Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


14.2.2015 OI OI PIRATOI, SLOBODNÁ VOĽBA, ŽELEZNÁ KOLÓNA, ROZPOR, MUERTI; Bratislava, U Očka

Autor: DeeGee | Počet videní: 1751


Tentoraz som sa nechal prehovoriť na cestu do ďalekej Bratislavy. Na tomto koncerte ma zaujali viac myšlienky ako kapely, aby som pravdu povedal. Vlaky zlacneli, takže ani s ľuďmi nie je problém, zbiera sa nás cca 10 ks z východu a cesta môže začať. Celkom rýchla cesta, pred šiestou vyrážame z KE a v BA sme niečo okolo jedenastej. Trošku pochodíme Bratislavu a  vyberáme sa smer Hudobný klub U Očka. Keďže kapacita klubu je limitovaná na 200 platiacich, nenechávame nič na náhodu a sme prví "zákazníci". Bohužiaľ je klub ešte zatvorený a vstupné sa nevyberá, tak nám neostáva nič iné ako čakať. Po nejakej hodine a pól sa dostávame dovnútra a je nám jasné, že to bol planý poplach, lebo ľudí tam nejako požehnane nebolo. Klub celkom zíva prázdnotou, celkom veľký priestor, čakal som niečo menšie, kedže je limitovaná kapacita. Keby Bratislavčania videli v akých malých kluboch som bol na koncertoch a koľko tam bolo ľudí, ako sa hovorí, dobrých ľudí sa všade veľa zmestí. Takže lístky úspešne kúpené, začína pribúdať ľudí, kopec známych tvári, nejaké občerstvenie, rozbaľujú sa distrá, prichystáva sa vegan jedlo, všetko ako má byť.
Preskočím nepodstatné veci a na pódiu sa už prichystáva novodobý Daniel Landa OI OI PIRATOI. Výborný set, započujem aj cover od ORLÍKA, ZÓNY A a takto podobne. Proste také tradičné československé piesne. Ľudia sa bavia, piesne striedajú vtipy, príhovory, príhody. Veľmi príjemný a  pozitívny koncert. Určite tohto pána vyhľadám znova.
Ľudia na moje počudovanie stále prichádzajú, vyzerá to presne takto ako na to nie som zvyknutý, už je aj celkom problém prechádzať sa po klube. Na pódiu sa zvučí náhradná kapela za Čechov ZĹÁ KREV. SLOBODNÁ VOĽBA z Nitry. Myslím že som o tejto kapele už niečo počul, no nijak zvlášť ma nezaujala. Pri zvukovej skúške počujem, hneď nelahodiace tóny pre môj sluch, ale tak keď som už toľko precestoval, tak to nevzdám hneď na začiatku. Hardcore punk, beatdown, sem tam nejaký death vokál, ozaj nič pre mňa, nemám rád tieto kombinácie. Čo by som chcel vyzdvihnúť, tak boli slovenské texty, nie žeby som si na to potrpel, ale je celkom fajn počuť o čom kapela spieva, ďalej fajn príhovory, čo sa už o veľa kapiel nedá povedať, buď sú to stereotypy alebo len prázdne reči, to to bolo úprimné, aj keď sem tam som mal pocit že vidím ABHORRENCE (myslím tie nádavky), ale tak to je asi ten západ. Myslím že to malo celkom hlavu aj pätu. Ľudia sa bavili, a to je základ.
ŽELEZNÚ KOLÓNU myslím že netreba nijako zvlášť predstavovať, nasratý anarcho oi punk, obrovský 2.5 metrový skinhead za mikrofónom a nenávisť. Kultové songy, ktoré musia poznať aj náckovia, ako je "Červeno-čierna výstraha", "No pasaran" striedali nové, menej známe. Ľudia lietajú klubom, každý spieva, rozdávajú sa texty, proste tá správna atmosféra aká má byť na takejto akcii. Keď nezažiješ nepochopíš. Už aby bola nejaká nová nahrávka. Je to primitívne, ale mňa to baví a myslím že aj ľudí.
Ďalšia kapitola je ROZPOR. Hneď na začiatku Datra kopne do ľudí pivo, nejako som tento ťah nepochopil, ale OK. Rozpor som nejakú dobu nevyhľadával, no po zmenách v kapele išli v mojich očiach celkom hore, tak isto aj novým splitom. Stage diving, pogo, pot, asi 100 stupňov, ľudia natlačený na sebe. Asi najlepší koncert ROZPORU, čo som doposiaľ videl. Palec hore. Dokonca som mal chuť tam skočiť, ale udržal som sa na uzde a zaspieval som si len z boku stojací na stoličke, aby som neutrpel úraz a vôbec niečo videl cez ten dav ľudí.
Po dlhšej pauze prichádza na rad MUERTI. Jedna z mála českých apolitických kapiel, ktorá nemá nasrané v hlave. Nemám to napočúvané, tak ma to až tak nebaví, pár známych songov ako "Potetovanej", "Antifascist" samozrejme áno, no zbytok pre mňa osobne nejako nič. Možno to je už aj tou vyčerpanosťou a nedostatkom spánku. Ťažko povedať. Veľa ľudí kritizovalo zvuk, no mne nijak zvlášť neprekážal.
Koncert skončil okolo 12-tej hodiny a nám neostáva nič iné ako čakať do šiestej rána na spoj. Na naše šťastie klub bol otvorený do tretej, tak si sedíme popíjame kávu, pivo, driememe, vedieme nekonečné debaty na skrátenie "chvíle" a niečo po tretej sa vyberáme skrz nočnú Bratislavu smer Hlavná vlaková stanica.
Príjemná akcia, celkom fajn ľudia, žiadne konflikty, čo ma dosť prekvapilo. Neľutujem že som túto cestu podstúpil, aj keď kapely neboli žiadne srdcovky. Tu sa ukazuje, že je to stále niečo viac ako len hudba, ako sa nám snažia nahovoriť niektorí ľudia ... tak isto som silno prekvapený z účasti, nedokážem to odhadnúť, ale myslím, že okolo 200 ľudí tam mohlo byť. Aj keď samozrejme tento koncert neznačí to, že ľudia začnú viac chodiť podporovať koncerty. Ale je to celkom príjemné vidieť toľko ľudí pokope, ktorí zdieľajú rovnaký alebo podobný názor.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: 8+G+6

