Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR; Veľký Šariš @ Marakaňa

Autor: Wrbo | Pridané: 23.8.2021 | Počet videní: 813


V tejto dobe moru je každá uskutočnená akcia takým malým sviatkom a o to viac ma hreje pri srdci, keď sa ako bonus jedná o stretnutie s chalanmi, ktorých som už nejaký ten rôčik (v tomto prípade 2-3) nevidel. Na Psote sme už raz hrali. Síce v úplne inom priestore a v úplne inej zostave, ale aký taký mikro náhľad do PO scény sme mali zmáknutý. Klasicky ideme 2 autá. Bystrická posádka vyráža o niečo skôr s tým, že sa zastavujú ešte v prešovkej pobočke Forkys, kde podporujú miestnu ekonomiku. Nám (autu číslo 2) sa to žiaľ nedarí. Nevadí, nabudúce!
Už zo Stanovho písania som mal v hlave nejakú romantickú predstavu o mieste, kde sa mala akcia konať a nebyť jedneho malého informačného šumu, tak miesto akcie nachádzame naprvú šupu. Ono zjazd z hlavnej cesty na stavenisko som ešte pobral. Dokonca sme našli aj v mapke naznačený most, ale ani za tú piču by ma nenapadlo, že záverečných 100m si máme odbyť po cykloceste. Bajkeri a bajkerky neboli moc nadšení/é z našeho barbarského nájazdu, no držali emócie na uzde (rešpekt!).
Stano nám ide naproti a onedlho parkujeme v cieli. Bufet Marakaňa sa nachádza prakticky uprostred ničoho. Ok, je to na cyklotrase medzi Prešovom a Veľkých Šarišom (pouhý džouk). Okolitý výhľad je na stavenisko diaľnice R4. Industrial dopiče! Na mieste je už pár punx a pomaličky sa socializujeme. Hrá sa na tzv bývalej strelnici. Čo v tomto prípade znamená komplex garážov bez priečok. Zadelujeme kafčo, pifko a čapovaný birell pomelo grep (nápoj neznabohov!). Zvučí sa prvá banda a už badať, že dnes to bude ten pravý underground. Miestnym aparátom sa zvučia prevažne DNB party, na ktoré je watáž viac než dostačujúca. Panková nôta mu moc nevonia a tak pri vyššej koncetrácii spevov sa občas na malú chvíľku odmlčí. Nenarobíš nič, ber nebo nech bejt!
Prvá banda ČAKAN začína s hodinovým sklzom. Medvedí power violence? Gitara, bicie, polminutové songy, srandovné texty. Zvuk je jedna veľká guľa, ale zatiaľ som asi ešte nebol na akcii, kde by sa podobný bordel podarilo nazvučiť k mojej spokojnosti. NAZI TAMPONS ma z celého lineupu lákal asi najviac. Kto ma pozná vie, že 77 mám v láske asi ako heavy metal, no sú isté výnimky ... Poďme si to teda zhrnúť. Garážový zvuk - check, energické dynamické songy - check, jedovatý vokál - check! 3x áno? Postupuješ! Ale nie. Fakt to bolo super. Borci sa hraním bavili a energiu si doslova hltal ušami. Punkbulvár vysliedil, že sa chystajú kazetky a čo to by malo vyjsť aj na vinyle. Určite si to očekuj. TVOI POSTOI sú vlastne 2/3 predošlej kapely. Ostávam pár songov, ale toto ma za srdiečko až tak nechytá. Pre YEARSBELOW to bol prvý koncert a musím uznať, že na prvotinu to bolo zahrané bez jedinej chyby. Borci si čo to odohrali v ich ex bandách RETARTED FISH či KARGE MERI, takže o nejakom nevyhraní nemôže byť ani reč. Ťažko škatulkovať ich muziku. Mrte amerického neopunku, post/emo gitarky, melo spev. Muzika super, no práve ten spev mi tam nie vždy pasoval - bol na mňa až príliš jemný, ale to je vec názoru, že jo. Nás komentovať nejdem, jednak od bicích počujem len seba a druhak sa za tých 20 minút nič zaujímavé nestalo. FAJRONT začína klasiciky vo veľkom štýle, no s postupom času (čítaj stúpajúcej hladiny alkoholu) to začína trocha nudiť. Ani neviem po akom dlhom čase ich vidím opäť len v dvojke a musím sa priznať, že mi ten skurvený lavor vôbec nechýba haha. Do pozornosti ale dávam ich nové songy "Smiech" a "Dobrý sluha, zlý pán", z tých sa stanú raz hitofky. Odbila polnoc a nás to ťahá už pomaličky aj domov. Stano ma prehovára, nech ešte počkáme na nich. Ok, po citovom vydieraní si stúpam do strednej rady a pozerám, čo sa ide diať. Úvod jak z koncertu GG Alina. Padne nejaká tá kopačka, či dobre mierený direkt. Alkohol je super, človek sa pri aspoň nenudí :-). Naštastie sa to rýchlo utrasie a borci pokračujú v sete. Dve pätiny sú silno intoxikované, ale na to sa už v tejto pokročilej hodine nehrá. Oceňujem super vecné príhovory to vždy poteší! Aj by som zabudol, písal som o SISTEM ERORR. Koncert končí, prebehne nejaké to posledné lúčenie a už si to jebeme oktávkou na sever gemera. Pád do postele hlásim 3:40. Ráno stupeň recyklácie 8. Panksnotdet!

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: 8+V+W

Správa:

#7878 Wrbo @ napí­sal/a: 28.08.2021 08:53:50

To heavy metal ma nieco proti mne :-)

#7877 Balki napí­sal/a: 26.08.2021 09:25:30

Ja nemozem pochopit, co mas proti heavy metalu :D

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)