Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


8.12.2010 SOUND OF QUALM, HUMAN HOST BODY, ..; Spišská nová ves, Semafor II.

Autor: Adrik | Počet videní: 1067


Už niekoľko rokov by sa koncerty v Spišskej novej vsi dali označiť prívlastkom komorné. Na druhú stranu komorné neznamená zlé (nevravím teraz z pozície organizátorov). To sa zas bije s faktom, že tu za tie roky zakotvila nielen česko - slovenská "smotánka", kvôli ktorej tam chodím ja, ale aj kopec návštiev z polovice sveta.
Odozva z Košíc je opäť nečakane obrovská, v smradľavom vlaku (mali sme kupé hneď vedľa záchodu) sa stretli tri ksichty, ale v Spišskej vystupujeme iba dvaja. Košickú člapkanicu vystriedal sneh, mráz a prisahal by som, že som v diaľke uvidel aj záprah so psami. Klasika, v Semáku skoro nikto nie je. Bardejovčania prišli medzi prvými, ak nie vôbec prví. Hneď po nás došli aj Slovinci, vyťahujú distro s platňami a my vyťahujeme peňaženky. Začiatok koncertu sa brutálne preťahuje, tak kapely aspoň kecajú s tým tuctom ľudí, čo si prišli v stredu znepríjemniť večer pomalejším hárdkórom. Obe kapely si zahrali deň predtým v susednom Poľsku, takže už vedeli, do čoho idú.Po ťahaniciach ako prví začínajú hrať Sound of qualm (pozdravujem!). 2/3 Kumuru si pribrali dvoch gitaristov a basáka, dali do vodky rohypnoly a zamierili do temnejších vôd. Ferov vreskot a energia z Kumuru ostáva. Úplná temnota, bahno, špina, hranie sa s gitarovými strunami, aj keď sa do takýchto pomalých vôd zavítam veľmi zriedka. Samozrejme výnimky sú, ale do nich nepatrí ani Thema, ani Mother, ako by si sa nazdával. Asi najviac ma zaujal posledný song "Mamo neplač" o dievčati z tábora Osvienčim. Asi nielen mne naskakovali zimomriavky. Jediná výtka je, že gitaristi hrali chrbtom k ľuďom. Iba obrovský Satelit vyčnieval, lebo sa už nemal kde vopchať za Fera. Mne to pripadalo dosť čudné. Viem, že na takúto hudbu sa nedá lietať hore dolu s nástrojmi. Niečo sa snáď už vymyslí. Ináč perfekto do bodky! Byť z USA, tak už dávno majú vonku singel a ty by si si jeho farebnú limitovanú kópiu už objednával z ebayu. Sound of qualm vystriedali slovinskí bratia Human host body. Žáner ostáva temer totožný, akurát sa zvýšil vek členov kapely. A kto nemal dlhé vlasy, mal dready. Zo speváka som mal niekedy pociť, že sa zamotá do svojich dreadov a ostane tak naveky. Ináč muzika tiež pochmúrnejšie ladená, ale toto mi pripadalo viac metalovejšie a aj skladby boli dlhšie oproti kolegom. Celkovo sa mi to zdalo viac rozťahanejšie. Komorná atmosféra a zábava naopak vylepšuje pôžitok z koncertu. Lepšie ako mať pred sebou veľký dav ľudí, cez ktorý nič nevidieť. Po hrozne dlhom čakaní a šprtaní sa v aparatúre si to ako posledný dáva sólista a pesničkár Bradavek. No mňa osobne moc nenadchol. Bolo vidieť, že svoj nástroj ovláda dokonale, ale mne tam chýbala tá lofi duch, ktorý má Dáša / Rúbanisko. A tiež si už nepamätám, o čom boli texty, len som to tak unavene odsledoval. Možno nabudúce v nejakej lepšej hodine.
Lepšie strávený stredňajší večer som si ani nevedel predstaviť. Snáď Mareka nikdy nenapadne ísť do pankového dôchodku, takže si budeme môcť vypĺňať pondelky, utorky, stredy alebo štvrtky muzikou, ktorá nikoho nezaujíma ..

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: 5+Y+1

Správa:

#2404 satelit @ napí­sal/a: 22.12.2010 22:11:11

DAKUJEME za pozdrav...
hral som chrbtom k stene a celom k dalsej stene... :D :D

#2391 stryco marhin napí­sal/a: 20.12.2010 09:42:02

...on pojde asi rovno na punkovu smrt bez dochodku

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)