Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST X ZINTAER, THE PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN AKUSTIKA; Sereď @ Kemping

Autor: Kočo | Pridané: 16.8.2021 | Počet videní: 1373


No, akože dlho som nepísal report - jednak ani nebolo na čo ho spísať a na skoro každej akcii kde som sa ocitol sme aj hrali - tak mi to bolo blbé.
S AHOJ sme síce hrali aj teraz, odfidlikali sme si to ale ako prví, takže v podstate bez žiadneho tlaku som si mohol pozrieť všetky koncerty. Ideal.
Počas posledných rokov sme brali Ffud ako rodinnú akciu, ktorú pomáhame v rámci kubík crew dotvárať - mali sme na starosti program v stane, freebox aj jeden gastro stánok a festival sa pre nás začínal o niečo skôr a tiež o niečo neskôr končil - všetko treba pripraviť a potom aj zabaliť. Viete ako.
Tento rok ale úplne o inom. S jednodňovou akciou nie je toľko práce, dnes sme tu prišli vychutnávať.
Prichádzame na miesto až okolo obeda - lokáli už majú pripravené skoro všetko, tak sa iba motáme a na bare objednávame prvé drinky. Ja si ujíždim na kiwi malinovke rakovinej farby. Vo veľmi miernom tempe rozbaľujeme freebox a tiež vykladáme na stôl risografiky "z našej scény" - to je taký projekt, čo sa snažíme rozbehnúť teraz. Chceme dať dokopy grafičky a grafikov z pankovej scény, ktorí vizuálne dotvárajú to čo máme radi.

