Pozývame:


Št 28.3.2024
Košice @ Košický hrad

OTRAS (SK), TEUFELSMAUER (SK), DRUGS (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


22.5.2016 DOG ATTACK, DISKOBRA, CRUDE SS; Budapešť, DRRPNC

Autor: Fog | Počet videní: 557


Kultová starinka zo Švédska CRUDE SS išla okolo nás minitour, rozumej tri koncerty. Zastávka v Pešti najbližšie, naplniť auto ľuďmi prebehlo bez problémov. Vyrážame skorej, obzeráme miestny park, a potom sa motáme na mieste. Je to kúsok od Düreru, prakticky tá istá budova, ale toto je oficial iný klub. Asi preto, lebo je to viacej crust. Podzemie, industriál, holosteny zdobiace rôzne srandičky (za zmienku stojí panna s jezuliatkom, obaja hitler fúzy), bar sú dvere, kde stojí chalan a za ním chladnička, z ktorej ti podá, čo ti treba. Hracia miestnosť s gaučami na bokoch a kobercami na stenách. Ale inak OK. Mne sa to celkom páči. Stretávame vonka chlapíka z Česka, ktorý vezie kapelu. Hneď sa nám prihovára a teší sa, že dakomu rozumie. Je náhradník, originál promotér skončil po show v Brne v nemocnici a tuto pán kamarátsky pomohol. Idem omrknúť novučičkú dodávku. Pecka. Čistý nemecký luxus plný užitočných vychytávok na štyroch kolesách. Neskôr sa pomotáme vnútri, stretnem známych, ukazujú mi miestnu skúšobňu pre cca sedem kapiel. Kecáme o pičovinách. Čas ide.

Začne sa dačo po deviatej. DOG ATTACK a nadupaný crust and roll. Sype to príjemne, tempo nasadené svižné. Nemám ani pocit, že by to moc kolovrátkovalo a točilo sa furt v tom istom, ako pri kope obdobných kapiel. Baví ma to celý set, má to aj zmeny a songy majú akurátnu stopáž. Celé to šľape plynule, hrá sa na doraz, s nasadením a tlakom. Avizovaný čas dvadsať minút rozhodne prekročili, ale nevadilo to. Zmestilo sa do nás.

Druhí ďalší domáci DISKOBRA. Tí to majú ideálne, od stagu a ich skúšobne ich delí len stena. Mám pocit, že sa nechystajú dlho, ale môžem sa aj mýliť. Každopádne neviem, kedy začali, celé to malo sklz. DISKOBRA je jednoducho povedané kvalitné d-beat trio. Tak ale keď dve tretiny sú ex HUMAN ERROR, tak je to myslím celkom solid referencia. Natlačené, posadené, vykrompáčované. Prišli a naložili intenzívny tlak a beat, ktorý ti potom otrepávali o hlavu dookola. Založené na klasických postupoch, napriek tomu žiadna nuda. Naopak, kopa energie. Neskutočne intenzívna a živelná show. Takto sa hrá veľa s málom.

CRUDE SS sa na pódium dostávajú neviem kedy, nejak nesledujem čas, ale rozhodne už má byť oficiálne pomaly dohraté. Páni ale majú svoj vek, takže sa predsa nebudú naháňať. Môžeme byť radi, že sa im na staré kolená ešte chcelo dade jebať po kluboch. Spúšťajú svoj otáčkový crust/hardcore/punk, v klube je cca 60 ľudí. Netrúfam si odhadnúť, či je to veľa alebo málo. Zvuk je relatívne OK, na to, že si to chlapík zvučí očividne sám. Seniori hrajú, nejaké konkrétne tracky ti nedám, lebo až tak to nemám zmapované. Ale už evidujem aj prvé vážnejšie pohyby pred pódiom, takže všetko je na poriadku. Hrajú, vládzu a je to paráda. Vidieť energiu v týchto ľuďoch v  takejto forme ťa proste nakopne. Songy sa striedajú, moc sa nekecá a CRUDE SS sekajú a idú. Energia sa prenáša, set plynie a je to náklad. Vládne úplná spokojnosť. Pri pohľade na tracklist, je tam pekné množstvo položiek. Žiadny dôchodok, tu sa ešte pekne poctivo maká. Pomaly sa ale dostaneme na koniec, vyžobreme prídavok a je po srande.

Osadenstvo klubu sa do pár minút po konci setu začne rozpadať. Je polnoc preč, ľudia sa ponáhľajú domov, v Pešti to ešte môže trvať. Vo vyprázdnenom pľaci ešte prehodíme s CRUDE SS kus reči a ťaháme domov aj my. Po ceste stretávame krásneho majestátneho jeleňa ako z encyklopédie. Neskutočný bol. Nielen jeleň, aj ten koncert. Tak zase o pár týždňov na nejakej vychytávke u Maďarov.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: A+V+D

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)