PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 3.11.2018
CHOROBOPOP (CZ), CTIB (CZ), CAMELEON (SK), MY O VLKOCH (SK)

Košice, Collosseum

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

FINAL EXIT / SEDEM MINÚT STRACHU (SPHC)
6.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
PRACH, INJURED LIST (14.10.2018, Trenčín)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
CINNAMON WIND

NAJNOVŠÍ REPORT:
DVERE, COCO BONGO, MITE DE CEMITIÉRE (14.9.2018, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
FINAL EXIT / SEDEM MINÚT STRACHU 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Fear fest 2018

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Sami sobě #10 / 2003

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











PLNENÁ PAPRIKA (recept)
Porcia: 6 až 8 porcií.

Predvčerom som spravil obrovský hrniec plnenej papriky a pri jej jedení prežívam taký orgazmus, že by bol hriech sa o tento recept s niekým nepodeliť. Čo všetko na to budeme potrebovať?
6 - 8 veľkých paprík (na farbe nezáleží:)
2 veľké paradajkové pretlaky
kečup (nemusí byť)
2 sáčky sójovej drte
2 sáčky ryže
2 veľké cibule
2 - 4 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
vegeta
chilli korenie
majoránka
tymián
bazalka
olej

Je s tým síce šupačka a dôsledné dodržiavanie receptu zožerie nemálo času, ale verte tomu, ten výsledok bude stáť za to!
Najprv dáme variť ryžu, do vody nasypeme kúsok vegety a čierne korenie. Zatiaľ poriadne umyjeme a načistíme papriky tak, že vykrojíme stopky, aby po nich ostali diery na napchávanie plnky. Neviem ako ostatní, ale ja mám rád aj "stredy" paprík, to sú tie mäkké časti, na ktorých sú semiačka. Po dovarení ryže, vodu precedíme do inej nádoby a dáme do nej sójovú drť. Stačí málo, len aby sója nabrala objem. Pokiaľ sa sója varí, pokrájame cibulu na malé kocky a dáme pražiť na panvicu s trochou oleja. Hotovú uvarenú drť (zmení sa na mäkkú kašu) ešte dáme na niekoľko minút pražiť na panvicu k zlatistej cibulke, ak je to veľmi suché, pridáme ešte kvapku oleja. Nebojte do toho opäť pridať poriadne čierne a chilli korenie. Každý podľa chuti. Tesne pred odstavením, keď drť s cibulkou chytí mierne tmavšiu farbu, (nie od prihorenia :) pridáme do celej tejto "džabanice" kečup alebo paradajkový pretlak. S tým to zas neprežeňte, len do tej miery, aby z toho nebol železobetón a z druhého extrému, aby sa z toho nestala paradajková polievka. Potom to celé pomiešame s ryžou a môžme plniť papriky. Už naplnené papriky po jednej ukladáme do hrnca, kľudne medzi ne pridajte "stredy" (ak niekomu nevadia semiačka) a hodíme medzi ne zopár strúčikov cesnaku. Ak sa ti nejaká plnka zvýšila, môžeš ňou bez zlého svedomia vypĺniť medzery v hrnci medzi paprikami. Ak si už naplnil hrniec paprikami, vylejeme na to všetko paradajkový pretlak (2 sú pri takom počte paprík až až) a hrniec doplníme vodou, aby sa papriky pekne kúpali v pretlaku a vode. Nešetríme majoránkou, tymiánom a bazalkou, milovníci ostrejších jedál môžu ešte pridať chilli a čierne korenie. Varíme na miernom plyne, až kým nie sú šupky paprík mäkké.
Podávame s chlebom alebo knedlíkom. Odporúčam servírovať aj zvyšku rodiny a priateľom na návšteve, ktorí si myslia, že tí čudní pacifistickí anorektici jedia len trávu a o sviatkoch aj hranolky ;) Prajem gastronomický orgazmus!

Tento recept už bol zobrazený 793 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie receptu: 1

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: 8+Y+F+Q
TEXT:


 #3442 Vomit   napísal/a 10.12.2011 14:30:36
Je to brutal. Len mi tá sójová drť a ryža nejak nechce držať pokope. Ale chuťovo je to na 1*
 #3435 Vecne nespokojny Viktor   napísal/a 07.12.2011 10:31:12
Presne takto to robievam aj ja, az na to, ze uvarim ryzu, potom uvarim sojovu drt, pomiesam to spolu,aj s korenim a na drobno nasekanou cibulkou a pcham to do papriky bez nejakeho dalsieho zasahu - bez prazenia, bez pretlaku. Ale famoznost sama o sebe
 #3434 Vomit   napísal/a 07.12.2011 09:32:05
Vyzerá to dobre. Asi sa do toho pustím, potom dám vedieť, ako to dopadlo.
Lebo keď doma robíme plnenú papriku, tak to chutí ako keby tam bolo nejaké lepidlo alebo čo
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 08:22
xgulex: kkt ten fabko v >> 27.9.2018 ROZPOR (Izrael) (cestopis)
včera 00:28
michalko: velmi dobre :) >> 27.9.2018 ROZPOR (Izrael) (cestopis)
19.10. 11:02
Fokular: Jaaj super repor >> 27.9.2018 ROZPOR (Izrael) (cestopis)
18.10. 15:26
Geťo: P.s. A hákový kr >> 27.9.2018 ROZPOR (Izrael) (cestopis)
18.10. 15:25
Geťo: Náhodou, fajn re .. >> 27.9.2018 ROZPOR (Izrael) (cestopis)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[224/92.18%]
Má!

[11/4.53%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[1/0.41%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[7/2.88%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 243

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...