PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


CATASTROFY - ZBOJNÍCKY TANEC CD (recenzia)
Support underground
Bratislavské thrash pankeriská zbíjajúce pod hradným kopčekom zaútočili na nedotknuteľných panovníkov a šľachtu prvým oficiálnym albumom. Komu títo zbojníci nepáchli na poslednej nahrávke "Tento štát sa musí zničiť", tak mu určite nebude nebude voňať ani nové CD. Naopak, ak si z nej bol tak nadšený ako ja, "Zbojnícky tanec" ťa úplne rozjebe! Má to väčšie gule, zvuk zo Shaarku je brutálny, ostrejšie gitary, guľometnejšie bicie a ešte lepší spev. Chlapci pokračujú thrash metalom, ktorý je veľmi, ale veľmi reznutý s pankom a ako ináč s ľudovou a zbojníckou tématikou. Ale venujú sa aj vážnym, kritickým témam, ale vedia si urobiť aj srandu zo seba. Aj to treba. Ako poznamenal jeden kamoš pri počúvaní tohto CD v aute: "taký ČAD bez kresťanstva" alebo ak si si ráno zabudol z ucha vyšprtať oranžový poklad, tak tam možno nájdeš aj ROZPOR. Neprekvapilo by ma, keby v budúcnosti vyšiel spoločný split s jednou, alebou druhou menovanou bandou. Fujara, drumbľa, tamburína, ozembuch, tucturututuc a poďme na texty. Práve tie zbojnícke témy začínajú byť pri niektorých kapelách dosť otrepané, ale tu to spolu s nadupanou muzikou, zreteľne zrozumiteľný, spevom a parádnym frázovaním dokonale sedí, aj keď do budúcna by som už dal väčšinový priestor iným témam, ale je to na kapele, či chcú byť do konca života zbojníkmi. Texty skladieb "Zbojníci apokalypsy" a jeden z najlepších songov "Kazimír" (Bol to naozajstný zbojník? "Aj jeho rodná dedina sa k nemu hrdo hlási ..." Na východe Slovenska existuje obec s takým názvom, dokonca aj s "hradom", na ktorý keď sa v dedine opýtate, tak len nechápavo krútia hlavami, či sa idete pozrieť na "tú stenu". Haha, ale to asi s tým zbojníkom nemá nič spoločné :), sú presne o zbojníkoch. Čadovskí "Bastardi spoločnosti" a "Žabomyšie vojny" o radostiach a strastiach našej subkultúry. Na "Sedlákovi" som sa tiež pobavil, bohužiaľ je to smutná sonda do hláv voličov Smeru a propagátorov posledného referenda. "Z dediny či mesta, prosím ťa prestaň!". Ešte väčšia sranda je až rozporovský song "Na detskej oslave" a klincuje to "Ančine cecky", z ktorého sa poštíš. Úplne nakoniec kaver dosiaľ neidentifikovaného finopalu. A tieto na prvý pohľad rozdielne mozajky dávajú dokopy parádny celok, ktorý si určite obľúbia ako metalisti, tak aj pankáči, aj keď je to podľa mňa viac pank ako metal! Vydané v peknom kreslenom digipacku s búkletom. Chystá sa aj vinylová verzia. Bohudušu, tisíc hrmených, tristo je málo, daj sem!!

bandzone.cz/catastrofy
  1. Anciáša, zmráka sa!
  2. Zbojiníci apokalypsy
  3. Sedlák
  4. Kazimír
  5. Bastardi spoločnosti
  6. Ančine cecky
  7. Žobymyšie vojny
  8. Na detskej oslave
  9. Zapadám prachom
  10. Krik a beznádej

Táto recenzia už bola zobrazená 1119 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 0.15

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: N+S+L
TEXT:


 #6332 deegee   napí­sal/a 16.03.2015 07:32:53
Catastrofy: Nemám dôvod neveriť a už vôbec súdiť, dík za odpoveď, nech Vám to hrá
 #6331 Catastrofy   napí­sal/a 15.03.2015 21:10:50
Cafte. Pisem ohladom SV. Je to tak jak pisete. Ceknite si pridanie videa na YT - marec 2013. Vtedy fungovalo to radio 2 mesiace a okrem tejto rannej sou tam mali dajake tri picovinky za tyzden. Zem a vek konspiratorske radio sa z toho vyklulo az neskor, ale od toho sa distancujeme. Chalani aj navrhovali stahnut to dole, ale nakoniec sme srali na to, reku ked nas dajaky cyberdetektiv vypatra a usvedci, tak mu to vysvetlime tak, jak pisem teraz. Ked si to pustite, budete cut styroch stremovanych kokotkov vypravat v radiovom telerano o muzike a koncertoch. Ziaden pad dvojiciek, falosne pristatie na mesiaci, ani chemtrails sme neriesili!
Kto nas pozna vie, kto nepozna a neveri, toho nezmenime!
Uzivajte zivota.
Seruste
 #6330 Hmm   napí­sal/a 15.03.2015 15:55:01
Veď aj Toy Pištoľs boli v Slobodnom vysielači. To rádio vtedy ešte iba začínalo, takže určite nemali chalani tušáka, že čo z toho do budúcna bude. Myslím si, že to je aj prípad Catastrofy.
 #6329 deegee   napí­sal/a 15.03.2015 12:45:28
To by som aj ja rád vedel, možno aj viac ľudí, veď snáď niekto z kapely to postrehne a vyjadrí sa...
 #6327 Vomit   napí­sal/a 14.03.2015 16:33:10
deegee: Oooo, popíííči fakt...no... zaujímalo by ma vyjadrenie samotnej kapely k tomuto, možno im len vtedy jednorázovo jeblo v hlave alebo ešte poriadne nevedeli aký slobodný je ten vysierač.
 #6325 deegee   napí­sal/a 13.03.2015 22:02:43
Aha čo som objavil:
https://www.youtube.com/watch?v=iv8M-JI2yEQ
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[275/91.67%]
Má!

[13/4.33%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.67%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.33%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 300


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com