Pozývame:


Št 28.3.2024
Košice @ Košický hrad

OTRAS (SK), TEUFELSMAUER (SK), DRUGS (SK)
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


PLNENÁ PAPRIKA

Predvčerom som spravil obrovský hrniec plnenej papriky a pri jej jedení prežívam taký orgazmus, že by bol hriech sa o tento recept s niekým nepodeliť. Čo všetko na to budeme potrebovať?
6 - 8 veľkých paprík (na farbe nezáleží:)
2 veľké paradajkové pretlaky
kečup (nemusí byť)
2 sáčky sójovej drte
2 sáčky ryže
2 veľké cibule
2 - 4 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
vegeta
chilli korenie
majoránka
tymián
bazalka
olej

Je s tým síce šupačka a dôsledné dodržiavanie receptu zožerie nemálo času, ale verte tomu, ten výsledok bude stáť za to!
Najprv dáme variť ryžu, do vody nasypeme kúsok vegety a čierne korenie. Zatiaľ poriadne umyjeme a načistíme papriky tak, že vykrojíme stopky, aby po nich ostali diery na napchávanie plnky. Neviem ako ostatní, ale ja mám rád aj "stredy" paprík, to sú tie mäkké časti, na ktorých sú semiačka. Po dovarení ryže, vodu precedíme do inej nádoby a dáme do nej sójovú drť. Stačí málo, len aby sója nabrala objem. Pokiaľ sa sója varí, pokrájame cibulu na malé kocky a dáme pražiť na panvicu s trochou oleja. Hotovú uvarenú drť (zmení sa na mäkkú kašu) ešte dáme na niekoľko minút pražiť na panvicu k zlatistej cibulke, ak je to veľmi suché, pridáme ešte kvapku oleja. Nebojte do toho opäť pridať poriadne čierne a chilli korenie. Každý podľa chuti. Tesne pred odstavením, keď drť s cibulkou chytí mierne tmavšiu farbu, (nie od prihorenia :) pridáme do celej tejto "džabanice" kečup alebo paradajkový pretlak. S tým to zas neprežeňte, len do tej miery, aby z toho nebol železobetón a z druhého extrému, aby sa z toho nestala paradajková polievka. Potom to celé pomiešame s ryžou a môžme plniť papriky. Už naplnené papriky po jednej ukladáme do hrnca, kľudne medzi ne pridajte "stredy" (ak niekomu nevadia semiačka) a hodíme medzi ne zopár strúčikov cesnaku. Ak sa ti nejaká plnka zvýšila, môžeš ňou bez zlého svedomia vypĺniť medzery v hrnci medzi paprikami. Ak si už naplnil hrniec paprikami, vylejeme na to všetko paradajkový pretlak (2 sú pri takom počte paprík až až) a hrniec doplníme vodou, aby sa papriky pekne kúpali v pretlaku a vode. Nešetríme majoránkou, tymiánom a bazalkou, milovníci ostrejších jedál môžu ešte pridať chilli a čierne korenie. Varíme na miernom plyne, až kým nie sú šupky paprík mäkké.
Podávame s chlebom alebo knedlíkom. Odporúčam servírovať aj zvyšku rodiny a priateľom na návšteve, ktorí si myslia, že tí čudní pacifistickí anorektici jedia len trávu a o sviatkoch aj hranolky ;) Prajem gastronomický orgazmus!

Autor: Adrik
Počet videní: 1214

Pridaj komentár k receptu:

Meno:
Email:
Antispam: 9+P+A
Správa:

#3442 Vomit napí­sal/a: 10.12.2011 14:30:36
Je to brutal. Len mi tá sójová drť a ryža nejak nechce držať pokope. Ale chuťovo je to na 1*

#3435 Vecne nespokojny Viktor napí­sal/a: 07.12.2011 10:31:12
Presne takto to robievam aj ja, az na to, ze uvarim ryzu, potom uvarim sojovu drt, pomiesam to spolu,aj s korenim a na drobno nasekanou cibulkou a pcham to do papriky bez nejakeho dalsieho zasahu - bez prazenia, bez pretlaku. Ale famoznost sama o sebe

#3434 Vomit napí­sal/a: 07.12.2011 09:32:05
Vyzerá to dobre. Asi sa do toho pustím, potom dám vedieť, ako to dopadlo.
Lebo keď doma robíme plnenú papriku, tak to chutí ako keby tam bolo nejaké lepidlo alebo čo

Zaujalo nás:

Posledné komentáre: