Pozývame:

Ne 31.3.2024
Poprad @ Koľaj22

RUINEUM (SK), SUMA (SK), RANA (SK), NEREV (SK), HADONOS (SK), GANY (SK)
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


OPEKAČKY NA ČIERNOM PIVE

Ingrediencie: Sójové opekačky (2ks), cibuľa, cesnak (obr.1), sójofka, olej, kečup, čierne pivo (najlepšie je ŠariŠS, lebo je také hutnejšie ako ostatné) (obr.2), kto ma rad tak aj čilli papričky


Postup: Nakrájame cibuľu na pásiky, cesnak na kolečká a do opekačiek vyrežeme taký klin (obr.3), aby sme do nich mohli dať cesnak a čilli papričky.
Dáme do zapekacej misky a okolo obložíme cibuľu a cesnak (obr.4).
Pridáme kečup, sójofku a polejeme to olejom (ja na toto najradšej používam sézamový olej, lebo v kombinácií s pivom tomu dodá parádnu orieškovú chuť). Celé to potom zalejeme pivom (obr.5) a dáme zapiecť do rúry asi na pol hoďku.
Podávame s chlebíkom a samozrejme s PIVOM!!! a takto to má nakoniec vypadať (obr.6). Dobrú chuť.

Autor: Pipo
Počet videní: 2754

Pridaj komentár k receptu:

Meno:
Email:
Antispam: E+S+4
Správa:

#3846 lukas napí­sal/a: 07.03.2012 00:31:10
inak nie je tá špekačka v strede ešte surová keď sa to dopečie? Lebo mne sa stalo už že som si ju piekol normálne na otvorenom okhi a v strede bola surová :D

#3845 zayo @ napí­sal/a: 06.03.2012 21:25:49
wow, super napad, vdaka za publikaciu, uz sa tesime na dalsiu mnamu recept.

#3683 Bukowski @ napí­sal/a: 18.01.2012 11:41:50
už SA MI TO HREJE V TRúBE. BUDE TO šMAKOTA!!

#3552 Vomit napí­sal/a: 21.12.2011 19:40:44
Hej aj ja som včera vyskúšal, ináč tá zvyšná omáčka, alebo si to nazvite ako chcete, sa ešte dá celkom dobre využiť. Tá, v ktorej robíte tie opekačky
Včera som si varil tento Pipov recept, dnes som na oleji opražil cibuľu, tofu, čili papričku a asi aj česnek. Potom som tam vylial to čo sa zvýšilo zo včera a zahustil s múkou či čo to bolo. Pridal som nejaké korenie, kečup a bola to totálna jeba. Určite to skúste.

#3547 DééGéé napí­sal/a: 21.12.2011 16:31:10
Vyskúšal som dnes.....celkom fajn....ale veľa chilly tam išlo veľa...

#3543 Marián napí­sal/a: 20.12.2011 22:54:03
Adrik: Prave, ja som podobne veci uz pocul viackrat (aj co sa vin tyka), ale nikdy mi to nikto nepotvrdil na 100%...preto ma to zaujimalo...

#3539 Vecne nespokojny Viktor napí­sal/a: 20.12.2011 12:39:43
Adrik: Hej, "vyzí klih - z plynového měchýře ryb - občas používaný při výrobě piva, v ČR jsou ale povoleny pouze tři ingredience pro výrobu piva (slad, chmel a voda); také používaný při výrobě vína"

http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDivo%C4%8Di%C5%A1n%C3%BD_produkt

xLOLx:

#3537 xLOLx napí­sal/a: 20.12.2011 10:10:09
boa zase ten Viktor...

#3536 adrik napí­sal/a: 20.12.2011 08:58:04
Viktor & Mariánko: Ten článok platí tak na niektoré americké pivá, nie tunajšie, myslím, že sa to tu už niekedy veľmi dávno rozoberalo.

#3534 Vecne nespokojny Viktor napí­sal/a: 19.12.2011 23:22:29
Wrbo: Vzdy proti nie som, je plno veci ktore podporujem uznavam a mam ich za vzorove. Ale ked sa vyjadrujem iba k veciam ktore ma `jebu`, tak to potom vyzera ze ma jebe vsetko. A ako som uz povedal - to co som pisal nizsie, nemalo nijak nikoho poburit, nemal som byt proti nikomu, nechcel som nikoho nazvat "pseudo-veganom" ani nic podobne.. Len som to sem jebol, aby o tom ludia vedeli. A nemyslim si, ze rozdelujem scenu, a ked to robim, tak ma kludne z klubu vyhodte a hadzte do mna sutre.

Majo: Hej, mam nejake veci poukladane, poposielam. Ale tusim v CZ/SK nic z toho.. No vsak poslem a uvidis.

#3533 Marián napí­sal/a: 19.12.2011 23:01:49
Viktor: O tom pive mas iba tento clanok, alebo aj nieco ine? Please...ak mas aj ine info, tak mi ho posli na marianko77@azet.sk. Inak v ceskoslovenskom jazyku asi nemas ziadne informacie o tejto teme? Ak nieco ozvi sa...dik :).

