Pozývame:


Pi 19.4.2024
Košice @ Collosseum

FUKOTY (SK), TVOI POSTOI (SK), MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK)
vinyl afterparty
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


ŠTVORCE S PUDINGOM A OVOCÍM

Suroviny:
- 2 rozvaľkané lístkové cestá
- 500 ml mandľového alebo sójového mlieka
- 2 vanilkové pudingy v prášku
- 2 - 3 lyžice cukru
- 1 - 2 lyžičky cukru
- voda
- ovocie na ozdobenie (čerstvé alebo kompót)

Postup:
Z cesta vykrajujeme štvorce s rozmermi 8 x 8 cm. Do polovice štvorcov pomocou formičky urobíme dieru v tvare kruhu. Na plech si dáme papier na pečenie a naukladáme štvorce bez dier. Tie potrieme vodou (najmä kraje) a na každý štvorec položíme štvorec s dierou a jemne pritlačíme. Povrch potrieme cukrom rozpusteným v malom množstve vody (dodá to peknú farbu a mierne karamelovú chuť).
Štvorce dáme piecť do predhriatej rúry na 200 - 225°C na cca 10 - 15 minút (pokiaľ nebudú na povrchu zlatisté). Upečené štvorce vyberieme z rúry a stredy ešte za tepla stlačíme mierne dole. Potom dáme variť cca 350 ml mandľového alebo sójového mlieka spolu s cukrom. V hrnčeku rozmiešame oba pudingové prášky vo zvyšku mlieka a vlejeme do vriaceho mlieka. Povaríme asi dve minúty a ešte teplé lejeme do dier vo štvorcoch a dozdobíme ovocím. Štvorce môžeme podávať teplé aj studené.

Autor: recept z nedeľného vegetu
Počet videní: 981

Pridaj komentár k receptu:

Meno:
Email:
Antispam: O+G+9
Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre: