PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 16.11.2019
ČISTÁ RYŽA (SK), DECULTIVATE (SK), DVERE (SK), FAT (SK), KRAJNÉ ČIERNO (sK), PASSENGEROFSHIT (Austrália), THERAPIST (SK), URTICA (CZ), ...

Košice, Collosseum


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

THE WILDERNESS - III. (PHR)
14.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
ONDREY ZINTAER, SUMA, SUPRAPHON FAMILY, SEDEM MINÚT STRACHU kolaborácia s ONDREY ZINTAER & NOITT, USNU?, ZABLOUDIL(A), NOITT, 3 ONANY BOYS, MASSOLA (1.11.2019, Sereď, New York)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


PIZZA (recept)
Porcia: Porcia pre jedného ultra hladného, alebo dvoch polohladných:

   Cesto: 3 hrnčeky hladkej múky, 1/3 droždia, soľ, 1 hrnček teplej vody, cukor. V hrnčeku si pripravíme kvások - droždie zasypeme polievkovou lyžicou cukru, kúskom múky ( asi pol lyžice ) a kúskom teplej vody. Bez miešania (!) necháme kvasiť asi 10 minút. Potom 3 hrnčeky hladkej múky vsypeme do misy, pridáme kvások a cez 1 hrnček teplej vody - kľudne aj viac, možno aj 1 a pol.. A miesime, až kým nedostaneme celistvé cesto, pomaly prisypávame múku, nech sa toľko to cesto nelepí. Že ste pri konci zistíte tak, že sa cesto nelepí a totálne celé drží pri sebe ako jeden guľovitý objekt - nemá v sebe praskliny, nelepí, nerozpadáva sa a pri pohľade naň vlhnete - to je znak, že je cesto all right. Toto necháme nejakých 30-60 minút kysnúť.

   Po nakysnutí si na stôl rozprestrieme papier na pečenie, ktorý posypeme múkou, aby sa nám naň nelepilo cesto ( ak sa lepí, tak odlepiť a podsypať viac múky ). Vykydneme cesto, cesto taktiež posypeme múkou a rozvaľkáme valčekom tak, aby bolo čo najtenšie ( pri pečení to ešte napuchne, tak aby ste to nemalí uber hrubé to cesto ). Podľa chute si zahnite rohy - niekto má rád hrubé okraje pizze, niekto ich nemá rád vôbec,tak sa prispôsobte. Tým je cesto pripravené.

  Omáčka: Vlastný tajný recept na omáčku na pizzu zverejňujem prvý krát, tak si ho vážte :D. Zoberieme do ruky misku a flašku s kečapom, medzi cesto a kečup dáme misku a lejeme ponad pizzou kečup z flaše do misky tak, ako keby sme chceli poliať celú pizzu - tým si pomerne veľmi dobre vie človek odhadnúť, koľko kečupu použiť, aby ho nebolo ani veľa, ani málo. V miske si ho potom ďalej pripravíme pridaním pizza koreňovou zmesou. Je to od chute, ale väčšinou zvyknem dávať viac ako 2 čajové lyžičky, až ten kečup pomerne stmavne. Následne do omáčky pridám kúsok Tamari a rozdrvený cesnak ( na oslave som tam tých cesnakov dal špeciálne kvôli aďovi viac :) ) - väčšinou tak 3-4 veľké strúčiky. Pomiešame a rozkydáme na cesto.

   Posyp: Potom na pizzu už len pridávať podľa chuti, ale zaručená fajnotka je totok ( v poradí ): na drobno nakrájaná cibuľa, kukurica, čerstvé šampióny, olivy, paprika, paradajka, poprípade ešte pór.

   Nakoniec, keď si to všetko namixujete, je dobré to trošku rukami vpučiť do cesta - ale naozaj len jemne, no nie zas úplne jemno. Cieľom je, aby nám pri jedení všetko z pizze nepadalo, ale nech to je trošku kvázy prilepené o cesto.

   Na záver už len piecť na cca 220°C 15-20 minút, podľa toho, kto má rád akú chrumkavú.

Tento recept už bol zobrazený 1060 krát!
 Autor: Večne nespokojný Viktor
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie receptu: 2

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: T+L+D+B
TEXT:


 #3668 pizzozrut   napísal/a 14.01.2012 08:07:51
Uzitocna poznamka :), dobre vediet.
 #3667 Vecne nespokojny Viktor   napísal/a 13.01.2012 22:27:02
Malicka poznamocka: Nezabudnite, naozaj nikdy nezabudnite dat do cesta sol.. Vela soli.. totizto ta sol musi prebit sladku chut cukru a kvasku, inak je cele cesto sladke a vobec to nie je dobre.
 #3404 axc   napísal/a 03.12.2011 19:18:31
Taliani kecup nepouzivaju...To iba slovaci su taky sedlaci.
 #3403 axc   napísal/a 03.12.2011 19:16:19
Drtene rajciny +trochu cukru a seknes s vodou,pridas cestak oregano,bazalku a das prevarit....A mas podmaz na picku
 #3103 Vecne nespokojny Viktor   napísal/a 01.10.2011 11:13:40
Bardo: Ja pouzivam kecup kvoli tomu ze ma specificku chut - je uz okoreneny a je aj kyslejsi kvoli obsahu octu. Pretlak mi na pizze nechuti. Ale proti gustu ziaden disputat !
 #2950 bardo   napísal/a 29.08.2011 17:43:38
ja by som kecup nahradil drvenymi rajcinami,rajcinami v konzerve..ale inac chvalim :)
 #2938 rikArdo   napísal/a 20.08.2011 21:52:51
ujo Adrik, čistý rešpekt za túto sekciu! go vegan madafakars!
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[262/91.93%]
Má!

[12/4.21%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.7%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.16%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 285

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...