PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:
... ostatné koncerty

NAJNOVŠIE FOTKY:
Skapal pes fest 2020 (28 - 29.8.2020, Trebišov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
GETO, CINNAMON WIND, MA CHANKA, CAMELEON (20.9.2020, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
BANDIT - Warsaw MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Igor Bancer strávi narodeniny vo väzení

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


PIZZA (recept)
Porcia: Porcia pre jedného ultra hladného, alebo dvoch polohladných:

   Cesto: 3 hrnčeky hladkej múky, 1/3 droždia, soľ, 1 hrnček teplej vody, cukor. V hrnčeku si pripravíme kvások - droždie zasypeme polievkovou lyžicou cukru, kúskom múky ( asi pol lyžice ) a kúskom teplej vody. Bez miešania (!) necháme kvasiť asi 10 minút. Potom 3 hrnčeky hladkej múky vsypeme do misy, pridáme kvások a cez 1 hrnček teplej vody - kľudne aj viac, možno aj 1 a pol.. A miesime, až kým nedostaneme celistvé cesto, pomaly prisypávame múku, nech sa toľko to cesto nelepí. Že ste pri konci zistíte tak, že sa cesto nelepí a totálne celé drží pri sebe ako jeden guľovitý objekt - nemá v sebe praskliny, nelepí, nerozpadáva sa a pri pohľade naň vlhnete - to je znak, že je cesto all right. Toto necháme nejakých 30-60 minút kysnúť.

   Po nakysnutí si na stôl rozprestrieme papier na pečenie, ktorý posypeme múkou, aby sa nám naň nelepilo cesto ( ak sa lepí, tak odlepiť a podsypať viac múky ). Vykydneme cesto, cesto taktiež posypeme múkou a rozvaľkáme valčekom tak, aby bolo čo najtenšie ( pri pečení to ešte napuchne, tak aby ste to nemalí uber hrubé to cesto ). Podľa chute si zahnite rohy - niekto má rád hrubé okraje pizze, niekto ich nemá rád vôbec,tak sa prispôsobte. Tým je cesto pripravené.

  Omáčka: Vlastný tajný recept na omáčku na pizzu zverejňujem prvý krát, tak si ho vážte :D. Zoberieme do ruky misku a flašku s kečapom, medzi cesto a kečup dáme misku a lejeme ponad pizzou kečup z flaše do misky tak, ako keby sme chceli poliať celú pizzu - tým si pomerne veľmi dobre vie človek odhadnúť, koľko kečupu použiť, aby ho nebolo ani veľa, ani málo. V miske si ho potom ďalej pripravíme pridaním pizza koreňovou zmesou. Je to od chute, ale väčšinou zvyknem dávať viac ako 2 čajové lyžičky, až ten kečup pomerne stmavne. Následne do omáčky pridám kúsok Tamari a rozdrvený cesnak ( na oslave som tam tých cesnakov dal špeciálne kvôli aďovi viac :) ) - väčšinou tak 3-4 veľké strúčiky. Pomiešame a rozkydáme na cesto.

   Posyp: Potom na pizzu už len pridávať podľa chuti, ale zaručená fajnotka je totok ( v poradí ): na drobno nakrájaná cibuľa, kukurica, čerstvé šampióny, olivy, paprika, paradajka, poprípade ešte pór.

   Nakoniec, keď si to všetko namixujete, je dobré to trošku rukami vpučiť do cesta - ale naozaj len jemne, no nie zas úplne jemno. Cieľom je, aby nám pri jedení všetko z pizze nepadalo, ale nech to je trošku kvázy prilepené o cesto.

   Na záver už len piecť na cca 220°C 15-20 minút, podľa toho, kto má rád akú chrumkavú.

Tento recept už bol zobrazený 1199 krát!
 Autor: Večne nespokojný Viktor
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie receptu: 2

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: W+E+X
TEXT:


 #3668 pizzozrut   napí­sal/a 14.01.2012 08:07:51
Uzitocna poznamka :), dobre vediet.
 #3667 Vecne nespokojny Viktor   napí­sal/a 13.01.2012 22:27:02
Malicka poznamocka: Nezabudnite, naozaj nikdy nezabudnite dat do cesta sol.. Vela soli.. totizto ta sol musi prebit sladku chut cukru a kvasku, inak je cele cesto sladke a vobec to nie je dobre.
 #3404 axc   napí­sal/a 03.12.2011 19:18:31
Taliani kecup nepouzivaju...To iba slovaci su taky sedlaci.
 #3403 axc   napí­sal/a 03.12.2011 19:16:19
Drtene rajciny +trochu cukru a seknes s vodou,pridas cestak oregano,bazalku a das prevarit....A mas podmaz na picku
 #3103 Vecne nespokojny Viktor   napí­sal/a 01.10.2011 11:13:40
Bardo: Ja pouzivam kecup kvoli tomu ze ma specificku chut - je uz okoreneny a je aj kyslejsi kvoli obsahu octu. Pretlak mi na pizze nechuti. Ale proti gustu ziaden disputat !
 #2950 bardo   napí­sal/a 29.08.2011 17:43:38
ja by som kecup nahradil drvenymi rajcinami,rajcinami v konzerve..ale inac chvalim :)
 #2938 rikArdo   napí­sal/a 20.08.2011 21:52:51
ujo Adrik, čistý rešpekt za túto sekciu! go vegan madafakars!
ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
25.02. 23:31
Skulda: že se to Maskilovi bude líbit. jsem myslel, že tady to pokročilé discordance axis štýlo je na tebe málo primitívne
>> BANDIT - Warsaw MC (recenzia)

23.02. 16:39
Theresa: Koupim LP GRIDE-Záškuby chaosu

Díky >> (guestbook)

23.02. 16:37
Theresa: Koupim toto album. Diky >> GRIDE - Záškuby chasu 12" (recenzia)
23.02. 11:32
masskillah: kokot dobra sypanica!!!! >> BANDIT - Warsaw MC (recenzia)
17.02. 14:01
zintaer: ... a Šanov sú poslovia lásky. >> (novinka)
17.02. 12:39
deegee: axc: Hate liberali sú podľa teba kto? Tí čo nesúhlasia s rasizmom. Upádáš a opúšťaš fest poslednú dobu. >> (novinka)
17.02. 08:48
axc: to wrbo:aby to hate liberalom robilo vrasky :-D >> (novinka)
17.02. 05:23
Wrbo: Sa inak celkom cudujem, ze PHR vydava dosky tejto pochybnej kapele. Neviem, ako je to v sucasnosti, ale v dobe nahratia tohoto zivaku bola kapela znama svojimi rasistickymi vyr .. >> (novinka)
10.02. 16:30
Theresa: Tak shanim uz jen Gride.

Diky. >> (guestbook)

08.02. 14:03
masskillah: vyborna nahravka >> (novinka)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[282/90.1%]
Má!

[13/4.15%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[3/0.96%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[15/4.79%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 313


(copyleft) 2003 - 2021 adrik punkgen@gmail.com