PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Št 19.9.2019
COMPLETED EXPOSITION (Japonsko), WOJCZECH (Německo), SHEEVA YOGA (CZ)

Olomouc, SF mini

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

PUTRID EMENTAL CHEESE #10
2.50 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
DOWNFALL OF GAIA, DER WEG EINER FREIHEIT (15.9.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF (13.9.2019, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











POHÁNKA S HUBAMI (recept)
Porcia: 2 - 3

Zdravo, rýchlo a jednoducho - pohánka s hubami.

Na noc namočíš pohánku, ja som si namočil 300g lúpanej pohánky, aby som mal dve-tri porcie tohto jedla, takže ak budete robiť recept v inom množstve, prepočítajte si pomer zvyšku.. Pred používaním som pohánku prepláchol čistou vodou v sitku. Kúpil som si šampiňóny, tuším 500g, nakrájal ich na kocky a dal marinovať. Marináda: sójová omáčka, majorán, červená paprika, sušená cibuľa, biele mleté korenie (popr. čierne mleté korenie) a soľ, aby huby pustili šťavu. Sójovej omáčky dajte len kúsoček, lebo keď to hodíte na panvicu, huby pustia kopu šťavy, tak nech vám to potom nepláva. Zatiaľ som do pohanky nastrúhal 3 strúčiky cesnaku a dal soľ (ja som použil himalájsku - takže kto nemá, nech použije morskú, ale môže to byť zaujímavé aj s čiernou!). Potom som na panvici rozpálil čajovú lyžičku kokosového tuku (ak nemáš, daj nejaký iný rastlinný olej - olivový, slnečnicový..) a na rozpálený tuk som hodil huby, nechal ich kúsok podusiť a to je všetko. Na tanier som naložil nakrájané surové paradajky, surovú červenú papriku, pohánku a asi 1/4 celého taniera tvorili huby. Perfektné, rýchle (ak nepočítam prípravu pohanky cez noc - do pol hodiny roboty aj s umývaním riadu) a sýte. A hlavne zdravé!
PS: Neviem, ako to bude chutiť s nelúpanou pohánkou, nakoľko nelúpaná má oveľa viac "pohánkovú" chuť a tá nemusí vyhovovať každému.
PS2: Fotku nemám, lebo skôr ako som stihol napísať recept som to zožral :D

Tento recept už bol zobrazený 575 krát!
 Autor: Večne nespokojný
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie receptu: 1

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: U+8+M
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 15:45
masskillah: Kokos Ahoj mi od >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)
16.09. 16:53
axc: daj si predchadz >> EMBOLISM (archív zinov)
16.09. 16:08
Kraken: Ahoj.
Vel .. >> EMBOLISM (archív zinov)

13.09. 21:06
Mišo Štich: K tým R.A.M.B.O. .. >> GATTACA - U-lock justice 5" (recenzia)
28.08. 13:10
Tomáš NIČITEĽ: Ahojte, kapela N .. >> (guestbook)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[259/92.5%]
Má!

[11/3.93%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.71%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[8/2.86%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 280

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...