PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 29.6.2018
SUBHUMANS (UK), OBSCENE REVENGE (Taliansko), ZEMĚŽLUČ (CZ)

Vsetín, Vesmír


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ZINTAER #3
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CONCUSSA, RISPOSTA, SYSTEMIC DAMAGE (2.6.2018, Vranov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
CINNAMON WIND

NAJNOVŠÍ REPORT:
3. DIY zine fest (25 - 26.5.2018, Olomouc, SF mini)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DISCLOSE / SANCTUS IUDA 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Fear fest 2018

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Bieda ducha #5 / 2005

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Pórový tapas











VÝHRADA SVEDOMIA - HOMO COMMERCIAL CD (recenzia)
ZPH music
"Vyobrazená scéna na fronte je založená na jednom z najznámejších príbehov v histórií ľudstva, kde sa uplatnilo heslo z titulnej skladby albumu - "Ľudia ľudí predávajú". Vidíme "moderného" Judáša dnešného sveta (politik, biznismen, typický predstaviteľ korupčného správania), ktorého sme nazvali "homo commercial" (človek obchodný) - nový druh človeka tejto doby. Ten bozkom na tvár zapredáva iného človeka, pričom vo vrecku už má ukrytý mešec - svoju odmenu. Zapredaný - slušný a morálny človek - ak chce zostať taký aký je - si na chrbte musí niesť kríž - svoju výhradu svedomia."

Tak na túto vec som sa tešil už od avizovania samotného nahrávania. Trvalo to dlhé 2 roky, ale nakoniec sa to podarilo. A výsledok? Trinásť songov + intro našlapaného melodického punku americkej školy zabaleného v digipacku vydaného pod hlavičkou ZPH music (label ľudí z kapely).
Na začiatok menší kvíz. Aké kapely Ti napadnú keď sa povie "spišskonovoveský" punkrock?:
a) ZOPSAHLAVA
b) Jakutin
c) FTP
Keď si si pomyslel práve na tie bandy, mám pre teba vynikajúcu správu. VÝHRADA SVEDOMIA je zmeskou ľudí pozliepaných práve z týchto už neexistujúcich kapiel (a milión iných projektov). Čo to teda znamená? Spoj si všetky kvality týchto troch kapiel - melodiku a vokály ZPHčka, gitarové linky JAKUTINA, progresívne bicie FTPčka a dostaneš jasnú odpoveď.
Booklet ukrýva všetky texty (žiaľ bez komentov, ktoré ale nájdeš na ich fanpage) a stručnú históriu. Pár základných info o zložení, nahrávaní, kontakt a nejaká tá fotka. Poďme ale na samotný obsah CD.
Krátke trefné intro a už sa to valí. Textovo sa celá nahrávka točí okolo sociálnokritických tém s dlhočiznými textami, ktoré v tomto prípade - aj bez komentárov k nim, pochopia snáď všetci (i keď výnimky by sa určite našli :) ). Album je zmesou rôznorodých hudobných postupov, kde sa tempá neustále menia a tým pádom sa to nezlieva - to je preveliké plus. Pomalšie veci sú ladené až príliš do rocku na môj vkus, ale to bude asi vecou názoru. Vokály sú tu ako dvojsečná zbraň, kde na jednej strane ťahajú a tlačia celú muziku dopredu, tak na druhej sú až moc preafektované a miestami mi vyznejú rušivo. Hitovkami sú práve rýchlejšie songy - "Veci hodnotné", "Homo commercial", "UMW" (kde sa sem tam mihne aj dychová sekcia), "Vplyv doby", či pre mňa osobne najviac vydarená a najemotívnejšia skladba "December". Ako som už spomínal, celý album je neskutočne rôznorodý aj vďaka striedaniu Balkiho a Štefana na basgitare. Taktiež neustále striedanie vokálu, či nadupané zbory. Všetky skladby boli písané v rozmedzí rokov 2008 až 2012, čo im ale neuberá na aktuálnosti. CD zoženieš cez ZPH music alebo priamo u kapely (defacto je to úplne jedno) za 5 eur. Nebuď hulvát a podpor skvelú vec! Nebudeš ľutovať :).

bandzone.cz/vyhradasvedomia
  1. Introzzi
  2. The death of Robin Hood
  3. Čierny peter
  4. Veci hodnotné
  5. Homo commercial
  6. Punk - rock song by me
  7. Len tí, čo snívajú
  8. December
  9. Rakto to býva
  10. UMW
  11. Presvedčený nevolič
  12. Vplyv doby
  13. Pohodlnosť a závisť
  14. Lepšie dni

Táto recenzia už bola zobrazená 752 krát!
 Autor: Wrbo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: X+X+U
TEXT:


 #6582 Balki www.bandzone.cz/vyhradasvedomia  napísal/a 02.12.2015 14:11:27
Cely album odteraz na stiahnutie zdarma, klikaj!
http://www.zphmusic.sk/stahuj/vyhradasvedomia_homocommercial_2015.zip
 #6536 kočo peter.kocis@outlook.com   napísal/a 21.10.2015 01:49:37
Ci pana,to v Spišskej také niečo existuje?
prekvapko.
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
13.06. 23:37
Info: Zdarec akcia na >> (guestbook)
11.06. 20:06
KAZOSTROJ: Potvrdzujem že z >> TRUE REASON - Bez strachu CD (recenzia)
09.06. 17:48
analcrust: Ahoj budes ju ma >> (novinka)
07.06. 22:49
amerika: potraviny mix to .. >> 17.5.2018 SMALL TOWN LIFE, 52 HERTZ WHALE, LIFE IN VACUUM Bratislava, garáže pod Prístavným mostom (report)
07.06. 18:23
potraviny mix: ja tam ten mix n >> 17.5.2018 SMALL TOWN LIFE, 52 HERTZ WHALE, LIFE IN VACUUM Bratislava, garáže pod Prístavným mostom (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[204/91.48%]
Má!

[11/4.93%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[1/0.45%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[7/3.14%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 223

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...