PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 19.7.2019 - 20.7.2019
Opičí bál:
piatok: ROST (Rakúsko), PLEŠATÁ ZPĚVAČKA (CZ), MACGYVER (CZ), NO GOD RHETORIC (CZ), COURO (SK), DÁŠA FON FĽAŠA (SK)
sobota: BLACKMAIL (Maďarsko), ZATRATA (Poľsko), COFFIN VARNISH (CZ), SYSTEMIC DAMAGE (SK), HUMAN HUMMUS (SK), RANA (SK), BRMBOLCE (SK)

Martin, SIM


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

LUCIFER EFEKT - MY (BURINA RECORDS)
12.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
A POINT OF PROTEST, DIMITAR, GATTACA, INDOCTRINATE, LAKKA, MERMOMOC, ORIENT, LUTKA LASKIER, TIGERWIZARD (12 - 13.7.2019, Brno)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
JOHNY FOXTER

NAJNOVŠÍ REPORT:
MARASTIC BLUES, ROZRUCH!, NASTY PACK (29.5.2019, Lesonice, Soya haus)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
NAŠE ANO MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosphere #3 + #4 / 2002

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











FESTA DESPERATO - PSI VATIKÁNU 12" (recenzia)
Insane society
Tak konečne aj FESTA, staršia a plešivejúca sestra RISPOSTY, ktorá sype vinyl za vinylom, dokopala svoj materiál na veľkú dosku. Priznám sa, že som sedmičku "Nový Babylon" nikdy nežral, ale naopak ostatné kazetové vydania boli celkom iný šmak. Minulý rok navyše ako predzvesť apokalyptickej dosky vyšla reedícia kazety "Život ve hříchu" u Waking the dead. Dlho sľubované nové LP, o ktorom čoraz viac ľudí pochybovalo, či nakoniec po dlhom spánku kapely výjde, si vzal pod krídla pán Barvák a od konca februára majú Češi ďalší hmotný dôkaz kacírstva a nepodriadenia sa vatikánskym čiernoprdelníkom. Už len z titulky vás zdraví pápež pod horou lebiek a nad orlicou, ktorú minimálne poznáš z hodín dejepisu. Zo zadu vás pozdravia ujovia, ktorí sa hrajú v bielych plachtách na strašidlá. Ono celý obal by si zaslúžil špeciálne novú kapitolu. Roztvárací šesť panelový obal (meter dlhý!) je plný prepletených pekne ironických Pájových koláží a textov aj s prekladmi a komentármi. To sa už vážne málokde vidí. Viem, že jednoduché véčko je oveľa lacnejšie, ale toto je vážne vymakané. A bez počítačových zásahov. Škoda len, že v strede je použitá stará koláž, ktorá sa dá nájsť vo viacerých časákov. Po naťahovaní škripca v pekelnej rýchlosti 45 na teba vyvalí klasický festovský nasraný dbeat crust. Môžeme sa hádať, či sa niečo po tých rokoch v hudbe Festy zmenilo (neberiem teraz do úvahy zostavu), podľa mňa je to stále to klasické vypustenie flustrácie. Určite dnes ale s oveľa lepším zvukom. Do necelých 20 minút sa vošlo 10 skladieb, B strana je síce porovnateľne kratšia, ale to dorovnáva cover od BOMBANFALL, ktorý do muziky FESTY zapadol do seba ako ozubené kolesá. Parádne by sa dalo rozpísať aj o textoch. Kruté, ale pravdivé verše o poslušnom vyčkávaní a tichom pred búrkou, kedy sa každý večer uisťuješ, že zajtra to ešte nemôže prísť, ale aj tak falošné pocity stále prebije nepríjemný pocit, čo ak zajtra .. o vojne ako výbornom obchodnom artikle .. a najbrutálnejší text Supi (ktorý som už počul aj naživo) o tom, že aj mŕtve telá môžu poslúžiť k namasteniu si vrecka. V reále nielen predražené pohreby, ale aj zbúranie hrobov neplatičov, aby bolo miesto pre tých čo na to majú ..
Čo dodať? Toto si už mal mať dávno doma!
PS: nájde sa nejaký šialenec - archivár, ktorý vydá aj kazetu "Prvních" na malom plastovom koláčiku?
  1. ...až jednoho rána
  2. V zázemí
  3. Na cizích nohou
  4. Psi Vatikánu
  5. Osada neživých
  6. Dřív nebo později
  7. Kde člověk dodýchal
  8. Mot En Stralande Framtid (BOMBANFALL)
  9. V prach
  10. Supi

Táto recenzia už bola zobrazená 623 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: R+I+C
TEXT:


 #3578 deadbush   napísal/a 25.12.2011 17:04:25
ani ja nelutujem kupu festy bol by som kokot keby hej len som hu pozical bratrancovi a uz tri mesiace hu nemam doma do pice
 #3577 Bukowski naimko@seznam.cz   napísal/a 24.12.2011 22:29:05
Geniálny album!!! Kúpi LP od Adrika rozhodne neľutujem.
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
13.07. 13:43
Mišo Štich: Zaujímavý rozhov .. >> Biosphere #1 + #2 / 2001 (archív zinov)
12.07. 10:00
axc: https://www.yout >> (guestbook)
11.07. 07:42
AxC: https://www.yout >> (guestbook)
30.06. 21:39
Mišo Štich: Wow, toto že sa .. >> Info zine #1 / 1997 (archív zinov)
21.06. 16:16
fog: report jak lusk. .. >> 18.4.2019 -273.15 + VOLE (Slovensko (cestopis)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[254/92.7%]
Má!

[11/4.01%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.73%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[7/2.55%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 274

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...