Pozývame:


Pi 10.5.2024
Košice @ Collosseum

EMPTY HALL OF FAME (CZ), SAMORAST (SK), ROŽAVA (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


25.12.2013 ARCHA, HOUSE OF TECH, RATS GET FAT, HOPELESS YOUTH, DOWNSTREAM; Žilina, Bullwar

Autor: DeeGee | Počet videní: 1238

Po dlhom čase sme sa opäť prinútili navštíviť Žilinu. O koncerte sme sa dozvedeli len nejaký týždeň pred. Pekný povianočný dátum, cez ktorý sa dá tak akurát sedieť doma a pozerať prijebané televízne programy. Tak na moje počudovanie nejaké extra presviedčanie ľudí na trojhodinovú cestu sa nekonalo, dokonca sa rysovalo aj druhé auto. No nakoniec sme ostali pri tom jednom.

Z Prešova sme vyrazili niečo po 15tej hodine, s nejakými prestávkami, skupinovými fotkami pred cba potravinami sme do Žiliny dorazili okolo 18tej. V Žiline prekvapivo teplo, tak bundy nechávame v aute a berieme sa do klubu sprevádzaný Gyrom, ktorý nám prišiel na pomoc s parkovaním (aby nás neodtiahli, lebo sme vošli do pešej zóny).

Po príchode do klubu, do fakt malého klubu, hľadáme hneď vegánske občerstvenie, lebo cesta nás nejak vyhladovala a na FB evente sme sa dozvedeli že je pripravených 16 vegan burgrov, čo je dosť málo, keďže my sme nenažraní a  s porovnaním, že v Prešove sme rozdali niečo cez 50 guľášov!... Alkoholickú časť posádky začína svrbieť pečinka, tak sa opäť poberáme k autu na fľašu borovičky a robíme tak skoro po každej kapele... Usúdili sme, že máme ešte čas, tak sme sa išli pozrieť na žilinský drevený betlehem, na kostol, Hlinkové námestie a podobne, keď že už sú tie biele kresťanské Vianoce ;)

Po príchode do klubu si dávame občerstvenie a začína prvá kapela večera ARCHA. Nejaký ten death metal s občasnými nu metalovými pasážami. Pre mňa nič moc, tak isto aj pre zbytok našej posádky ale miestni sa celkom bavia.

Po arche nastupuje hosť večera, istý Čech ktorý číta úryvok zo svojej knihy, niečo o deportácii Židov do táborov. Celkom dojemné, no vadilo mi trochu ako pár ľudí prerušovalo prejav nejakými čudnými výkrikmi. Na scénu prichádza pre mňa neznámy človek, ktorý ďakuje za benefit, ktorý sa robil počas štedrého večera na Hlinkovom námestí s koncertom DÁŠA FON FĽAŠA a  kde sa vyzbieralo cez 50 € pre bezdomovcov. Pekný úprimný príhovor, len opäť škoda nejakých vrieskajúcich primitívov.

Po malom zvučením začínajú hrať HOUSE OF TECH. Pre mňa neznáma kapela, bohužiaľ som ich nemal šancu vidieť, no ostávam milo prekvapený, striedavý mužsko ženský vokál. Absolútna spokojnosť, ľudia začínajú lietať po klube jak handry. Výborný mix crustu, grindu, punku, už dlho sa mi nestalo, že po koncerte som doma hneď sťahoval kapelu. Len tak ďalej!...

Cez prestávky sa zdržujeme vonku, kde sa k nám pridali Košičania Peco (spevák z RGF). On bohužiaľ chodil vonku schladzovať nejakú zvukovú bedňu, lebo nezvládala nápor punku:P
Po dlhšej prestávke ide na rad RATS GET FAT. Pred začiatkom si kapela uvedomila, že nemajú pokrstený jedno stranný vinyl, ktorý im vyšiel niekedy v polovici roka. Tak sme svedkami krátkeho krstu. Výborný emotívny set, ktorý sme už mohli vidieť aj v Prešove. Zvukovo výborne, mne osobne nevadilo nič, dokonca aj vypadnutie techniky bolo spríjemnenie, keď spevákovi ostalo odhodiť mikrofón a len kričať. Pre mňa s H.o.T. top večera.

HOPELESS YOUTH som už videl v Košiciach minulý rok, celkom príjemný mix štýlov od black metalu cez deathcore do hardcoru. Toto je ich bohužiaľ rozlúčkový koncert, nevedno prečo.
Prvé dve songy sa celkom bavíme, no potom nejaký neobdarenec začal všade okolo seba vylievať pivo a samozrejme dostal to môj foťák, a tak isto aj moja priateľka ako zvyčajne. Tak že sa vyberám za ňou, lebo hneď po incidente odišla niekde nabok predychávať situáciu :P.

Po menšom ukľudňovaní, aby niekomu neublížila začínajú trenčianskí DOWNSTREAM. Rýchlejši HC punk. Mal som možnosť ich pár krát vidieť. Mám z tejto kapely zmiešané pocity.
Ich prvý song sme už niekedy dávnejšie s kamošmi rozoberali, niečo na spôsob hejtovania sxe. Dostal som vyjadrenia, že je to nejaký osobný problém speváka voči nejakým konkrétnym ľuďom, lenže táto pesnička znie dosť všeobecne. Plus spevák mi prišiel mega podgurážený a neviem či to boli emócie alebo bol taký zjebaný, no váľal sa po ľuďoch po zemi a tak. Neviem mne to nesadlo a možno to je len nejaký osobný komplex.

Niečo po pol jednej sa vyberáme smer Prešov. S nejakými pauzičkami na benzíkach na kávu, úspešne dorážame domov.

Pre mňa osobne tento koncert bol celkom príjemným vytrhnutím sa z vianočného pokoja.
A chcem poďakovať ľuďom, čo robia takéto benefičné akcie (táto bola na podporu 161 activity). Stále je vidno, že punk, hc nie je len o zábave, alkohole, móde a podobne.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: Z+R+6

Správa:

#5669 XdestroybabylonX napí­sal/a: 03.01.2014 20:07:49

a prisiel podporit aj martin belobrad?

#5661 ... napí­sal/a: 29.12.2013 11:33:40

mohol tu dať niekto o tom vedieť

#5658 deeXgee napí­sal/a: 28.12.2013 16:24:36

No viem čítal som to...aj sme to preberali bolo mi to vysvetlené...len proste ten text mi nepríde ako na niekoho konkrétneho ale ako všeobecné... nerobím žiadne konšpirácie len som na to napísal názor ako ho vidím ja...

#5657 podgurážený napí­sal/a: 28.12.2013 15:31:25

hejtovanie sxe? lol, opisy textov na bandcampe sú tam na to aby si ich ludia čítali a aby nevznikali podobné konšpirácie (:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)