PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 19.7.2019 - 20.7.2019
Opičí bál:
piatok: ROST (Rakúsko), PLEŠATÁ ZPĚVAČKA (CZ), MACGYVER (CZ), NO GOD RHETORIC (CZ), COURO (SK), DÁŠA FON FĽAŠA (SK)
sobota: BLACKMAIL (Maďarsko), ZATRATA (Poľsko), COFFIN VARNISH (CZ), SYSTEMIC DAMAGE (SK), HUMAN HUMMUS (SK), RANA (SK), BRMBOLCE (SK)

Martin, SIM


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

VAP / THALIDOMIDE (EMERGENCY RECORDS)
14.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
DÁŠA FON FĽAŠA, HANAKUSO (7.7.2019, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
JOHNY FOXTER

NAJNOVŠÍ REPORT:
MARASTIC BLUES, ROZRUCH!, NASTY PACK (29.5.2019, Lesonice, Soya haus)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
NAŠE ANO MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosphere #3 + #4 / 2002

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











BULGUR S ÚDENÝM TOFU (recept)
Porcia: 4 porcie

Suroviny:
250g bulguru
1x balíček údeného tofu (cca 160g)
1x sterilizovaná mrkva s hráškom (330ml)
1x stredne veľká cibuľa
2x strúčik cesnaku
olivový olej
sójová omáčka
petržlenová vňať

Postup:
Pre tých, čo nepoznajú bulgur, je to pololúpaná predvarená pšenica, niečo podobné ako jačmenné krúpy a kúpite ho v každom obchodíku so zdravou výživou. Uvaríme ho tak, že 1 hrnček bulguru (cca 250g) zalejeme dvomi hrnčekmi vriacej vody, 5 minút povaríme, sporák odstavíme a necháme cca 20 minút pod pokrievkou dôjsť. Medzitým nadrobno nakrájame cibuľu spolu s cesnakom, nastrúhame údené tofu, a na panvici necháme rozohriať olej. Keď má olej správnu teplotu, vsypeme doň nakrájanú cibuľu a cesnak, dozlatista opečieme a následne pridáme nastrúhané tofu, ktoré asi jednu až dve minúty restujeme. Následne pridáme sterilizovanú mrkvu s hráškom (kľudne môžu byť aj čerstvé), ochutíme sójovou omáčkou, prikryjeme a dusíme približne 5 minút. Na záver túto zmes odstavíme, pridáme petržlenovú vňať, uvarený bulgur, celé to premiešame a jedlo je hotové. Fantázii sa samozrejme medze nekladú, každý si tam môže pridať ingrediencie/koreniny podľa vlastnej chuti. Podávať môžeme s čalamádou alebo sterilizovanou cviklou.
Dobrú chuť :-)

Tento recept už bol zobrazený 624 krát!
 Autor: Pulec
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie receptu: 1

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: E+T+P+V
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
13.07. 13:43
Mišo Štich: Zaujímavý rozhov .. >> Biosphere #1 + #2 / 2001 (archív zinov)
12.07. 10:00
axc: https://www.yout >> (guestbook)
11.07. 07:42
AxC: https://www.yout >> (guestbook)
30.06. 21:39
Mišo Štich: Wow, toto že sa .. >> Info zine #1 / 1997 (archív zinov)
21.06. 16:16
fog: report jak lusk. .. >> 18.4.2019 -273.15 + VOLE (Slovensko (cestopis)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[80/27.21%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[71/24.15%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.74%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[75/25.51%]
Mne varí mama

[57/19.39%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 294

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...