HAMBURGER S VYPRÁŽANÝM SYROM A MARINÁDOVANÝM TOFU V PARADAJKOVEJ OMÁČKE (recept)
Porcia: 1 hamburger = 1 človek, prípadne jeden Mariánko = dva hamburgery a viac :)
Varovanie! Jedlo je bohužiaľ nevegánske :(
Suroviny:
3 baliky Tofu špeciál (kúpene jedine vo Freshi a po precenení o 50 % (končí dátum spotreby v deň kúpi) = 1 balík 200 gramový po 30 centov!)
korenia (kari korenie, kurkuma, granulovaný cesnak, červená paprika sladká, soľ, mleté čierne korenie, bazalka, oregano)
olej
2 cibule
400 g paradajkový pretlak
olej
2 listy čínskej kapusty
vyprážaný syr (hocijaký)
nejaké väčšie žemle, najlepšie posypané sezamom
Marináda:
Do misky nahádžeme tofu, pokrájané na mensie kocky. Celé to ostriekame olejom, nasypeme kus kurkumy, kus čierneho korenia, kus soli, kus vegety, kus oregana, viac kari korenia a samozrejme granulovaný cesnak. Kludne aj čerstvý, ale s tým je väčšia jebačka.
Premiešame, nech to je celé žltkasté a necháme to stáť aspoň tri hodiny. Marináda je jednoduchá, ale účinná.
Postup:
Na denko si položíme dve cibule veľké asi ako tenisové loptičky, alebo Viktorove vajcia. Najprv jednu presekneme na polku, a potom ju surovo nasekáme na malé sračky. To isté spravíme aj s druhou cibuľou.
Cibuľu hodime do hrnca a potopíme ju do oleja. Zapneme plamene a smažíme spolu so soľou a čiernym mletým korením. Stačí chvíľu a do toho vhodíme aj tofu (ja som tam hodil až tri 200 gramové tofu, pokrájané na menšie kocky, pretože som si nachystal
omáčky celý hrniec... k zbytku omáčky si robím ryžu a polievam si ju ňou), ktoré máme vopred namarinádované.
Necháme chvíľu smažiť a po chvíľke tam vlejeme aj jeden veľký paradajkový pretlak. (400g) Kúsok to spolu povaríme. Keď to v kuchyni vonia nenormálne dobre a sladko,
tak tam vhodíme aj paradajky posypané bazalkou a červenou paprikou a samozrejme trochu osolené. Varíme pokým sa paradajky nerozjebú a pokým to je celé také hustejšie - od rozvarených paradajok. Čas som si nesledoval.
Teraz si rozrežeme na poly a presne v strede (!) zakúpený hamburger (ja som kupoval od výrobcu Penam, posypaný sezamom). Položíme jeden list čínskej kapusty, na to dáme tofu paradajkovú cvokáreň. Na to položíme vyprážený syr, na ktorý dáme aj z hora paradajkovú vec a na to ďalší list kapusty a zakryjeme vrchnákom od hamburgeru. Keď to ma celé cca 10 cm (musíš sa fakt snažiť otvárať pysky, aby si to dal :D ) a viac do výšky, tak si sa nikde nepomýlil. Takýto hamburger som si robil najprv čistou improvizáciou, ale postup mi ostal v hlave, a keď som to ochutnal, chcel som sa s tým aj podeliť, lebo to je fakt sexi jedlo. Keď sa budete usmievať tak krásne ako my, tak je vsetko v najlepšom poriadku. :)
Dobrú chuť :)
25.02. 23:31 Skulda: že se to Maskilovi bude líbit. jsem myslel, že tady to pokročilé discordance axis štýlo je na tebe málo primitívne
>> BANDIT - Warsaw MC (recenzia) 23.02. 16:39 Theresa: Koupim LP GRIDE-Záškuby chaosu
Díky
>> (guestbook) 23.02. 16:37 Theresa: Koupim toto album. Diky
>> GRIDE - Záškuby chasu 12" (recenzia) 23.02. 11:32 masskillah: kokot dobra sypanica!!!!
>> BANDIT - Warsaw MC (recenzia) 17.02. 14:01 zintaer: ... a Šanov sú poslovia lásky.
>> (novinka) 17.02. 12:39 deegee: axc: Hate liberali sú podľa teba kto? Tí čo nesúhlasia s rasizmom. Upádáš a opúšťaš fest poslednú dobu.
>> (novinka) 17.02. 08:48 axc: to wrbo:aby to hate liberalom robilo vrasky :-D
>> (novinka) 17.02. 05:23 Wrbo: Sa inak celkom cudujem, ze PHR vydava dosky tejto pochybnej kapele. Neviem, ako je to v sucasnosti, ale v dobe nahratia tohoto zivaku bola kapela znama svojimi rasistickymi vyr ..
>> (novinka) 10.02. 16:30 Theresa: Tak shanim uz jen Gride.