Pozývame:


Št 28.3.2024
Košice @ Košický hrad

OTRAS (SK), TEUFELSMAUER (SK), DRUGS (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


27.3.2016 KUKKAKE, ALMA PERSONA, WLVS; Bardejov, Castella

Autor: DeeGee | Počet videní: 543


Zmŕtvychvstanie, násilné sexistické kresťansko/pohanské tradičné praktiky Slovanov, lacná voňavka, mŕtve kopy nielen teliatok, alkoholizmus, nenažratosť a víkend plný koncertov, nás aj tento rok neminul počas veľkonočných sviatkov. Váhali sme nad crustovým minifestom v Brne, no napokon sme od toho opustili a rozhodli sme sa podporiť lokálnych "prerábačov" na koncertoch Different z Bardejova a Not positive collective z Košíc. Headliner ostáva ten istý, len support sa mení, a to dosť pestro.

Tak poporiadku, do Bardejova prichádzame v plnom počte plus jedná výprava z Košíc, parkujeme, krátka prechádzka námestím a smer Bašta, kde sa to už hemží známymi tvárami, na bráne čaká nikto iný ako Fero z DR. Platíme vstup a premiestňujeme sa do tretieho podlažia Bašty. Kto nevie, tak tato stavba má asi 3 metrové múry, takže pri vstupe sa cítite ako keby ste vošli do chladničky. Zahrievame sa ľadovým pivom, sú nám ponúknuté deky a čaj za dobrovoľný príspevok a začína prednáška (ktorú celkom nestíham, lebo sa vykecávam), myslím od niekoho z miestneho útulku, na ktorý dnešný výťažok poputuje. Pár kapiel tento večer našťastie odpadlo, hovorím našťastie kvôli tomu, že by som 6 kapiel asi v takej zime nevydržal a nevydržal by som asi ani sebecké a falošné kapely, ktoré na sociálnych sieťach lákajú ľudí na event, aby podporili pre dobrú vec (čo je tentoraz benefit na útulok) a v zákulisí odmietajú hrať ako prví a riešia, prečo ruská kapela dostane love za cesťák a oni cezpoľní Bardejovčania nie. Punk kurva. Geňa. Boha.

Ako prvá kapela nastupuje lokálna formácia KUKKAKE. Pre mňa nie veľmi zaujímavý mix rocku a funky alebo čo to bolo, no ľudí je pre "pódiom" požehnane a celkom sa bavia. Počas setu urobím pár fotiek a koštujem guľáš, ktorý bol dosť zle vyriešený v papierových tanierikoch. Pre vysvetlenie do budúcna, papier tekutinu prepúšťa a dupľom to nie je príjemne keď má tá tekutina 50 stupňov.

Bašta sa stále napĺňa a osadenstvo vyzerá, že došlo hlavne na druhú kapelu večera, čo je ALMA PERSONA. Death metal, sem tam black metalové klepačky. Nuda nie, len na môj vkus trocha príliš ortodoxné. Ale opäť je plnka a už sa vpredu ukazujú aj fanúšici. Opäť trocha pofotím a presúvam sa trocha dozadu. Zvuk musím povedať, že je celkom vydarený. Cez prestávku príhovor od Fera a zhodnotenie a ďakovanie, že jak nás je veľa a že koľko sa vyzbieralo. Myslím že 350 € na útulok, tak si to zrátaj keď bolo vstupné 3€, že koľko tam asi bolo ľudí.

Ako poslední nastupujú ruskí WLVS (pozor nezamieňať za WLWS). Hardcore punk s emotívnejšími pasážami, dosť uplakaný. Vpredu sa strháva celkom mela, ľudia lietajú ako handry, toto sa nedialo asi ani keď naposledy bola Bašta dobíjaná nepriateľmi. Kapela veľmi ďakuje, nakoniec pridáva jednu pieseň a okolo jedenástej je koniec. Podporujem kúpou trika, čo mi je veľké, trocha ešte debatujeme, dostávam všelijaké návrhy, aby som vystavil fotky, komplimenty lietajú ako kokoty na tvár a balíme smer skapatý Prešov. I keď ťa až tak nezaujímajú kapely, toto sa rozhodne oplatí podporiť. Díky za tento večer. Škoda jedného pána v kontroverznej mikine (ale šak metál a ten si nevyberá, ale keď si niečo kupujem, tak si overím, či to nie je na stavbu pomníka pre Kotlebu) a druhého jeho mierne agresívneho kolegu. Ďalší deň.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: G+H+D

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

dnes 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

včera 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)