Správa:

#6276 deegee napí­sal/a: 20.02.2015 10:03:08

Datra: Tak začnem písať asi úvodzovky aby ľudia chápali iróniu, alebo čo
A skôr ten PO ako KE, ale boli aj ľudia z KE

#6275 Datra @ napí­sal/a: 20.02.2015 09:46:27

Dikes moc za recenziu aj za to ze ste sa jebali taku dialku kvoli koncertu. V dnesnej dobe to je uz rarita takze RESPEKT!
Jedina vytka je asi ten popis Piratoia, to bolo fakt zmatocne.

Inak na akcii bolo 300 ludi a to sme cakali menej nez polovicu...

Zdravim do KE!

#6274 Waagbistritz69 @ napí­sal/a: 19.02.2015 15:44:34

to neni kapela, ale indivíduum

#6273 Vomit napí­sal/a: 19.02.2015 00:45:18

Ja už som z vas načisto šaľeny... ale kedže som ich nepoznal, tak som sa čudoval čo by robila taká kapela na takom koncerte

#6272 deegee napí­sal/a: 18.02.2015 20:05:52

tu ho máš nácka jedného http://coffeebreathrecords.bandcamp.com/album/prvn-mixtejp

#6271 chvz napí­sal/a: 18.02.2015 19:04:32

áno hra tie kovery ale textovo prerobene do anarcho verzie

#6270 Vomit napí­sal/a: 18.02.2015 16:34:30

...novodobý Daniel Landa OI OI PIRATOI. Výborný set, započujem aj cover od ORLÍKA, ZÓNY A a takto podobne.
To je vtip alebo naozaj tam hrala taká kapela?

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)