PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


HUMAN FAULT - NO NENÍ TADY KRÁSNĚ? CD (recenzia)
DIY
Toto CD mi ležalo na kôpke "na vybavenie" dosť dlho. Nebolo to lenivosťou alebo zaneprázdnosťou o ňom čosi napísať, skôr by som sa mal poďakovať ochranizovanému chaosu a veľhorám nosičov v mojej izbe. Kapela je z Vyškova, ale nájdeš v nej napríklad aj hyperaktívneho Kraťasa (iks ďalších hlučných kapiel), od ktorého mám aj toto CD. Dík, ale poďme už konečne na to. 10 skladieb s ideálnou minutážou 20 minút. Pre niekoho možno málo na radový album, pre mňa tak akurát, aby sa kapela nezunovala (o koncertoch to platí dvojnásobne). Od začiatku sa búcha v strednom crust punkovom rytme. Niekedy je to viac punk, inokedy sa to prehúpne viac do hard core alebo dbeat crustu. Niekedy je to viac špinavé, sem tam je to viac melodické. A ako ináč nechýbajú ani hovorené intrá ("Upravený svět a "Volání o pomoc") plus hrané outro. Povedal by som, že taká česká kolovrátkovo - krastová klasika, ktorá možno od ostatných vytŕča o milimeter dvoma spevmi, ktoré sa navzájom dopĺňajú. No a koho nepoteší zrýchlený cover od TELEXU? Spevom mi pripomína pána Brožíka hulákajúceho za bicími SVINÍ. Myslím, že keď už nevyšla vinylová reedícia telexovského "Punk rádia", tak raz hádam výjde aspoň nejaký sedempalcový tribút. Adeptov, ktorí zrýchlili ich skladby je až až. Textovo klasika, anti anti anti ... vyzdvihnúť musím song "Upravený svět". O téme GMO, klonovania a úpravy zatiaľ škaredého sveta na zaručene krajší, stále spieva málo kapiel. A aj málo hovorí. Zaujímať to ľudí bude asi až vtedy, keď sa prestane platiť vymyslenými peniazmi, ale (pozor spoiler!) semenami rastlín, lebo tie geneticky upravené budú na nič. Pritom tento problém je stále aktuálnejší vďaka chystanej transatlantickej dohode medzi USA a EÚ o voľnom obchode, ktorá ak sa schváli v podobe, akú ju momentálne tajne (!) predkladajú, tak napríklad bude normálne, že výrobky nebudú musieť byť označené, že sú z GMO rastlín a GMO alebo klonovaných zvierat, pretože to bude znevýhodnenie výrobcu v konkurenčnom boji. A podobných sránd je tam viac, pritom EÚ sa stále chváli, že stojí na strane spotrebiteľov. Teším sa na budúcnosť. Ale o tom už písal jeden konšpiračný fanatik v Predčasnej vzbure. Rád by som si aj prečítal celý text alebo komentár kapely k tejto téme, bohužiaľ v búklete sú len rôzne protisystémové koláže. Ak nepočítam absenciu textov, za mňa celkom fajn. Kapela sa mi zatiaľ neopočúvala. HUMAN FAULT chystá ďalší album, zatiaľ môžeš hodiť oko po klipe s novým songom "My Lai", takže to zase nebude o spokojnom nakupovaní v nadnárodných reťazcoch.

humanfaultcz.bandcamp.com
  1. Sny jsou tvá svoboda
  2. Výstřel a start
  3. Zrůda
  4. Odzbrojit
  5. Poselství míru
  6. Chromovaná jehla (TELEX cover)
  7. Upravený svět
  8. Proměny
  9. Volání o pomoc
  10. Outro

Táto recenzia už bola zobrazená 384 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: D+8+W
TEXT:


 #6506 Trawex humanfault@seznam.cz   napí­sal/a 10.09.2015 00:42:48
Nazdárek,dík za recenzi:)Pokud nevlastníš kopii,texty najdeš uvnitř obalu:)
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
dnes 11:41
zintaer: o sto rokov bude ten poškodený vzácnejší :-) >> (novinka)
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com