PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 4.5.2018 - 5.5.2018
Fotbal proti rasizmu 2018:
GATTACA (CZ), BITPART (Francúzsko), BETTER OF DEAD (Francúzsko), VOLE (CZ), HISSING FAUNA (CZ), SEVERNÍ NÁSTUPIŠTĚ (CZ), 7/9 (CZ), HLEDÁNÍ (CZ), DAGMAR VOŇKOVÁ (CZ), CALVERA (CZ), the WILDERNESS (SK), ...
futbal, ping pong, lukostreľba, ...

Věžnička u Jihlavy, hospoda U Tadeáše

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ADACTA - ZLO (PHR)
14.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
PETROL GIRLS (23.4.2018, Sheffield)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
COCO BONGO: "Som presvedčený, že najhoršie čo môžeš s jedlom spraviť je vyhodiť ho."

NAJNOVŠÍ REPORT:
AENEMA, PACINO, ANNE M. CHRISTIANSEN, DNO (6.4.2018, Banská Bystrica, Bosorka)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
HNISAVÝ PROCES - Zahnívanie spoločnosti CD

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Právo na odpoveď: Umw, ovce sú na oboch stranách spektra a ako to v skutočnosti bolo s tou Zónou a

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Purulent gut #1 / 1999

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Pórový tapas











VÝHRADA SVEDOMIA - HOMO COMMERCIAL CD (recenzia)
ZPH music
"Vyobrazená scéna na fronte je založená na jednom z najznámejších príbehov v histórií ľudstva, kde sa uplatnilo heslo z titulnej skladby albumu - "Ľudia ľudí predávajú". Vidíme "moderného" Judáša dnešného sveta (politik, biznismen, typický predstaviteľ korupčného správania), ktorého sme nazvali "homo commercial" (človek obchodný) - nový druh človeka tejto doby. Ten bozkom na tvár zapredáva iného človeka, pričom vo vrecku už má ukrytý mešec - svoju odmenu. Zapredaný - slušný a morálny človek - ak chce zostať taký aký je - si na chrbte musí niesť kríž - svoju výhradu svedomia."

Tak na túto vec som sa tešil už od avizovania samotného nahrávania. Trvalo to dlhé 2 roky, ale nakoniec sa to podarilo. A výsledok? Trinásť songov + intro našlapaného melodického punku americkej školy zabaleného v digipacku vydaného pod hlavičkou ZPH music (label ľudí z kapely).
Na začiatok menší kvíz. Aké kapely Ti napadnú keď sa povie "spišskonovoveský" punkrock?:
a) ZOPSAHLAVA
b) Jakutin
c) FTP
Keď si si pomyslel práve na tie bandy, mám pre teba vynikajúcu správu. VÝHRADA SVEDOMIA je zmeskou ľudí pozliepaných práve z týchto už neexistujúcich kapiel (a milión iných projektov). Čo to teda znamená? Spoj si všetky kvality týchto troch kapiel - melodiku a vokály ZPHčka, gitarové linky JAKUTINA, progresívne bicie FTPčka a dostaneš jasnú odpoveď.
Booklet ukrýva všetky texty (žiaľ bez komentov, ktoré ale nájdeš na ich fanpage) a stručnú históriu. Pár základných info o zložení, nahrávaní, kontakt a nejaká tá fotka. Poďme ale na samotný obsah CD.
Krátke trefné intro a už sa to valí. Textovo sa celá nahrávka točí okolo sociálnokritických tém s dlhočiznými textami, ktoré v tomto prípade - aj bez komentárov k nim, pochopia snáď všetci (i keď výnimky by sa určite našli :) ). Album je zmesou rôznorodých hudobných postupov, kde sa tempá neustále menia a tým pádom sa to nezlieva - to je preveliké plus. Pomalšie veci sú ladené až príliš do rocku na môj vkus, ale to bude asi vecou názoru. Vokály sú tu ako dvojsečná zbraň, kde na jednej strane ťahajú a tlačia celú muziku dopredu, tak na druhej sú až moc preafektované a miestami mi vyznejú rušivo. Hitovkami sú práve rýchlejšie songy - "Veci hodnotné", "Homo commercial", "UMW" (kde sa sem tam mihne aj dychová sekcia), "Vplyv doby", či pre mňa osobne najviac vydarená a najemotívnejšia skladba "December". Ako som už spomínal, celý album je neskutočne rôznorodý aj vďaka striedaniu Balkiho a Štefana na basgitare. Taktiež neustále striedanie vokálu, či nadupané zbory. Všetky skladby boli písané v rozmedzí rokov 2008 až 2012, čo im ale neuberá na aktuálnosti. CD zoženieš cez ZPH music alebo priamo u kapely (defacto je to úplne jedno) za 5 eur. Nebuď hulvát a podpor skvelú vec! Nebudeš ľutovať :).

bandzone.cz/vyhradasvedomia
  1. Introzzi
  2. The death of Robin Hood
  3. Čierny peter
  4. Veci hodnotné
  5. Homo commercial
  6. Punk - rock song by me
  7. Len tí, čo snívajú
  8. December
  9. Rakto to býva
  10. UMW
  11. Presvedčený nevolič
  12. Vplyv doby
  13. Pohodlnosť a závisť
  14. Lepšie dni

Táto recenzia už bola zobrazená 734 krát!
 Autor: Wrbo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: O+Z+W
TEXT:


 #6582 Balki www.bandzone.cz/vyhradasvedomia  napísal/a 02.12.2015 14:11:27
Cely album odteraz na stiahnutie zdarma, klikaj!
http://www.zphmusic.sk/stahuj/vyhradasvedomia_homocommercial_2015.zip
 #6536 kočo peter.kocis@outlook.com   napísal/a 21.10.2015 01:49:37
Ci pana,to v Spišskej také niečo existuje?
prekvapko.
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
10.04. 16:20
okdat: ste najlepsie du >> CAMELEON (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.04. 08:23
an*lcrust: Na vymenu/predaj .. >> (guestbook)
09.04. 12:35
axc: Zdravicko komuni >> (guestbook)
08.04. 09:43
Deadbush: No tak stouto re .. >> HT - Predstieranie šťastia & Hotentot´n´roll! 12" (recenzia)
07.04. 13:16
fog: je to mozne. my .. >> 23.3.2018 MEDICATION TIME (Slovensko + Poľsko) (cestopis)

ANKETA:
Slovenský ug vinyl roka 2017?

[3/6.38%]
BRATISLAVSKÉ DIEVČATÁ 12"

[5/10.64%]
ČAD - Bastard 12"

[1/2.13%]
EXTIP 12"

[1/2.13%]
HT - Hotentot´n´roll 12"

[0/0%]
HT - Predstieranie šťastia 12"

[8/17.02%]
ILÚZIA / DÁŠA FON FĽAŠA 12"

[20/42.55%]
SAMORAST 10"

[2/4.26%]
SEDEM MINÚT STRACHU - General fucking 12"

[1/2.13%]
SEDEM MINÚT STRACHU / De blenders 10"

[1/2.13%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Suppression 7"

[3/6.38%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Pakáreň 12"

[2/4.26%]
the LAST DAYS OF JESUS - The last circus 2 x 12"


Počet hlasov: 47

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...