Pozývame:


Pi 19.4.2024
Košice @ Collosseum

FUKOTY (SK), TVOI POSTOI (SK), MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK)
vinyl afterparty
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


4.6.2016 VÝHRADA SVEDOMIA, ZATMENIE MYSLE, NEKULTÚRA, ZHODA NÁHOD; Martin, Včelín

Autor: Balki | Počet videní: 1179

Krásny sobotný slnečný deň, a tak prečo kurva nevyraziť neklimatizovaným autom cez pol Slovenska zavrieť sa do nejakého tmavého klubu :) Od našich rožňavských kolegov sme dostali pozvanie na koncert do martinského Včelína, a tak si v podstate v priebehu mesiaca už druhýkrát vyrážame zahrať na západ Slovenska, čo býva pre naše lokálbendy dosť nezvyklé. Good for us.

Včelín som mal pravdupovediac ja osobne navštíviť prvýkrát, a tak som bol zvedavý, čo ma čaká. Po príchode na miesto som sa v prvom rade potreboval bezpodmienečne vyšťať, a tak hajde na WC. Okamžite ma čakalo privítanie v podobe na šrot strieskaného týpka (bolo cca 17:00), ktorý statočne plnil pisoár (z horného otvoru) a tunajšia aróma, z ktorej som sa skoro sám ihneď opil to jasne potvrdzovala. Po jeho vete: "To je na mňa moc!", pri ktorej sa zároveň totálne nekoordinovane porúčal k zemi a skoro mi dverami rozsekal hlavu som usúdil, že ten už má po akcii ...

Inak ale príjemný útulny klubík s troma druhmi čapovaného piva (Plzeň, Gambáč a hlavne Šariš, čo sme ako východniari skutočne nečakali), kde nás hneď najviac zaujal pinpongový stôl a veruže sme si tam aj hneď zopár partičiek zdetili. Netušil som však, kde sa vlastne bude hrať, keďže miesta na "pódium" nikde. Ale ako postupne prichádzala neskoršia hodina, pribehli dvaja sympatickí týpci, kde kumpán Stephan okamžite podľa žiletiek v uchu správne odhadol, že ide o bratov a zaraz sa dali do práce. Pinpong hravo zmizol, objavilo sa celé PA, bedne, odposluchy, svetlá, mix, bicie, bratia lietali ako dvaja opičiaci - no jednoducho zrazu bolo miesta dosť na všetko a pred nami stál vymakaný stage.

Keďže naša skromná kapelka VÝHRADA SVEDOMIA bola na lineupe ako prvá, okolo pol ôsmej sme usúdili, že môžeme ísť na to. Keďže nemôžem nezávisle posúdiť vlastný výkon, spomeniem len, že z našej strany to bolo relatívne solídne predstavenie, aj keď samozrejme chybičky sa našli. Klub sa počas nášho setu práve začínal zapĺňať a pred nami na pódiu si to už aj šibril jeden z bratrov zvukárov. Ďakujeme mu za psychickú podporu.

Po nás prichádzajú na rad ZATMENIE MYSLE. S touto kapelou hráme relatívne často, a tak už celkom dobre poznám ich koncertnú show. Tentokrát som si ju ale vychutnal komplet celú od a po zet (a to napriek tomu, že vedľa na plátne už bežal futbal - a teraz ma zabite :D). Parádne vystúpenie, ktorému okrem charizmatického speváka dominuje hlavne top vynikajúci mladý bubeník, ktorý má svoje remeslo naozaj pod kontrolou a je vyslovene radosť naňho pozerať. Dobré skladby, prepracované gitarové linky, nekompromisné intro aj outro - skvelý koncert.

Nasleduje NEKULTÚRA, a to napriek tomu, že futbal je stále 0:0. Túto kapelu registrujem už dobrých 15 rokov, ale nikdy ma to nejako nezaujalo. Live som to mal ale možnosť vidieť prvý krát (aspoň myslím) - už druhé poprvé dnešný večer ... zaujímavé. O to milšie som bol prekvapený z toho, čo nasledovalo. Napriek tomu, že niektoré prvky v skladbách a aj čo som pochytal textovo mi prišli istým spôsobom trošku primitívnejšie, valili sa na mňa rezké skladby fakt celkom osobitého charakteru (vďaka čomu kapela na tomto koncerte jednoznačne vyčnievala), ktoré predvádzali vpredu dvaja výborní hudobníci na gitare a base. Koncert som si taktiež pozrel od prvej po poslednú skladbu a neľutoval som, parádny entrtejment. Po ceste naspäť náš bicmen Rolo celkom trefne podotkol, že to bolo take Chiliki ale v punkovom prevedení :)

Posledná prichádza na pódium ZHODA NÁHOD. Kapelu som videl naposledy presne 7 rokov dozadu v Slimáku v Lúčenci. Nenormálne jak ten čas letí. Zdá sa mi, že medzitým mierne pomenili zostavu. Napriek tomu, že som bol tiež celkom zvedavý na ich súčasný set, stihol som vzhliadnuť len dve skladby. Museli sme sa pomaly poberať, keďže pridlhé prodlevy medzi kapelami spôsobili pokročilejšiu hodinu. Vyzeralo to ale ešte na bujarú zábavu, keďže posledné čo som videl bol supermanský set v podaní bratrov, kde jeden pri skokoch zo zábradlia rozhadzoval PAačko smerom k publiku, a druhý sa ho snažil chytať :D

Po prebudení na druhý deň ešte dostávam SMS od Punkyho zo Zatmenia, že ku koncu sa strhla aj menšia potyčka s miestnymi tiežfanúšikmi (môžete trikrát hádať ich orientáciu), takže som nakoniec ani neľutoval, že sme nezostali dokonca. Záverom - pekný klub, v pohode kapely, dobrá akcia. Včelín rulez. A miestni bratři dvákrat tak.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: D+W+X

Správa:

#6884 Balki napí­sal/a: 11.06.2016 13:24:47

Jak som pisal, v tom case sme tam uz (nastastie) neboli, cize neviem presne ako to bolo. Mne bolo len oznamene, ze "po akcii sa tam akurat strhla mensia bitka s nackami, ale nic vaznejsie sa nestalo ...". Kokotov mas vsade, kde problem nebol doteraz, neznamena, ze nebude neskor.

#6881 ramzy napí­sal/a: 09.06.2016 17:22:12

ako tomu som chapal, len co tam robili? do mt chodim na koncerty pravidelne a aj v spominanom vceline a taky problem si este nepamatam teda.

#6880 hovno napí­sal/a: 09.06.2016 08:28:06

@ramzy - taha ich to trosku doprava

#6879 ramzy napí­sal/a: 07.06.2016 09:30:22

"menšia potyčka s miestnymi tiežfanúšikmi (môžete trikrát hádať ich orientáciu)" - poprosim o vysvetlenie.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)