PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAMATO CD

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


PIZZA (recept)
Porcia: Porcia pre jedného ultra hladného, alebo dvoch polohladných:

   Cesto: 3 hrnčeky hladkej múky, 1/3 droždia, soľ, 1 hrnček teplej vody, cukor. V hrnčeku si pripravíme kvások - droždie zasypeme polievkovou lyžicou cukru, kúskom múky ( asi pol lyžice ) a kúskom teplej vody. Bez miešania (!) necháme kvasiť asi 10 minút. Potom 3 hrnčeky hladkej múky vsypeme do misy, pridáme kvások a cez 1 hrnček teplej vody - kľudne aj viac, možno aj 1 a pol.. A miesime, až kým nedostaneme celistvé cesto, pomaly prisypávame múku, nech sa toľko to cesto nelepí. Že ste pri konci zistíte tak, že sa cesto nelepí a totálne celé drží pri sebe ako jeden guľovitý objekt - nemá v sebe praskliny, nelepí, nerozpadáva sa a pri pohľade naň vlhnete - to je znak, že je cesto all right. Toto necháme nejakých 30-60 minút kysnúť.

   Po nakysnutí si na stôl rozprestrieme papier na pečenie, ktorý posypeme múkou, aby sa nám naň nelepilo cesto ( ak sa lepí, tak odlepiť a podsypať viac múky ). Vykydneme cesto, cesto taktiež posypeme múkou a rozvaľkáme valčekom tak, aby bolo čo najtenšie ( pri pečení to ešte napuchne, tak aby ste to nemalí uber hrubé to cesto ). Podľa chute si zahnite rohy - niekto má rád hrubé okraje pizze, niekto ich nemá rád vôbec,tak sa prispôsobte. Tým je cesto pripravené.

  Omáčka: Vlastný tajný recept na omáčku na pizzu zverejňujem prvý krát, tak si ho vážte :D. Zoberieme do ruky misku a flašku s kečapom, medzi cesto a kečup dáme misku a lejeme ponad pizzou kečup z flaše do misky tak, ako keby sme chceli poliať celú pizzu - tým si pomerne veľmi dobre vie človek odhadnúť, koľko kečupu použiť, aby ho nebolo ani veľa, ani málo. V miske si ho potom ďalej pripravíme pridaním pizza koreňovou zmesou. Je to od chute, ale väčšinou zvyknem dávať viac ako 2 čajové lyžičky, až ten kečup pomerne stmavne. Následne do omáčky pridám kúsok Tamari a rozdrvený cesnak ( na oslave som tam tých cesnakov dal špeciálne kvôli aďovi viac :) ) - väčšinou tak 3-4 veľké strúčiky. Pomiešame a rozkydáme na cesto.

   Posyp: Potom na pizzu už len pridávať podľa chuti, ale zaručená fajnotka je totok ( v poradí ): na drobno nakrájaná cibuľa, kukurica, čerstvé šampióny, olivy, paprika, paradajka, poprípade ešte pór.

   Nakoniec, keď si to všetko namixujete, je dobré to trošku rukami vpučiť do cesta - ale naozaj len jemne, no nie zas úplne jemno. Cieľom je, aby nám pri jedení všetko z pizze nepadalo, ale nech to je trošku kvázy prilepené o cesto.

   Na záver už len piecť na cca 220°C 15-20 minút, podľa toho, kto má rád akú chrumkavú.

Tento recept už bol zobrazený 1124 krát!
 Autor: Večne nespokojný Viktor
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie receptu: 2

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: U+8+P+Z+2
TEXT:


 #3668 pizzozrut   napí­sal/a 14.01.2012 08:07:51
Uzitocna poznamka :), dobre vediet.
 #3667 Vecne nespokojny Viktor   napí­sal/a 13.01.2012 22:27:02
Malicka poznamocka: Nezabudnite, naozaj nikdy nezabudnite dat do cesta sol.. Vela soli.. totizto ta sol musi prebit sladku chut cukru a kvasku, inak je cele cesto sladke a vobec to nie je dobre.
 #3404 axc   napí­sal/a 03.12.2011 19:18:31
Taliani kecup nepouzivaju...To iba slovaci su taky sedlaci.
 #3403 axc   napí­sal/a 03.12.2011 19:16:19
Drtene rajciny +trochu cukru a seknes s vodou,pridas cestak oregano,bazalku a das prevarit....A mas podmaz na picku
 #3103 Vecne nespokojny Viktor   napí­sal/a 01.10.2011 11:13:40
Bardo: Ja pouzivam kecup kvoli tomu ze ma specificku chut - je uz okoreneny a je aj kyslejsi kvoli obsahu octu. Pretlak mi na pizze nechuti. Ale proti gustu ziaden disputat !
 #2950 bardo   napí­sal/a 29.08.2011 17:43:38
ja by som kecup nahradil drvenymi rajcinami,rajcinami v konzerve..ale inac chvalim :)
 #2938 rikArdo   napí­sal/a 20.08.2011 21:52:51
ujo Adrik, čistý rešpekt za túto sekciu! go vegan madafakars!
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[2/20%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[1/10%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[2/20%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[2/20%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[1/10%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/20%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[0/0%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 10


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com