Presne na čas 15:30 začíname náš 8 minútový set, je to paráda!
Zvuk na stejdži super - Libor je boss. 15:45 už máme všetko pobalené a sme ready na užívanie.
Medzikapelne kamarátenie a idzeme na WARGAME.
Ako povedal raz jeden múdry muž, dobrý disbeat má byť dlhý a zlý.
S dizbitom mávam niekedy problém, že mu neverím, proste keď veríš, že vojna je za rohom, tak to musím cítiť. Akonáhle ale zbadám na stejdži dlžňa bez trička s V-čkovou basou je mi to jasné - uveril som.
Spokojný vychutnávam celý set v rovnakom tempe - labúžo.
Síce na tomto ročníku nebolo v mene Kubíku až tak čo robiť - partia nám dala priestor v lineupe, ktorý sme mohli vyplniť podľa našich predstáv. No a prvé želiezko v ohni od nás boli TEUFELSMAUER. Toto bol ich prvý koncert a pre mňa asi najlepší koncertný zážitok za posledný rok. Doteraz vyhrával koncert Tomáš Palucha na minuloročnom Punx Treffen.
CULT OF FIRE už nie je najlepší svidnícky blekmetal. Akože neviem čo viac k tomu - naozaj ma to odstrelilo a verím, že som nebol sám. 24. a 25.8 je možné ich opäť vidieť na koncertoch v kubíku a bratislavskej električke. Nezmeškaj bo obanuješ.
Tretí na radu sa chystajú POOPIČNÝ STAV - no ja neznam. Sedím pri Váhu a debatujem, keď sa po čase vrátim späť, páni stále hrajú a evidentne majú aj početnú fanbase. Borisa vidím si s úsmevom pokrikovať texty, tak asi všetko v pohode. Nemusí mi všetko sedieť no ne? Šak panrok.
Medzi každou kapelou samozrejme prebieha debatovanie s kamoškami a kamošmi, čo sme sa dlho nevideli a čo mi hovoria, že nestihli AHOJ.
Na stejdžu SAMORAST x ZINTAER. SAMORAST v novom znení som ešte nevidel a klamal by som, ak by som povedal, že som ostal sklamaný. Prepáčte, ja som si ešte furt nekúpil nové splitko s LAKKOU. Bohamu už si kúpim najbližšie. Intro, priestor medzi songami a parádne outro ešte zabrúsil do krabičiek ZINTAER a také bonuse mám rád veru. fajne fest.
Jdeme dál.
Zvučia sa PUBLIC a ja vychutnávam nealko piuko jak bos. K tomu dávam už druhého vegan krocana od Brňákov. Mňam - extrem! Najlepšie.
S PUBLICom sme pred pár rokmi náhodne zahrali s NULOU asi 4 koncerty za sebou a ja som sa vtedy evidentne opočúval. V rámci žánru to je asi špička u nás - na mňa ale extrémne dlhý set aký ledva odpúšťam doomovým kapelám. Ľudia ale vo vytržení a vidím aj pästičky a klepajúce prsty vo vzduchu.
FYASCO - presne to čo sme všetci chceli a tešili sa na to. Holub za bicími čistý extrém - fest dobrý bubeník podľa mňa. Galo na pódiu v stave, v ktorom by väčšina ľudí nechytila ani power chord, odbrnká koncert jak boch. MOTORHEAD tričko, V-čková gitara a popíjanie na slnku od obeda - ešte sa mi aj smejú za to, že nemám vodičák. Dobrej bend!
OOLD TOMB som zaregistroval hneď, keď vydali album na bandkempe a 2 týždne pred Ffudom sme s nimi hrali v Seredi. Ostal som zamilovaný. Chcem vidieť 4x12" splitko s MOBIUSom minimálne :D
No a teraz, druhý band, čo sme pozvali v mene Kubíku. Pre mňa obrovská radosť vidieť PARASITE DREAMS naživo konečne. Vlastne jediná zahraničná kapela na Ffude. Pomalý tucatuca black punk - extrémne dobré milujem. Alica si dokonca kúpila longsleeve - to už je fakt známka kvality ty kokso. Rovnako ako OLD TOMB sledujem od prvého dema na bandcampe a najviac mi to zerazalo. Odporúčam každému.
Po nich na miesto činu prichádzajú Mentálni nasazení. Nebudem klamať, tešil som sa.
Stand-up komik za majkom a lopatová energia inštrumentov. Také niečo na noc môžem - dokonca som aj zamošoval. Zo strany na stranu a tustep na mieste jak za starých čias - keď si bol jedným z nás! Libor zveril kapele gombík na dymostroj, a to bola ešte len zábava. Ľudia štastní všetko v poriadku, a potom vidím fapka jak dvíha nad hlavu jeden z odposluchov a trasie s ním do rytmu - všeličo mi preblesklo hlavou, spravil som si také tiché tcssss, jedným očkom zaznamenávam konflikt a schyľovanie k násiliu medzi ním a Liborom. Hovorím si, toto nemala robic. Ale tak snáď sa to nejak doriešilo, také kokociny by sa mi nechcelo ako zvukárovi riešiť. Obzvlášť na Ffude, kde by človek čakal rešpekt medzi ľudmi - áno aj medzi zvukárom a obecenstvom.
Predposledný na A4rke povešanej po areáli sú napísaní OTRAS. Tých som videl na ich prvom koncerte v Bardejove pár mesiacov dozadu. Akože ja toto môžem veľmi. Temný pomalý blackmetal s veľkou dávkou punku a pochmúrneho dizajnu. Toto mohol byť asi tak 5. koncert chalanov a nakročeno majú statočne. Demo kazeta vypredaná - ževraj sa chystá 7". Ja už síce nevládzem hromžiť pästičkou v prvom rade, no živo bolo poriadne aj keď hrala mrtvolná kapela.
Inak ako nechcem bars mudrovať ale tentoročný Ffud celkom metalová záležitosť. Čo to bude budúci rok? Maskačové kraťasy? Dojdu zahrať ANTISOCIAL SKILLS s bubnami s pentagrammi? Je to vo hviezdach.
Posledná ide VLOČKA a ja som si to užil. Normálne usmiaty pozerám na generický pop o bežkovaní na letnom openair festivale počas ktorého ma zožierajú komáre. A čo? Šak postmoderna.
Potom nekonečné vykecávačky - oblúbená rubrika príhod zo Svidníka nesmela chýbať, neskôr kecanie o angažovanej grafike s Martinom až do svitania. Dokonca som prvýkrát v živote ostal pri bekstejdžovom stole posledný nažive. To si napíšem do životopisu.
Pár hodín spánku vedľa Radka a aparátov vo vojenskom stane a ráno ešte JPN akustika, čo vlastne nebola akustika, ale JPN s nádychom dovolenky hrané na španielke z freeboxu.
Potom už len malé pobalenie a nevyspatý sprostý naspäť do Trnavy. Vybaliť veci do Kubíku a domov piť kávu.
Chodte na koncerty kým nezmažu!
Oi!

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: R+P+O

Správa:

#7879 fero @ napí­sal/a: 07.09.2021 10:11:11

Ďakujem Kočo za report.

#7875 masskillah @ napí­sal/a: 19.08.2021 13:34:43

parádny report bro)

#7874 fog napí­sal/a: 17.08.2021 11:18:16

fajny report brasko. ja ze cez vikend daco naklepem, ale nestihacka. tak uz vybaveno. tiptop

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)