Pozývame:

Ne 31.3.2024
Poprad @ Koľaj22

RUINEUM (SK), SUMA (SK), RANA (SK), NEREV (SK), HADONOS (SK), GANY (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


17.5.2014 HAILGUN, KROMOSOM, DEPRESSION, POISON IDEA; Melbourne, Bendigo hotel

Autor: PissMaster | Počet videní: 845


Zdravím vás kamaráti/kamarátky/psy/mačky/kačky jelene a tulene.
POISON IDEA je kapela, ktorú dúfam netreba predstavovať. Ikona a klenot diy hcpunku hrajúca od roku 1980, ktorá inšpirovala a stále inšpiruje mnhoho kapiel all over the world. Legendárne postavy ako Pig Champion (RIP) alebo Jerry Lang a ďalší, ktorí tvorili históriu portlandského hudobného podzemia.
Celé tour po Austrálii im riešil chlapík Stu, ktorého som spoznal úplnou náhodou v jednom hudobnom bazáre.
Takže, v sobotu som mal školu a hneď po nej som behal na metro do severného Richmondu, kde sa nachádza Bendigo hotel. Mne asi najsympatickejšie miesto, kde sa robia koncerty tu v Melb. Pohodová krčma s čašníčkou v tričku HELLHAMMER nemôže byť predsa zlá.. Výzdobu tvorí asi 658 lebiek rôznych veľkostí a živočíšnych druhov a od 18-tej do 19:30 je killing hour a pivo za polovicu, takže si objednávam hneď tri (žartujem, iba dve)... na to, že má byť koncert to vôbec nevyzerá a  je tu skoro ľudoprázdno. Nevadí, robím čo??? Áno, pijem pivo. Asi po štvrtom som vybehol von, lebo som zazrel talianského zberača mŕtvol aka ork zombie aka Dany. Pozval ma na víno, tak som išiel, cestou sa pridružil aj jeho brat a asi ďalších 10 ľudí. Punkáči nepijú v baroch, ale na zemi za dajakým skladom a že menu bolo bohaté. Pár druhov piva, spomínané víno, whiskey... Kukám okolo seba a som celkom dojatý z  príjemnej spoločnosti a z toho, že všetci sme boli z inej časti planéty. Kanaďan, Francúz, Talian, Ír, Slovák, Mexikán (to nemyslím seba)... Pohoda, chlapci zasquatovali dom pár zastávok od centra a žijú si tam jak páni. Po koncerte som tam išiel prespať...
No ok, prvá kapela hrala HAILGUN. Totálne utrhnutý hcpunk destruction. V kapele sú len traja šuhaji, ale energie mali na rozdávanie. Určite inšpirácia práve P.I. Možno to bolo tou kombináciou pivo+víno+whiskey, ale miestami mi to pripomínalo SEE YOU IN HELL!! Určite kuknite hailgun.bandcamp.com/album/accident-ep, ja som si kúpil epku. Druhí hrali d-beat hooligans KROMOSOM. Čo k ním... Milovníkom hlučného (myslím naozaj hlučného) rawpunku určite netreba predstavovať. Jedna z najaktívnejších austrálskych kapiel. Nová LP "Nuclear reich" totálna skaza. Som ich fanúšikom od ich úplného začiatku. Total distortion rawpunk mayhem. Ináč to neviem pomenovať. Yeap skákal po plafóne a pľuval ľuďom do tváre texty. Celkom zaujímavé by bolo vidieť túto kapelu v pôvodnej zostave, keď Yeap hral na gitaru a  spieval chlapík, čo dnes hrá v kapele HAVITTAJAT. Ináč Yeap prevádzkuje aj parádny label Hardcore victim, na ktorom vydáva samé lahôdky ako napr. nový split EP FORWARD / TEARGAS, LP ISTERISMO alebo spomínaných HAVITTAJAT. Hyperaktívny človek. Minule som s ním kecal o tom, že japonskí ZYANOSE sú práve na tour v USA a on mi na to, že ich bol pozrieť na newyorkskom koncerte... punk bez hraníc. Finančných. Ďalšia kapela hrala DEPRESSION. Asi to je mega legenda melbournského punku. Prvé demo nahrali v roku 1982 a o 4 roky som sa narodil.. Páni po 50-tke hudobne niekde v tom UK street oi punku??? Neviem, také veci nepočúvam a  nepoznám, ale naživo to bolo dosť dobré. Spevák vyzeral jak Švajcneger v  najlepšej forme. Celkovo super show. Čo mi na nich je sympatické je fakt, že sa vôbec nehrajú na ultra legendary band. Hrať punk viac jak 30 rokov a stále si držať status diy kapely je dosť haluz. Celkom by som bol zvedaví, akú výhovorku by si vymyslel pán Koňýk... Samozrejme som počas večera spoznal dosť ľudí a samozrejme si pamätám asi jedno meno. July. Tiež som založil asi 6 kapiel, štýlovo od stoner sludge noise punku až k BOLT THROWER revivalu. Poslední POISON IDEA. Som rád, že som ich videl a počul práve na takom mieste ako je Bendigo hotel. Viem, že v roku 2012 hrali na Obscene extreme a myslím, že sa na tom obrom pódiu museli trápiť (tak ako ja...). Tu sa dalo vidieť parádne vystúpenie kapely, ktorá má históriu na samostatnú knihu. Gitaristi v  base, úmrtie člena, reunion, status legendy a život ako taký, to všetko túto kapelu a hlavne ľudí v nej myslím dosť vybičovalo. Super set, v  ktorom každý návštevník mal zahranú tú svoju obľúbenú pesničku, to znamená hit striedal iný hit. Po koncerte som bol spacifikovaný pankáčmi a išli sme na už spomínaný squat. V Melbourne sú dva takéto domy. Tento je úplne klasický rodinný dom so susedstvom. Vyzeral ako by tu nikto nebýval 50 rokov, tak sa tu nasťahovali privandrovalci zo sveta. Majú tu skúšobňu a celkovo dosť príjemné miesto s príjemnými ľuďmi. Bol to naozaj parádny večierok... HAIL TO KINGS OF PUNK!!

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: O+X+A

Správa:

#5900 panpepan napí­sal/a: 21.05.2014 02:32:19

Z toho squatu dosiel domov v style walking dead.

#5899 M napí­sal/a: 19.05.2014 12:52:49

dik Marek. Pozdravujem tvoje sne-zienky, a teba samozrejme!

#5898 stryco Marhin napí­sal/a: 19.05.2014 11:24:20

Davam za jedna Matušku ... krasne ti je :)

#5895 anti napí­sal/a: 18.05.2014 15:25:51

mojim navacsim zivotnym snom je zit v australii

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)