PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Po 3.12.2018
P.L.F. (USA), RADIATION (SK)

Bratislava, Fuga

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

SU19B - NEUTRALIZE (SPHC)
12.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
MY O VLKOCH, CAMELEON, CHOROBOPOP, CTIB (3.11.2018, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
BLACK PASSENGER

NAJNOVŠÍ REPORT:
MY O VLKOCH, CAMELEON, CHOROBOPOP, CTIB (3.11.2018, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
COCO BONGO - Demo tape MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Fear fest 2018

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Bakteria #3 / 2005

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











NAILS - ABANDON ALL LIFE 12" (recenzia)
Southern lord
NAILS z Californie boli pre mňa ešte pár mesiacov dozadu neznámy pojem. Vďaka jednému konkrétnemu tipu som sa stretol s ich muzikou a odvtedy som do nej maximálne ponorený. Akonáhle som mal príležitosť, prišlo na rad obstaranie asfaltu. Pár týždňov dozadu mi došiel domov balíček s ich aktuálnym počinom "Abandon all life". Debutové LP "Unsilent death" som nevychytal, nakoľko je už vypredané, ničmenej bude repress a spravím si radosť neskôr. LP je gatefold, s pekným, ručne maľovaným coverom, ktorý absolútne verne zachytil náladu celej nahrávky. Vydavateľom je Southern lord recordings.

Napriek tomu, že sa jedná o zatiaľ najdlhšiu nahrávku NAILS, má celková dĺžka len 17 minút. Hneď z úvodu je však jasné, že aj tých 17 minút dokáže nerobiť poriadny masaker. Prvý song nahodí ultimátny nástup, ktorý diktuje tempo celej nahrávky a tá ani na chvíľu neprestane ničiť všetko naokolo. Je neskutočne intenzívna. Neskutočne! Valí sa ako stádo splašených býkov, ktoré ťa zvalcuje na kašu a ešte si do teba utrie nohy. Ostanú len ostatky na spláchnutie dole kanálom. Energický grindcore, plný nápadov, ktoré sa nebojí čerpať inšpiráciu v celom spektre tvrdej muziky. Od hardcoru až po ten najtemnejší metal. Nahrávka je tak nielen dynamická a najebaná v neskutočných tempách, ale má k  dispozícii kvalitné a pestré gitarové nápady, ktoré nie sú bežné ani typické. Kapela si požičia akýkoľvek nápad z pestrej odnože extrémnej muziky (miestami i tej pomalej), ale vždycky tieto nápady dokáže umne skombinovať a poprepájať a vytvoriť tak materiál, ktorý je nielen ucelený, ale má svoj štýl a je rozpoznateľný. A k tomu ti navyše odtrhne dekel. Vďaka tej šikovnej kombinácii tak má nahrávka grindovú dynamiku, ale pritom svojsky temnú atmosféru. Originálny grindcore s vlastným ksichtom! Všetko je podporené masívnym soundom, ktorý počuteľne patrí k  špičke z US scény. Niet sa čo čudovať, keď album nahrával Kurt Ballou z  CONVERGE, ktorý sa ako producent podpísal pod mnohé kvalitné nahrávky.

NAILS je pre mňa kapela, ktorá ma dostala na prvý posluch. Sú energickí, nasratí a vedia, ako to dať najavo. Vedia, ako dať dokopy kvalitný materiál, ktorý neprinesie nič prevratne nové, nie je odohratý v tom najrýchlejšom bpm a nie je ani virtuózny. Vie ale skombinovať všetko, čo už poznáme, a pretaviť to do menšej apokalypsy. Deštruktívnejšej, než kedykoľvek predtým. "Abandon all hope" je nahrávka, ktorá ťa dostane, lebo je to čistá vražda. Ak neveríš, vypočuj!

nailssl.bandcamp.com
  1. In exodus
  2. Tyrant
  3. Absolute control
  4. God´s cold hands
  5. Wide open wound
  6. Abandon all Life
  7. No surrender
  8. Pariah
  9. Cry wolf
  10. Suum cuique

Táto recenzia už bola zobrazená 274 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.33

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: G+M+G
TEXT:


 #5754 Večne nespokojný xviktorx@riseup.net http://samotar.straight-edge.sk  napísal/a 04.03.2014 00:30:24
Skade si to kurva zohnal? :) Od kedy som videl toto video http://vimeo.com/74070346 tak som si povedal ze raz ich musim vidiet nazivo. Natrhnuta rit az po krcne stavce, uplny masaker.
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
13.11. 09:33
CINTER: Super recka!!! U >> ALIUSTERRA / UŠTKNI 12" (recenzia)
10.11. 21:48
Mišo Štich: Toho punka z Poľ .. >> STARZY SIDA CD (recenzia)
09.11. 11:23
ctib: Čau Wrbo, no to >> STARZY SIDA CD (recenzia)
09.11. 08:19
cinter: viac info: http: .. >> (novinka)
08.11. 16:36
Wrbo: Ďakujem za objas .. >> STARZY SIDA CD (recenzia)

ANKETA:
Slovenský ug vinyl roka 2017?

[6/7.59%]
BRATISLAVSKÉ DIEVČATÁ 12"

[8/10.13%]
ČAD - Bastard 12"

[1/1.27%]
EXTIP 12"

[1/1.27%]
HT - Hotentot´n´roll 12"

[2/2.53%]
HT - Predstieranie šťastia 12"

[16/20.25%]
ILÚZIA / DÁŠA FON FĽAŠA 12"

[31/39.24%]
SAMORAST 10"

[3/3.8%]
SEDEM MINÚT STRACHU - General fucking 12"

[1/1.27%]
SEDEM MINÚT STRACHU / De blenders 10"

[2/2.53%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Suppression 7"

[4/5.06%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Pakáreň 12"

[4/5.06%]
the LAST DAYS OF JESUS - The last circus 2 x 12"


Počet hlasov: 79

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...