PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 2.8.2019 - 3.8.2019
Setkání svobodných duší:
piatok: SAMASAPOKUSALA (CZ), STERN (CZ), PRÜGELKNABE (CZ), AUDIO NOISE (CZ), CTIB (CZ)
sobota: INNOXIA CORPORA (CZ), TUMMO (CZ), RISPOSTA (CZ), the PAU (Poľsko)

Rožnov pod Radhoštěm, Železo / Němec / Vrátnice


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

LUCIFER EFEKT - MY (BURINA RECORDS)
12.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
BIOS, HEVER, UNIFORM (17.7.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
JOHNY FOXTER

NAJNOVŠÍ REPORT:
ETERNAL GODFUCK, NABOSOPOSKLE, HEVER, SKLÁDKA, DVERE, PURE CONFUSION (16.7.2019, Košice)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
NAŠE ANO MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosphere #3 + #4 / 2002

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











HUMAN BITES MC (recenzia)
Korobushka records
Túto kazetku som si zaobstaral na odporučenie Dana, ktorý mi zdelil, že sa jedná o emo z Plzne, ktoré dokonca scoverovalo song od už kultových LAKMÉ. Nebolo čo tým pádom riešiť a musím povedať, že kúpa naslepo sa skutočne oplatila.
Obal tvorený tvrdým kartónom so spínacími magnetkami, na ktorom je popis herných pravidiel nejakého športu (teda aspoň sa mi to tak zdá). Až pozdejšie som sa dočítal, že vyšlo von len 50 ks MC. Z toho 20 mnou popisovaných, 20 polepených luxusnou komunistickou tapetou a 10 s ručne gravírovaných plechom. Všetko v 100% DIY duchu.
Booklet tvorí malá knižôčka s textami, kontaktom a zložením kapely. Minimalistické, ale ako celku tomu nie je čo vytknúť. Všetko má svoje miesto a každá vec navyše by bola asi zbytočná. Demo obsahuje 5 vlastných piesní a už spomínanú jednu prerábku.
Nad čím sa ale musím pozastaviť, je riadne osobitý zvuk. Gitara s minimálnym skreslením, ktorá je miestami nezrozumiteľná (čo je trochu na škodu) a bicie znejúce trochu sterilnejšie - tým tomu chýba celková dynamika. Keď sa ale na to pozriem z pohľadu ako celku, tak má každý nástroj svoje miesto a spolu s revom speváčky tvoria dokonale ponurú atmosféru, ktorá je ešte gradovaná striedaním smutného recitálu do už spomínaného revu. Čo sa mi ale páči je, že textovo neskĺzli do marasu opakujúcich sa fráz a tém, ktoré bývajú často živnou pôdou pri podobných kapelách.
Úvodná "Hlavne pro sebe dost lásky" začína krásnou vyhrávkou a po pár tónoch sa to začína valiť. Nasranosť strieda (dis)harmónia - trochu mi to tým pripomína našich the PUBLIC. "Chtěl bych" skĺza do romantickejšej stránky kapely. Skvelá je na tom tá rôznorodosť - nezačne to nudiť.
Jednoznačnou hitovkou je "Do sebe sa podívám", tam jednoznačne cítiť vplyv LAKMÉ, či REMEK a dokonca refrén vo mne evokuje francúzké screamo ANOMIE. Záverečný cover ",i>Život: prodáno" je balzámom pre ucho poslucháča. Skvelá pieseň v skvelom prevedení. Tu nie je viac čo dodať.
Trochu ma mrzí, že mi strana A miestami vypadáva a zo stereo zvuku sa prepína na mono (v prvej a druhej piesni). Ale to je asi chyba spôsobená pri samotnom duplikovaní kaziet, keďže z bandcampu to hrá OK. Aj napriek tejto malej chybičke sa jedná o skutočne kvalitnú vec, a keď máš rád energetickejšie emo/hc spolky, nemal by si si nechať ujsť túto nahrávku.

humanbites.bandcamp.com
  1. Hlavně pro sebe dost lásky
  2. Otevřeme dveře
  3. Chtěl bych
  4. Roztrhnout kruh
  5. Do sebe se podívám
  6. Život: prodáno (LAKMĚ cover)

Táto recenzia už bola zobrazená 432 krát!
 Autor: Wrbo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.67

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: R+5+S
TEXT:


 #6513 Wrbo   napísal/a 17.09.2015 06:19:05
Podla všetkého tu:
korobushka(a)seznam.cz
 #6512 hovienko kollektive   napísal/a 16.09.2015 23:39:05
cauky kde sa da kazetka objednat?
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
19.07. 09:40
Elramon: toto su zasa co .. >> 12.7.2019 SISTEM ERORR, ROSA PARKS Banská Bystrica, Kaktus (report)
19.07. 08:07
axc: https://www.yout >> 12.7.2019 SISTEM ERORR, ROSA PARKS Banská Bystrica, Kaktus (report)
19.07. 08:02
axc: kukam a citam ze .. >> 12.7.2019 SISTEM ERORR, ROSA PARKS Banská Bystrica, Kaktus (report)
18.07. 20:11
Wrbo: Veru, točiť poki >> 12.7.2019 SISTEM ERORR, ROSA PARKS Banská Bystrica, Kaktus (report)
18.07. 16:36
fog: vyvazovat hlasit .. >> 12.7.2019 SISTEM ERORR, ROSA PARKS Banská Bystrica, Kaktus (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/4%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/2%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[3/6%]
ADACTA - Zlo 12"

[7/14%]
BETON / ROXOR 12"

[8/16%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[4/8%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/12%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[3/6%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[3/6%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[8/16%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/10%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 50

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...