PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 22.11.2019 - 23.11.2019
Nö fest:
VOLE (CZ), ROST (Rakúsko), CTIB (CZ), LUTRA (SK), AHOJ (SK), IMCRIMINATE (SK), FAT (SK), ĎAS (SK), VLOČKA (SK)
aterparty: STRAPATÝ & DANISA, KVASO & SLUŠNÉ BABY SS

, Trangoška

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

THE WILDERNESS - III. (PHR)
14.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
ONDREY ZINTAER, SUMA, SUPRAPHON FAMILY, SEDEM MINÚT STRACHU kolaborácia s ONDREY ZINTAER & NOITT, USNU?, ZABLOUDIL(A), NOITT, 3 ONANY BOYS, MASSOLA (1.11.2019, Sereď, New York)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


V RUKOU OSUDU / PRAY FOR DEATH 12" (recenzia)
Forced expression records
Dostala sa ku mne ďalšia zaujímavá doska, na ktorej nájdeš V RUKOU OSUDU a PRAY FOR DEATH. Pomerne jednoduchá, no svojim spôsobom príjemná grafika obalu a teda aj vnútra na seba nenechala dlho čakať a hneď čo dosku pokladám na gramec, čítam texty. V RUKOU OSUDU tu majú dva zárezy, "Zpověď? Odpověď? Výpověď?" a "Odplata". Prvá pieseň je čisté, pomalé a mayhemové zlo, nezrozumiteľný spev prerezávaný zvučnejším "nevěřím v lidskost, lidskost chcípla" dodáva tú správnu atmosferickú, ťažkotonážnu špinavosť. Síce pomaly sa ťahajúc, no začína druhý zárez. Depresia, bezmocnosť a podrezané zápästie. Trhám si vlasy a rozbíjam zrkadlo, s črepami si režem vodorovné rany po rebrách a sypem do nich soľ. Hodiny som sa zvíjal dorezaný na zemi a táto strana stále nekončí. Doom? Sludge? Peklo. Horko ťažko sa doklepem ku gramci a púšťam si PRAY FOR DEATH, podľa názvu kapely dúfam, že sa mi dnes podarí dorezať sa až do konca. Na tejto strane je 6 zvučnejších a hlavne rýchlejších songov oproti druhej strane, akéhosi hrubozrnného hardcore reznutého crustom. "Delirium", "Nenávidím tvůj druh", "Ozvěny výkřiků", "V plamenech", "Tlak konformity" a "Současť plánu". Kúsok zo seba otriasam sklo a skúšam sa zvaliť do kresla, popri tom ako mi klepe dorezané prsty po textoch. "Delírium" prebehne rýchlo a ako mizantropovi mi ďalší zárez sedí ako uliaty. "Tvoje arogance brousí můj nůž, kurvy a zrádci..." "Ozvěny výkřiků", predpokladám že o vojne. Spev doprevádzajú sprievodné vokály, celkom v pohode. "V plamenech celý svět viděť bych si přál", kto by nie. Veľmi dobrý lyrický prejav, ktorý cítiť v každej piesni, no predovšetkým tu: "Na lidskou špínu smrad a nákazu skutečný lék mám" a voľne pokračuje "Těla už černají, vše končí ja to vím, plameny šlehají a k nebi popel vzlét, teď všichni poznali, že oheň je ten lék." Ďalší song je cover od DREAD 101, samozrejme, chýba text a DREAD 101 aj napriek kladným odporúčaniam napočúvaný nemám, tak len tak nejak.. počúvam a klepkám nohou po skle. Posledný zárez je "Součast plánu". Čo ma teší je logo ABC v zozname podielajúcich sa labelov. Trochu politiky nikdy nezaškodí. Dosku si nechávam na jeseň a zimu, vtedy mávam samovražedné sklony častejšie. Myslím, že zaberie čestné miesto v zbierke. Ak si typ človeka, ktorému pojem "posi-core" vyrába vrásky na čele a otvára nožík vo vrecku, si ten pravý, kto by mal investovať do tejto dosky. Z očí a uší mi tečie krv, dnešnú noc nespím. Amen.

vrukouosudoom.blogspot.com
bandzone.cz/prayfordeath
  1. V RUKOU OSUDU - Zpověď? Odpověď? Výpověď?
  2. V RUKOU OSUDU - Odplata
  1. PRAY FOR DEATH - Delirium
  2. PRAY FOR DEATH - Nenávidím tvůj druh
  3. PRAY FOR DEATH - Ozvěny výkřiků
  4. PRAY FOR DEATH - V plamenech
  5. PRAY FOR DEATH - Tlak Konformity (DREAD 101 cover)
  6. PRAY FOR DEATH - Součást plánu

Táto recenzia už bola zobrazená 531 krát!
 Autor: Večne nespokojný
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.5

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Z+Z+F
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.33%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.67%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[4/6.67%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.33%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.33%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/11.67%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.67%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[6/10%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.33%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 60

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...