PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 14.12.2019
LIDSKÉ ZDROJE (CZ), MOMMY IS MENTAL (CZ), PRACH (SK)

Bardejov, Bašta


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

CERELITIDA #7
4.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
YLVA, ELR, AMENRA (10.11.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
KRAJNÉ ČIERNO, DVERE, THERAPIST, FAT, DECULTIVATE (16.11.2019, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


PRETTY LITTLE FLOWER / DEAD INSTRUMENT 7" (recenzia)
Raw birth records
Písal sa máj minulého roku a tieto dva grindcore buldozéry mali spoločné tourko. Vtedy pre mňa ešte neznámi DEAD INSTRUMENT mi odrapili dekel. Hneď som prevetral ich distro, ale mali len sedempalce "See through negative" (odporúčam!). Toto tam ešte nebolo, inak by som po tom skočil ako feťák po ihle. Tento kotúčik napriek dobe jeho nahratia uzrel svetlo sveta asi neskôr. Asi to nestihli, pravdepodobne kvôli vinylovému ošiaľu, ktorý postihuje undergroundových interpretov. Tí, ktorých objednávky pomáhali tomuto médiu prežiť, musia na ne teraz čakať dlho. Desaťtisícové objednávky z major labelov majú prednosť. Ničmenej sedempalec pod menom "Season of velocity" je už je von a tak ho môžeme poobtáčať na grile.

PRETTY LITTLE FLOWER patrí k špičke severoamerickej scény. Bodaj by nie, keď tam trieska jeden z najvychytanejších bubeníkov, Mr. Fayardo. Jeho kombinatorika, flow, štýl a posadenie hry je tak unikátne a pritom flexibilné v každom jeho projekte. Baví ma počúvať každú jeho kapelu. Ale nielen kvôli nemu je strana P.L.F. masaker. Gitarové nápady s výrazným shreddingom, špinavo-thrashovým feelingom a hrubozrný vokál dodáva tomuto zoskupeniu rovnakú porciu vlastného ksichtu, ktorým sú títo Texasania zapamätateľní. Dostávame jeden vlastný song a jeden cover. Ubehne to ako tsunami. Rýchlo a ničivo.

DEAD INSTRUMENT natesnali o jeden song viacej, ale tiež to nemení nič na tom, že ich strana naháňa samú seba. Ultrarýchle nájeby, bez momentov odychu, bez poľavenia - nestály hlukový tlak. Tým ma títo Dáni dostali. Na tomto sedempalci len dokazujú, že sledovať ich aktivity je v najlepšom záujme každého, kto si fičí na extrémne rýchlej grindcorovej muzike. Má to neskutočnú dynamiku, jebe to ako o život, ide to s ničiacou deštrukčnou silou. Cirkulárka, čo ťa rozpoľuje zaživa. Keď som minulý rok videl ich set, povedal som, že u mňa objav roka. Po tejto strane (a spomenutom 7" EP "See through negative") konštatujem, že z objavu sa u mňa DEAD INSTRUMENT posúvajú do kategórie "musím-počuť-každú-ich-nahrávku". Tri skladby, ale neskutočná devastačná nálož.

Záverom len toľko, že obe strany sú výborné. Niet moc čo dodať. Jediná vec, ktorá by toto už tak namakané splitko mohla vylepšiť, je formát. Keď si predstavím, že z tohto materiálu by som dostal do rúk dvanásťpalec, išlo by ma od blaha rozdrapiť. Taká dobrá je to nahrávka. Čo už, niekedy si musíš vystačiť s piatimi trackmi. Schrasti si kópiu, kým jesto.


  1. P.L.F. - Freeway prophet
  2. P.L.F. - Another rejection
  1. - DEAD INSTRUMENT - Burning uniform
  2. - DEAD INSTRUMENT - War drum
  3. - DEAD INSTRUMENT - Gauze

Táto recenzia už bola zobrazená 269 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: K+B+H
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
dnes 09:32
AxC: vymenim uplne no .. >> (guestbook)
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[265/92.01%]
Má!

[12/4.17%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.69%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.13%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 288

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...