#3532 Wrbo napí­sal/a: 19.12.2011 22:42:30
Viktor, nehnevaj sa namňa, ale čím dlhšie čítam tvoje príspevky, tým mi začínajú pripadať - citujem : "Zrozen proti, vlastne neví ani proč, ale vždy proti"... Začínam mať pocit, že práve takéto veci rozdelujú dovolím si to nazvať scénu... Ale nič proti tebe
Ku receptu: Vyzerá to moc fajn! Keď bude času vyskúšam

#3526 pan bobor napí­sal/a: 19.12.2011 12:48:18
spravne, bezne CZ/SK leziaky su vegan, skor sa obavam, ze ta kauflandova sojovka mammita nebude kosher :]

#3521 naveky namosúrený napí­sal/a: 19.12.2011 01:33:32
Myslím že isinglass sa používa len na írske stouty a možno pár pív ešte. Pochybujem že zrovna na šariš, ale možno trepem

#3520 masskillah napí­sal/a: 18.12.2011 22:47:32
ja chapem ze niekomu moze pripadat divne ze vegan/vegetarian jedava parky/spekacky/klobasy a neviem co len rastlinne ale tak fakt mi to pride skor o tom tvare ako o dakej obsesii masom len v bledomodrom...a co sa tyka toho zdraveho stravovania ked si zoberies ako sa stravuje u nas vacsina populacie tak si myslim ze dve hentake pojebane spekacky za tyzden nikomu fakt neublizia...myslim ze ani kebyze pol mesiaca zerem fritovany falafel ani tak nedobehnem stravovanie bezneho obcana co sa tyka zdravotnej zavadnosti

#3518 papuc napí­sal/a: 18.12.2011 18:53:01
sychravo sa do matky pici pise s Ypsilonom, uz neviem kolky krat, jake nervy mi to robi :D

#3517 Samomluva napí­sal/a: 18.12.2011 16:42:56
zase..

#3516 Vecne nespokojny Viktor napí­sal/a: 18.12.2011 15:54:55
A este ma napadlo, samozrejme neberte to vazne ako rypanie, ani nic.. Kazdy je vegetarian/vegan do inej miery, ale viem, ze pivo urcite veganske a ani vegetarianske nie je. Minimalne kvoli isinglassu, viac na http://beeradvocate.com/articles/279 . Neberte to ako podjeb.. Iba ma to napadlo a mozno o tom vela ludi (vegetarianov/veganov) nevie, tak by ich to mohlo zaujimat.

Ked to niekoho zaujalo, tak sa ozvite, podiskutujem rad, ale iba na urovni, kedy sa nebudeme navzajom osocovat a urazat. Dik.

#3515 Vecne nespokojny Viktor napí­sal/a: 18.12.2011 15:48:25
Ja tieto sojove parky (okrem alfabio, aj tie hadam raz za mesiac) a vsetky sojove salamy a spekacky nejak nemusim, pride mi to dost jebnute a ani mi to vobec nechuti. Co to obsahuje som nestudoval ale nemylsim si ze to bude celkom zdrave vo velkom mnozstve. A to som vegan. Za kazdu cenu hladat veci, ktore sa podobaju na maso a pritom to ma absolutne inu chut... Ked si clovek uvedomi kolko sialene zdravej a fajnej zeleniny a strukovin existuje, neni dovod jest toto. Ale zas to bude vyzerat ze iba rypem.. Tak serte na mna a uzite si jedlo, ci uz chutne alebo nechutne, zdrave alebo nezdrave. Hlavne nech je veg(etari)anske A nehadajte sa stale, ked je vonku tak sichravo, chodte radsej objimat stromy, mne to pomaha.

#3514 vokad napí­sal/a: 18.12.2011 15:12:51
to je snad jedno ako sa to vola, nie? ma to taky nazov koli tomu, ze sa to na spekacku podoba tvarom, co to maju volat sojove valceky aby si bol spokojny?

#3499 šersc napí­sal/a: 16.12.2011 16:47:21
a myslel som, že sa stravuje natural.. ale asi tiez kokotina

#3498 šersc napí­sal/a: 16.12.2011 16:45:54
myslim že tie sojove opekačky ale možno sa mýlim. ja len nechapem prečo ked nie niekto vegan, pojeda tie kokotiny, ktore su normalne z masa alebo vajec, len vegan ich ma upravene zo soje. Inač soju mam rad ale ne v hentom prípade.

#3496 michalko napí­sal/a: 16.12.2011 16:21:13
šersc a co je na tom nezdravé?

#3480 šersc napí­sal/a: 16.12.2011 12:38:32
a ja som si myslel, že vegáni sa snažia žiť zdravo. Asi som si zle myslel

#3471 michalko napí­sal/a: 16.12.2011 00:41:55
Product placement na punkovom servere :D

#3459 pipo napí­sal/a: 15.12.2011 17:11:47
nevim asi na 200 ja mam doma len plyňak

#3458 lukas napí­sal/a: 15.12.2011 15:18:39
na koľko cca stupňov má byť rúra?

#3457 Spikey napí­sal/a: 15.12.2011 15:07:21
A je to tu Urcite skusim

Zaujalo nás:

Posledné komentáre: