Pozývame:

Ne 31.3.2024
Poprad @ Koľaj22

RUINEUM (SK), SUMA (SK), RANA (SK), NEREV (SK), HADONOS (SK), GANY (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


12.5.2018 DAMATO, BOILING POINT, SHEEVA YOGA; Sereď, Kemping

Autor: Fog | Počet videní: 504


Ráno vstávam niečo pred jedenástou. Oči sa rozliepajú s veľkou námahou, ale chcem sa prekonať. Síce nemusíme opustiť hostel v nejakom konkrétnom čase, ale rád by som stihol Twigyho v jeho shope. Takže mám zhruba hodinu. Dita po včerajšku v kóme. Ako tak sa dám dokopy, z auta po ceste prekvapivo vyberám chladný redbul a tak si vykračujem rozbitý sobotnou Žilinou. Je to kúsok, za pár minút som tam. Podebatíme, beriem dve platne a po príjemne strávenom rozhovore je čas sa pohnúť. Máme zvláštne náročný diár. Ideme na Oravu pozrieť na skok rodinu, stade do Bratislavy, kde majú baby stretávku zo školy a ja si naplánujem za ten čas otočiť sa do Serede na koncert. A  potom späť do hlavnej dediny pre polovičku a následne domov. Krásnych osemsto kilometrov predo mnou.

Dáme sa finálne dokopy a príjemne vytretý štartujem auto. Kilometre idú, obehneme rodinu a prichádzame do Bratislavy. Po nepochopení navigácie a menšom krútení vysádzam Ditu a točím smer Ružinov za kamošom. Vraťo ma čaká v nonšalantnej póze terasového bonvivána. Vrátil sa zo splavu, chytený od slnka aj od drinkov. Kým si dám presso a minerálku, on osadí pivo, víno aj panáka. Pípne telefón a dostávam správu od Zela. Video zo Stanice s Minečkovým pádom cez celý bar. Čistý backflip. Pustím si to asi tak dvadsať krát. Nemôžem z toho. Lúčim sa s Vraťom a na jeho ceste do obchodu ho sprevádza neistý krok. Dneska bude spať ako bábätko. Pohýnam sa do Serede a som v Kempingu niečo pred ôsmou. Zvítam sa so všetkými, ale hlavne blednem so Salvatorem, lebo je to na dlhší čas naše posledné stretnutie. Pipo ma z úvodu ponúkol vegan gulášikom a keď na mňa neskôr dôjde hlad, využijem ponuku. Takýto servis môžem. Bol výborný mimochodom. Díky.

Otvárajú DAMATO. Hrá sa vonka, takže ľudia sú potratení aj v priestore a troška tomu pri tom počte chýba ten uzavretý efekt klubu. Nová formácia okolo chalanov z CITADEL ma zoberie hneď na prvý šup. Je to hutné, temné, pestré a má to svoje motívy. Počuť komplexnejší prístup k robeniu songov. Tie stoja každý za seba, ale celý set je kompaktný. Filipove melodické vsuvky tomu dávajú špecifický podtón a dva vokály to obohacujú. Netreba ale hľadať veľké paralely k predošlej kapele, chalani a Veva do toho dávajú novú polohu. Menej melancholické, ale zato viac ponuré. Dýcha z toho väčší chlad. To sa mi páči. DAMATO zapúšťa korene a predpokladám, že plody budú čoraz zaujímavejšie.

Nasleduje BOLING POINT. Miňo napriek pádu vypadá v poriadku a celé to prebehne v duchu minulého večera. Tuším rovnaký set, koncept príhovorov pri podmaze a zahraté tak, ako má byť. BxPx má svoj ksicht a naživo je to energetická bomba. Chcem minimálne ďalších desať rokov. Rovnaký tlak ako včera dali. SHEEVA YOGA detto. Rovnaká spúšť, ako v Žiline. Mohol by som sa tu snažiť vymyslieť nové opisy, metafory a prirovnanie, ale skutočnosť je taká, že už je dosť neskoro, keď toto píšem. Aj na hodinkách, aj na kalendári. Sedemnásteho júla o pol druhej ráno. Každopádne, platia riadky napísané vyššie. Len sa zmenil čas a priestor. Ďalšie slová sú zbytočné.

Je po všetkom. Takmer okamžite sa lúčim. Čas sadnúť do auta a napriek energetickému deficitu a nejakej hladine THC sa bezpečne došoférovať domov. Cesta je ale prakticky neškodná, ale na druhú stranu aj nudná. Bez nejakých problémov sa dostávame domov, ale únava extrémna. Keď vystúpim o tretej z auta a môžem sa opustiť, mám dosť. Piatkový rozjeb, málo spánku a všetky tie absolvované kilometre sa na mne podpísali. Tak to ale funguje. Dobré akcie stoja za diskomfort.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: J+Q+N

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)