PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 23.12.2017
the WILDERNESS (SK), COCO BONGO (SK), NABOSOPOSKLE (SK)
benefit pre Food not bombs Košice

Košice, Collosseum

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

V/A SCHMEICHEL KABINET 666 - LATINO & CZECH COMPILATION (TOTALITARIANISM STILL CONTINUES)
4.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
SAMORAST, GATTACA (9.12.2017, Trnava)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
BALKI: "To, že niekto pomaly schválne spieva falošne, prípadne vedome generuje otrasný zvuk, to nie je autentický punk, to je z hudobného hľadiska jednoducho pičovina."

NAJNOVŠÍ REPORT:
SAMORAST, GATTACA (9.12.2017, Trnava, Kubík)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
BROKEN DEAD - Extent of pain CD

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
V úzkostnej depresii vzbury

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Express your feelings #10 / KAZ #5 / 0

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Cuketa na kari











VÝHRADA SVEDOMIA - HOMO COMMERCIAL CD (recenzia)
ZPH music
"Vyobrazená scéna na fronte je založená na jednom z najznámejších príbehov v histórií ľudstva, kde sa uplatnilo heslo z titulnej skladby albumu - "Ľudia ľudí predávajú". Vidíme "moderného" Judáša dnešného sveta (politik, biznismen, typický predstaviteľ korupčného správania), ktorého sme nazvali "homo commercial" (človek obchodný) - nový druh človeka tejto doby. Ten bozkom na tvár zapredáva iného človeka, pričom vo vrecku už má ukrytý mešec - svoju odmenu. Zapredaný - slušný a morálny človek - ak chce zostať taký aký je - si na chrbte musí niesť kríž - svoju výhradu svedomia."

Tak na túto vec som sa tešil už od avizovania samotného nahrávania. Trvalo to dlhé 2 roky, ale nakoniec sa to podarilo. A výsledok? Trinásť songov + intro našlapaného melodického punku americkej školy zabaleného v digipacku vydaného pod hlavičkou ZPH music (label ľudí z kapely).
Na začiatok menší kvíz. Aké kapely Ti napadnú keď sa povie "spišskonovoveský" punkrock?:
a) ZOPSAHLAVA
b) Jakutin
c) FTP
Keď si si pomyslel práve na tie bandy, mám pre teba vynikajúcu správu. VÝHRADA SVEDOMIA je zmeskou ľudí pozliepaných práve z týchto už neexistujúcich kapiel (a milión iných projektov). Čo to teda znamená? Spoj si všetky kvality týchto troch kapiel - melodiku a vokály ZPHčka, gitarové linky JAKUTINA, progresívne bicie FTPčka a dostaneš jasnú odpoveď.
Booklet ukrýva všetky texty (žiaľ bez komentov, ktoré ale nájdeš na ich fanpage) a stručnú históriu. Pár základných info o zložení, nahrávaní, kontakt a nejaká tá fotka. Poďme ale na samotný obsah CD.
Krátke trefné intro a už sa to valí. Textovo sa celá nahrávka točí okolo sociálnokritických tém s dlhočiznými textami, ktoré v tomto prípade - aj bez komentárov k nim, pochopia snáď všetci (i keď výnimky by sa určite našli :) ). Album je zmesou rôznorodých hudobných postupov, kde sa tempá neustále menia a tým pádom sa to nezlieva - to je preveliké plus. Pomalšie veci sú ladené až príliš do rocku na môj vkus, ale to bude asi vecou názoru. Vokály sú tu ako dvojsečná zbraň, kde na jednej strane ťahajú a tlačia celú muziku dopredu, tak na druhej sú až moc preafektované a miestami mi vyznejú rušivo. Hitovkami sú práve rýchlejšie songy - "Veci hodnotné", "Homo commercial", "UMW" (kde sa sem tam mihne aj dychová sekcia), "Vplyv doby", či pre mňa osobne najviac vydarená a najemotívnejšia skladba "December". Ako som už spomínal, celý album je neskutočne rôznorodý aj vďaka striedaniu Balkiho a Štefana na basgitare. Taktiež neustále striedanie vokálu, či nadupané zbory. Všetky skladby boli písané v rozmedzí rokov 2008 až 2012, čo im ale neuberá na aktuálnosti. CD zoženieš cez ZPH music alebo priamo u kapely (defacto je to úplne jedno) za 5 eur. Nebuď hulvát a podpor skvelú vec! Nebudeš ľutovať :).

bandzone.cz/vyhradasvedomia
  1. Introzzi
  2. The death of Robin Hood
  3. Čierny peter
  4. Veci hodnotné
  5. Homo commercial
  6. Punk - rock song by me
  7. Len tí, čo snívajú
  8. December
  9. Rakto to býva
  10. UMW
  11. Presvedčený nevolič
  12. Vplyv doby
  13. Pohodlnosť a závisť
  14. Lepšie dni

Táto recenzia už bola zobrazená 657 krát!
 Autor: Wrbo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: J+E+H
TEXT:


 #6582 Balki www.bandzone.cz/vyhradasvedomia  napísal/a 02.12.2015 14:11:27
Cely album odteraz na stiahnutie zdarma, klikaj!
http://www.zphmusic.sk/stahuj/vyhradasvedomia_homocommercial_2015.zip
 #6536 kočo peter.kocis@outlook.com   napísal/a 21.10.2015 01:49:37
Ci pana,to v Spišskej také niečo existuje?
prekvapko.
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
13.12. 09:05
Twg: Super chcem viny >> (novinka)
12.12. 10:15
shupo: hlavne, ze ja so >> 9.12.2017 SAMORAST, GATTACA Trnava, Kubík (report)
11.12. 00:40
Peťa: Taky mi posílaly .. >> BROKEN DEAD - Extent of pain CD (recenzia)
08.12. 23:59
Mišo Štich: Tu je ešte demo .. >> EXTIP 12" (recenzia)
08.12. 19:26
sralkopal: KAZOSTROJ: to, ž .. >> EXTIP 12" (recenzia)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[156/90.17%]
Má!

[10/5.78%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[1/0.58%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[6/3.47%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 173


Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2017 ...