Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


9.12.2017 SAMORAST, GATTACA; Trnava, Kubík

Autor: DeeGee | Počet videní: 1100


Po zahliadnutí plagátu od Koča mi bolo hneď jasné, že sa tejto akcie zúčastním a po posledných akciách a výletoch nejako dostávam alergiu na ľudí, tak nie je ani nejaká veľká snaha niekoho zháňať do auta alebo vlaku. Aj keď pár hlasov bolo, no lístky boli už kúpené, všetko dohodnuté, tak sme to nechali tak, ako to bolo. Kto chcel mohol ísť vlakom tiež. Šesťhodinová cesta prebehla v kľude, v Trnave sme okolo pol šiestej, hľadáme Kubík, netrafili sme sa, no zablúdenie trvalo len cca 50 metrov. Po návrate pred miestom už stojí posádka SAMORASTU a spoločne čakáme na organizátorov a organizátorky. Po pár minútach prichádza chaloš a chaloška zos Trnavy s kopu jedla a otvárajú útroby Kubíka. Vítame sa a nakoľko sme tu prvýkrát, taktiež aj SAMORAST, tak dostávame privátnu exkurziu všetkými poschodiami tohto priestoru. Veľmi príjemné miesto. Hneď na to skúšame kávu v meste, no vianočné trhy nám veľmi do karát nehrajú a všetky 4 kaviarne, ktoré sú v Trnave otvorené sú celkom preplnené. Po menšej prechádzke sa odpájame a vraciame sa späť, kde už parkujú GATTACA. Tento večer všetok cash vyzbieraný na vstupe alebo jedle je benefičný na Food not bombs, takže vhadzujeme dobrovoľný vstup a dávame si kombináciu výborného jedla, ktoré pripravili miestni. Priestor sa pomaly začína zapĺňať a všetko nasvedčuje tomu že dnes bude plnka. Čo je z hľadiska benefitu super, no z mojej fóbie z ľudí ani nie.
Ako prví a prvá, aby som bol korektný, idú SAMORAST, ktorí štartujú večer romanticky pri zapálenom svetle. Texty poznám naspamäť, tak žeby som tam mohol hosťovať, doma sa mi to krútilo toľkokrát, že to ani spočítať neviem a naživo opäť skvelé. Vecné príhovory, hudba s názorom, niečo čo na tejto scénu u nás celkom chýbalo. Len tak ďalej. Cez pauzu večera číslo 2 a ide sa na GATTACA. Predieram sa dopredu, aby som aspoň niečo videl a odfotil. Chcel by som vyzdvihnúť fakt skvelú účasť, neviem či to tu je zvykom, ale fakt má človek z toho iný pocit ako z poloprázdnych barov u nás, samozrejme česť výnimkám ... Uvidíme ako dopadne benefit na FNB v Košiciach. O GATTACA som písal už mnohokrát, nerád by som sa opakoval, no je to jedná z kapiel, ktorá by sa dala nazvať mojou srdcovkou. Či už po hudobnej stránke alebo textovej. Rýchle crustové sypačky vyvážené epickou linkou, ktorá je v týchto kapelách pre mňa najpodstatnejšia. Vrcholný koncertný zážitok, ktorý som s GATTACA zažil bol asi tento rok v Sokolove na Falcon burn feste, kde som potom čítal v jednom reporte (neviem už kde), že keď zazneli prvé tóny, tak ako keby sa miestnosť zmenšila a všetci sa natlačili na kapelu, tak tu to bolo podobné. Ani som sa nenazdal a bol koniec. Po koncerte nekonečná debata od politiky cez mravcožrútov/mravcolevov, dredy, blchy, luntera až po burzum. Zaujímavý diskusný krúžok. Pomaly čakáme až sa viedenská squaterská posádka vytratí do nočných ulíc, nakoľko prístrešok neprijali, dávame večeru č.3 a poberáme sa spať. Kapela do ateliéru a my s H. do pivnice, kde bol koncert kvôli rannému vstávaniu. Ráno pach piva a plesne asi všade, balíme sa a s ďalším super večerom sa vraciame späť do domoviny. Díky všetkým zúčastnením.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: Y+J+V

Správa:

#7292 shupo napí­sal/a: 21.12.2017 10:17:03

no fejsbergy su hodne dojebane news feedom. fakt si to nejak nenaslo cestu ku mne tentokrat.

#7291 kočo napí­sal/a: 16.12.2017 02:14:28

shupo, bolo to na pankgene už dlhšie aj na fejsbučíku bol event. pozdieľali to aj samorast aj music for liberation (gattaca). škoda teda, reputáciu bratislavy zachránil aspon kubo ktorý došiel sám.

#7289 shupo napí­sal/a: 12.12.2017 10:15:06

hlavne, ze ja som sa o akcii dozvedel v ten den, boha.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)