PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 19.7.2019 - 20.7.2019
Opičí bál:
piatok: ROST (Rakúsko), PLEŠATÁ ZPĚVAČKA (CZ), MACGYVER (CZ), NO GOD RHETORIC (CZ), COURO (SK), DÁŠA FON FĽAŠA (SK)
sobota: BLACKMAIL (Maďarsko), ZATRATA (Poľsko), COFFIN VARNISH (CZ), SYSTEMIC DAMAGE (SK), HUMAN HUMMUS (SK), RANA (SK), BRMBOLCE (SK)

Martin, SIM


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

VAP / THALIDOMIDE (EMERGENCY RECORDS)
14.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
DÁŠA FON FĽAŠA, HANAKUSO (7.7.2019, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
JOHNY FOXTER

NAJNOVŠÍ REPORT:
MARASTIC BLUES, ROZRUCH!, NASTY PACK (29.5.2019, Lesonice, Soya haus)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
NAŠE ANO MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosphere #3 + #4 / 2002

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











PIZZA (recept)
Porcia: Porcia pre jedného ultra hladného, alebo dvoch polohladných:

   Cesto: 3 hrnčeky hladkej múky, 1/3 droždia, soľ, 1 hrnček teplej vody, cukor. V hrnčeku si pripravíme kvások - droždie zasypeme polievkovou lyžicou cukru, kúskom múky ( asi pol lyžice ) a kúskom teplej vody. Bez miešania (!) necháme kvasiť asi 10 minút. Potom 3 hrnčeky hladkej múky vsypeme do misy, pridáme kvások a cez 1 hrnček teplej vody - kľudne aj viac, možno aj 1 a pol.. A miesime, až kým nedostaneme celistvé cesto, pomaly prisypávame múku, nech sa toľko to cesto nelepí. Že ste pri konci zistíte tak, že sa cesto nelepí a totálne celé drží pri sebe ako jeden guľovitý objekt - nemá v sebe praskliny, nelepí, nerozpadáva sa a pri pohľade naň vlhnete - to je znak, že je cesto all right. Toto necháme nejakých 30-60 minút kysnúť.

   Po nakysnutí si na stôl rozprestrieme papier na pečenie, ktorý posypeme múkou, aby sa nám naň nelepilo cesto ( ak sa lepí, tak odlepiť a podsypať viac múky ). Vykydneme cesto, cesto taktiež posypeme múkou a rozvaľkáme valčekom tak, aby bolo čo najtenšie ( pri pečení to ešte napuchne, tak aby ste to nemalí uber hrubé to cesto ). Podľa chute si zahnite rohy - niekto má rád hrubé okraje pizze, niekto ich nemá rád vôbec,tak sa prispôsobte. Tým je cesto pripravené.

  Omáčka: Vlastný tajný recept na omáčku na pizzu zverejňujem prvý krát, tak si ho vážte :D. Zoberieme do ruky misku a flašku s kečapom, medzi cesto a kečup dáme misku a lejeme ponad pizzou kečup z flaše do misky tak, ako keby sme chceli poliať celú pizzu - tým si pomerne veľmi dobre vie človek odhadnúť, koľko kečupu použiť, aby ho nebolo ani veľa, ani málo. V miske si ho potom ďalej pripravíme pridaním pizza koreňovou zmesou. Je to od chute, ale väčšinou zvyknem dávať viac ako 2 čajové lyžičky, až ten kečup pomerne stmavne. Následne do omáčky pridám kúsok Tamari a rozdrvený cesnak ( na oslave som tam tých cesnakov dal špeciálne kvôli aďovi viac :) ) - väčšinou tak 3-4 veľké strúčiky. Pomiešame a rozkydáme na cesto.

   Posyp: Potom na pizzu už len pridávať podľa chuti, ale zaručená fajnotka je totok ( v poradí ): na drobno nakrájaná cibuľa, kukurica, čerstvé šampióny, olivy, paprika, paradajka, poprípade ešte pór.

   Nakoniec, keď si to všetko namixujete, je dobré to trošku rukami vpučiť do cesta - ale naozaj len jemne, no nie zas úplne jemno. Cieľom je, aby nám pri jedení všetko z pizze nepadalo, ale nech to je trošku kvázy prilepené o cesto.

   Na záver už len piecť na cca 220°C 15-20 minút, podľa toho, kto má rád akú chrumkavú.

Tento recept už bol zobrazený 1039 krát!
 Autor: Večne nespokojný Viktor
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie receptu: 2

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: V+1+W+E+A
TEXT:


 #3668 pizzozrut   napísal/a 14.01.2012 08:07:51
Uzitocna poznamka :), dobre vediet.
 #3667 Vecne nespokojny Viktor   napísal/a 13.01.2012 22:27:02
Malicka poznamocka: Nezabudnite, naozaj nikdy nezabudnite dat do cesta sol.. Vela soli.. totizto ta sol musi prebit sladku chut cukru a kvasku, inak je cele cesto sladke a vobec to nie je dobre.
 #3404 axc   napísal/a 03.12.2011 19:18:31
Taliani kecup nepouzivaju...To iba slovaci su taky sedlaci.
 #3403 axc   napísal/a 03.12.2011 19:16:19
Drtene rajciny +trochu cukru a seknes s vodou,pridas cestak oregano,bazalku a das prevarit....A mas podmaz na picku
 #3103 Vecne nespokojny Viktor   napísal/a 01.10.2011 11:13:40
Bardo: Ja pouzivam kecup kvoli tomu ze ma specificku chut - je uz okoreneny a je aj kyslejsi kvoli obsahu octu. Pretlak mi na pizze nechuti. Ale proti gustu ziaden disputat !
 #2950 bardo   napísal/a 29.08.2011 17:43:38
ja by som kecup nahradil drvenymi rajcinami,rajcinami v konzerve..ale inac chvalim :)
 #2938 rikArdo   napísal/a 20.08.2011 21:52:51
ujo Adrik, čistý rešpekt za túto sekciu! go vegan madafakars!
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
13.07. 13:43
Mišo Štich: Zaujímavý rozhov .. >> Biosphere #1 + #2 / 2001 (archív zinov)
12.07. 10:00
axc: https://www.yout >> (guestbook)
11.07. 07:42
AxC: https://www.yout >> (guestbook)
30.06. 21:39
Mišo Štich: Wow, toto že sa .. >> Info zine #1 / 1997 (archív zinov)
21.06. 16:16
fog: report jak lusk. .. >> 18.4.2019 -273.15 + VOLE (Slovensko (cestopis)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[80/27.21%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[71/24.15%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.74%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[75/25.51%]
Mne varí mama

[57/19.39%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 294

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...