Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


12.7.2019 SISTEM ERORR, ROSA PARKS; Banská Bystrica, Kaktus

Autor: Wrbo | Počet videní: 1152


Hurá, konečne nejaká akcia v tomto umierajúcom meste. I keď kapelky typu PURGEN moc nemusím. Pobláznenie touto bandou ma už našťastie nezastihlo a koniec koncov som bol vlastne aj rád, že sa vlastne sama poslala na smetisko pankových legiend, kde môže pokojne dožiť spolu s ďalšími sedláckymi kapelami. Ak chceš vedieť, prečo sa vlastne zrušilo ich turné a prečo sa zrazu každý začal búchať do pŕs, že ten sexista, nacionalista a homofób si u neho už nikdy neškrtne, tak skús len trochu pogúgliť. Ak sa ti nechce, tak sa opýtaj Twiggyho. Ak ho nepoznáš, tak príď na Opičí bál, tam o tom pred polnocou pri imaginárnom ohni môžme hodiť diskusiu (ak mi samozrejme budeš ešte rozumieť) :-).

OK, je týždeň pred akciou. Odpadol tzv. headliner. Apolitický pankáči sú nasraní. Veď ide o muziku nie? Kde zohnať nejakú kapelku, keď polka z tých slovenských DIY hrá na Pohode? Plus z tej druhej polky je minimálne jeden člen na tom fesťáku tiež. Nejaké snahy boli, nič nevyšlo. Tak budú kapelky 2. Svet sa nezrúti.

Deň D nastal. Niečo po siedmej sedíme v altánku a premýšľame nad tým, kto asi tak dnes príde. Je sedem preč a sme tam asi 4 kusy. To, že väčšina bystrických punx nechodieva na koncerty, na to sme si zvykli. Dokonca aj na to, že členovia bystrických kapiel chodievajú len na svoje akcie. Unity solidarita v praxi brácho. Postupne ale na naše počudovanie prichádza pár neznámych tvárí. Niektoré z nich ešte nie sú úplne informované o zrušení "legendy", a tak v ich výraze badať mierne sklamanie. Nevadí, sú pankáči, otrasú sa, jebnú pivo, potom druhé, tretie a bude zrazu aj úplne jedno, čo bude dole v Bosorke mrviť. Hlavne nech to sype!

Do podchodu vchádza dodávka s CZ ešpézetkou. Trochu strácam reč, pretože 2/3 súčasnej zostavy malo ešte donedávna dredy skoro po pás a teraz pozerám na nich s otvorenou hubou a zmôžem sa len na vetu, či išlo o nejakú stávku, nebo co :-). Ponosíme dole do pivnice veci a pozapájame tú chabú spevovú aparatúru. Dnes som opäť povelený fúnkciou zvukára (resp. človeka stojaceho u mixu, ktorý má vyvažovať hlasitosť spevu). Medzičasom prichádzajú aj prešovské tváre, tak si vieš predstaviť, koľko lásky zrazu pohltilo ten malý koncertný priestor... :-).

Niečo po deviatej na pódium vybehne SISTEM ERORR. Prednedávnom vypľuli von nové, pár skladbové epčko, tak sa po ňom poobzeraj! Dnes to bolo žiaľ ochudobnené o sólovú gitarku. I keď musím povedať, že gitarista číslo dva sa s týmto neľahkým bojom popasoval viac než statočne. Priznám sa, máloktorá panková kapela ma vie dostať do tej správnej nálady, no tuto chalanom sa to podarilo zatiaľ vždy, keď som ich zočul. Super bubeník, super nakričané zbory a cit pre hitové melódie. Oproti minulému roku, keď tu tiež hrali to bolo o niečo statickejšie, ale tak chalani už tiež nemládnu (ako si to sami zdôvodnili po koncerte hehe). Zahrali snáď všetky hitovky z ich niekoľkoročnej kariéry a po viac ako polhodinke opustili dosky, čo neznamenajú absolútne nič.

ROSA PARKS ja kapelka, ktorá ma pred rokmi neskutočne odrovnala už svojim prvým demáčom. Melodický punk rock s parádnymi textami, ktorý bol aj napriek štýlovej premene podobný ich predošlej bande TUPAC AMARU. Dnes mám tú česť ich vidieť prvý krát len v trojici. Nezapieram, tá druhá gitarka mi tam miestami chýbala, no jej absenciu vynahradila energia, ktorou ich set pretekal. Opäť výborný bubeník a čerešnička na torte v podobe trefných, úprimných a hlavne netuctových príhovorov pred skladbami. Toto nadovšetko milujem. Práve toto mi dobíja baterky, keď si myslím, že všetko je len už o chlaste a muzike. Fakt klobúk dole. Set bol poskladaný hlavne z nových piesní, ktoré (ak to smiem prezradiť), by raz mohli výjsť už konečne na samostatnej doske :-).

Je niečo pred jedenástou a koncert končí. Idem ešte zaviesť Lempiho do Sásovej a ten sa mi po ceste zveruje, že ho už prechádza chuť robiť akcie. Nečudujem sa. Dnešná návštevná bilancia 27 ľudí je smutným a hlavne verným obrazom a dôvodom na zamyslenie, či sa oplatí robiť vôbec iné kapely ako ADACTA a ROZPOR. Od začiatku roka v BB zanikli 3 kluby, kde sa robievali aktívne koncerty. Ostala už len Bosorka a Klub 77. A to sme len v polke.
Na záver dodám asi len, že nabudúce neseď doma. Prosím.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: 3+F+X

Správa:

#7619 Balki napí­sal/a: 23.07.2019 15:18:42

"Dnes som opäť povelený fúnkciou zvukára (resp. človeka stojaceho u mixu, ktorý má vyvažovať hlasitosť spevu)." - tak toto si zabil Wrbo :D

#7618 Elramon napí­sal/a: 19.07.2019 09:40:05

toto su zasa co za vymyte reci, taketo veci by sa riesili 10 aj 20 rokov dozadu. to nema spolocne nic s ruskom, rovnako by sa ludia stavali k militantnej a homofobnej kapele z us.. ja sa skor cudujem, ze nejaky common sense, ktory som povazoval za samozrejmost sa zrazu oznacuje ako liberalno marxisticka agenda nasledovana ovcami. co sa to deje dpc?

#7617 axc napí­sal/a: 19.07.2019 08:07:15

https://www.youtube.com/watch?v=WCSlejcRldw

#7616 axc napí­sal/a: 19.07.2019 08:02:23

kukam a citam ze z liberalnej "pohodovej" bratislavy sa politicka korektnost dostala uz aj do BB :-D Treba vstepovat ten antifasizmus 21storocia...ach to rusko :-D

#7615 Wrbo napí­sal/a: 18.07.2019 20:11:45

Veru, točiť pokiaľ to nepíska

#7614 fog napí­sal/a: 18.07.2019 16:36:48

vyvazovat hlasitost spevu v bosorke s tym aparatom je vlastne otocit potak total doprava,nie? :D kazdopadne dobry report. ocenujem, ze si sa posprtal v lokalnych podmienkach. pekna sonda.

#7613 Wrbo napí­sal/a: 18.07.2019 13:33:28

Veruže mal

#7612 Elramon napí­sal/a: 17.07.2019 19:58:31

dpc, ale dufam, ze ten purgen nemal hrat tiez v bosorke.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)