PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:
... ostatné koncerty

NAJNOVŠIE FOTKY:
Skapal pes fest 2020 (28 - 29.8.2020, Trebišov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
GETO, CINNAMON WIND, MA CHANKA, CAMELEON (20.9.2020, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
BANDIT - Warsaw MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Igor Bancer strávi narodeniny vo väzení

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


ECHT KAPUSTNICA (recept)
Porcia: ?

Kyslú kapustu precedíme a šťavu (rosol) si odchytíme a dáme bokom. Ja som kedysi kapustu premýval vodou, lebo doma moja mama to bežne robila, no kapusta kupovaná z obchodu väčšinou nie je až tak kyslá ako zo suda a premytím stratí chuť, takže to radšej nerobte. Kapustu si po menších hrstiach dáme na drievko (denko, lopár) a nožom porežeme na drobno. V hrnci si do zlatista popražíme poriadne veľkú cibuľu (alebo aj dve) pridáme porezanú kapustu. Pražíme až dokedy to nie je popražené. Trocha to stmavne, zmäkne, zosklovatie. Podlejeme vodou, privedieme do varu a na jemnom ohni varíme.

V ďalšom menšom hrnci si povaríme poriadnu gundžu sušených hríbov. Ak poriadne zmäknú tak ich precedíme a podobne ako kapustu na drievku porežeme na drobno. Tento recept pochádza z dediny Osadné a tam to moja prababka všetko mlela v mlynčeku na mäso. Ja si to radšej porežem ručne. Porezané hríby pridáme ku kapuste.

Zoberieme niekoľko poriadnych strúčkov cesnaku a rozrežeme ich na štvrtky. Ja dávam tak 4-5 strúčkov. Mne osobne to veľmi chutí, keď v tanieri nájdem kúsok rozvareného cesnaku. Jednej návšteve som raz nakecal, že prastará povera tvrdí, že kto nájde v kapustnici cesnak bude mať šťastie. Každý našiel, všetci boli spokojní. Je možné ešte pridať celé čierne korenie a bobkový list.

Ako dlho to variť je ťažko povedať. Problém je skôr keď sa to varí krátko. Ja to robím tak, že to poriadne podlejem vodou a vypnem keď je tam vody len tak akurát, poprípade ešte dolievam. Uvidíte sami ako to postupne bude naberať parádnu vôňu a chuť. Ako sa chute kapusty, hríbov a cesnaku spoja do jednej. Postupne je možné chuť dokresľovať soľou, šťavou z kapusty, korením. Na konci pridáme záprašku. Na panvici rozpálime olej (môžeme znova aj cibuľkou) pridáme trocha hl. múky, pomiešame a po chvíľke pridáme červenú papriku (sušenú mletú) a vlejeme do kapustnice. Mám pocit, že táto kapustnica je ešte lepšia až na druhý deň, keď sa znova ohrieva. Dobrú chuť!

Tento recept už bol zobrazený 730 krát!
 Autor: Ondrej / ZINTAER
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie receptu: 1

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: G+9+V
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
25.02. 23:31
Skulda: že se to Maskilovi bude líbit. jsem myslel, že tady to pokročilé discordance axis štýlo je na tebe málo primitívne
>> BANDIT - Warsaw MC (recenzia)

23.02. 16:39
Theresa: Koupim LP GRIDE-Záškuby chaosu

Díky >> (guestbook)

23.02. 16:37
Theresa: Koupim toto album. Diky >> GRIDE - Záškuby chasu 12" (recenzia)
23.02. 11:32
masskillah: kokot dobra sypanica!!!! >> BANDIT - Warsaw MC (recenzia)
17.02. 14:01
zintaer: ... a Šanov sú poslovia lásky. >> (novinka)
17.02. 12:39
deegee: axc: Hate liberali sú podľa teba kto? Tí čo nesúhlasia s rasizmom. Upádáš a opúšťaš fest poslednú dobu. >> (novinka)
17.02. 08:48
axc: to wrbo:aby to hate liberalom robilo vrasky :-D >> (novinka)
17.02. 05:23
Wrbo: Sa inak celkom cudujem, ze PHR vydava dosky tejto pochybnej kapele. Neviem, ako je to v sucasnosti, ale v dobe nahratia tohoto zivaku bola kapela znama svojimi rasistickymi vyr .. >> (novinka)
10.02. 16:30
Theresa: Tak shanim uz jen Gride.

Diky. >> (guestbook)

08.02. 14:03
masskillah: vyborna nahravka >> (novinka)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[282/90.1%]
Má!

[13/4.15%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[3/0.96%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[15/4.79%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 313


(copyleft) 2003 - 2021 adrik punkgen@gmail.com