PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 2.8.2019 - 3.8.2019
Setkání svobodných duší:
piatok: SAMASAPOKUSALA (CZ), STERN (CZ), PRÜGELKNABE (CZ), AUDIO NOISE (CZ), CTIB (CZ)
sobota: INNOXIA CORPORA (CZ), TUMMO (CZ), RISPOSTA (CZ), the PAU (Poľsko)

Rožnov pod Radhoštěm, Železo / Němec / Vrátnice


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

LUCIFER EFEKT - MY (BURINA RECORDS)
12.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
BIOS, HEVER, UNIFORM (17.7.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
JOHNY FOXTER

NAJNOVŠÍ REPORT:
TOUCH, TURNSTILE (2.7.2019, Budapešť, Durer kert)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
NAŠE ANO MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











STROGANOV ZO SÍROVCA (recept)
Porcia: 3 - 4?

Keďže konečne začala hubárska sezóna a vonku zase prší, tak ma napadlo dať tu hubový recept, ktorý som teraz vyskúšal. Samozrejme, že najlepšia huba je bedľa, vyprážané sú lepšie ako rezne, to mi nevyhovorí žiaden mäsožráč. Ale les skrýva aj iné dobroty. Napríklad sírovec (sírovecobyčajný Laetiporus sulphureus). To je taká žlto-oranžová sranda, ktorá rastie na pňoch starých stromov. Doteraz som ani ja nezbieral drevokazné huby, ale toto je naozaj dobrota. Pozor ale! Zbierajú sa len mladé plodnice, keď ešte žiaria peknými sýtymi farbami a na dotyk sú mäkké ako syr. Staré kusy s nevýraznymi farbami a so štruktúrou spráchnivelého dreva sú už v kuchyni nepoužiteľné. Takže hor sa do lesa!



Mladý sírovec pokrájame na tenké plátky a dáme variť do vody s vegetou asi na pol hodinu. Ak sa ti už zdá mäkký, dáme ho po vychladnuté marinádovať do misky. Ak máš malý kus alebo si hladoš, kľudne tam hoď aj jedno tofu. Na marinádu (pomer asi ku kilovému sírovcu) použijeme asi pol litra kečup, jedno 350 gramové balenie horčice (plnotučnej, ale na chuť dávam aj zopár lyžičiek kremžskej alebo dijónskej), sójovú omáčku a peper. Proste nech je všetko pekne namočené v omáčke. Necháme v chladničke kľudne aj dve hodinky. Do hrnca nakrájame cibuľu na malé kúsky a orestujeme ju na oleji (najlepšie tekvicovom). Keď cibuľa chytí farbu, do hrnca vylejeme marinádu aj s hubami a miešame. Treba dávať pozor, aby nám to neprihorelo, takže bez obáv do toho všetkého ešte pridaj olej, sójovku a aj trochu prevarenej vody. Takto miešame ešte asi 15 - 20 minút, až vznikne fajná omáčka a uvarený sírovec začne pripomínať kuracie mäso (bez srandy, žiadna guma alebo sliz). Podávame s ryžou alebo zeleninovým šalátom. Nabudúce ďalšia sranda menom pečeňovec dubový.


Tento recept už bol zobrazený 882 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento recept ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: T+4+M
TEXT:


 #6658 michalko   napísal/a 19.01.2016 21:17:50
hmm sírovec som vždy chcel vyskúšať, ale nikdy si niesom istý či to je ono, keďže tiež drevokazné nezbieram (okrem judášových úch) vypadá to fajn ... ale adrik prečo sakra také luxusné ingredience ako vegeta a kečup :)
 #6656 Sajmon   napísal/a 19.01.2016 19:32:13
bedľa je fajn, ale vatovec v trojobale je fantázia...
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 19:24
branscombe: Faux Paux je z u >> 16.7.2019 ETERNAL GODFUCK, NABOSOPOSKLE, HEVER, SKLÁDKA, DVERE, PURE CONFUSION Košice (report)
včera 15:18
Balki: "Dnes som opäť p .. >> 12.7.2019 SISTEM ERORR, ROSA PARKS Banská Bystrica, Kaktus (report)
19.07. 09:40
Elramon: toto su zasa co .. >> 12.7.2019 SISTEM ERORR, ROSA PARKS Banská Bystrica, Kaktus (report)
19.07. 08:07
axc: https://www.yout >> 12.7.2019 SISTEM ERORR, ROSA PARKS Banská Bystrica, Kaktus (report)
19.07. 08:02
axc: kukam a citam ze .. >> 12.7.2019 SISTEM ERORR, ROSA PARKS Banská Bystrica, Kaktus (report)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[80/27.21%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[71/24.15%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.74%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[75/25.51%]
Mne varí mama

[57/19.39%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 294

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...