich kapiel (a milión iných projektov). Čo to teda znamená? Spoj si všetky kvality týchto troch kapiel - melodiku a vokály ZPHčka, gitarové linky JAKUTINA, progresívne bicie FTPčka a dostaneš jasnú odpoveď.
Booklet ukrýva všetky texty (žiaľ bez komentov, ktoré ale nájdeš na ich fanpage) a stručnú históriu. Pár základných info o zložení, nahrávaní, kontakt a nejaká tá fotka. Poďme ale na samotný obsah CD.
Krátke trefné intro a už sa to valí. Textovo sa celá nahrávka točí okolo sociálnokritických tém s dlhočiznými textami, ktoré v tomto prípade - aj bez komentárov k nim, pochopia snáď všetci (i keď výnimky by sa určite našli :) ). Album je zmesou rôznorodých hudobných postupov, kde sa tempá neustále menia a tým pádom sa to nezlieva - to je preveliké plus. Pomalšie veci sú ladené až príliš do rocku na môj vkus, ale to bude asi vecou názoru. Vokály sú tu ako dvojsečná zbraň, kde na jednej strane ťahajú a tlačia celú muziku dopredu, tak na druhej sú až moc preafektované a miestami mi vyznejú rušivo. Hitovkami sú práve rýchlejšie songy - "Veci hodnotné", "Homo commercial", "UMW" (kde sa sem tam mihne aj dychová sekcia), "Vplyv doby", či pre mňa osobne najviac vydarená a najemotívnejšia skladba "December". Ako som už spomínal, celý album je neskutočne rôznorodý aj vďaka striedaniu Balkiho a Štefana na basgitare. Taktiež neustále striedanie vokálu, či nadupané zbory. Všetky skladby boli písané v rozmedzí rokov 2008 až 2012, čo im ale neuberá na aktuálnosti. CD zoženieš cez ZPH music alebo priamo u kapely (defacto je to úplne jedno) za 5 eur. Nebuď hulvát a podpor skvelú vec! Nebudeš ľutovať :).

bandzone.cz/vyhradasvedomia
  1. Introzzi
  2. The death of Robin Hood
  3. Čierny peter
  4. Veci hodnotné
  5. Homo commercial
  6. Punk - rock song by me
  7. Len tí, čo snívajú
  8. December
  9. Rakto to býva
  10. UMW
  11. Presvedčený nevolič
  12. Vplyv doby
  13. Pohodlnosť a závisť
  14. Lepšie dni

Táto recenzia už bola zobrazená 630 krát!
 Autor: Wrbo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: D+K+W
TEXT:


 #6582 Balki www.bandzone.cz/vyhradasvedomia  napísal/a 02.12.2015 14:11:27
Cely album odteraz na stiahnutie zdarma, klikaj!
http://www.zphmusic.sk/stahuj/vyhradasvedomia_homocommercial_2015.zip
 #6536 kočo peter.kocis@outlook.com   napísal/a 21.10.2015 01:49:37
Ci pana,to v Spišskej také niečo existuje?
prekvapko.
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
20.10. 07:36
Balki: Wrbo je king!**1 >> JEDINÁ MOŽNOSŤ (rozhovor)
19.10. 21:48
Wrbo: Všetky čo sú zat .. >> JEDINÁ MOŽNOSŤ (rozhovor)
19.10. 07:24
Elramon: Dpc wrbo, to je .. >> JEDINÁ MOŽNOSŤ (rozhovor)
18.10. 14:20
drrrrrro: Ja som sa raz ta >> 13.10.2017 DÁŠA FON FĽAŠA, ANTISOCIAL SKILLS, the PUBLIC Lučenec, Slimák (report)
18.10. 13:50
redo: to ja som to vzd >> 13.10.2017 DÁŠA FON FĽAŠA, ANTISOCIAL SKILLS, the PUBLIC Lučenec, Slimák (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[151/90.96%]
Má!

[8/4.82%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[1/0.6%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[6/3.61%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 166


Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2017 ...