Porcia: Porcia pre jedného ultra hladného, alebo dvoch polohladných:
Cesto: 3 hrnčeky hladkej múky, 1/3 droždia, soľ, 1 hrnček teplej vody, cukor.
V hrnčeku si pripravíme kvások - droždie zasypeme polievkovou lyžicou cukru, kúskom múky ( asi pol lyžice ) a kúskom teplej vody. Bez miešania (!) necháme kvasiť asi 10 minút.
Potom 3 hrnčeky hladkej múky vsypeme do misy, pridáme kvások a cez 1 hrnček teplej vody - kľudne aj viac, možno aj 1 a pol.. A miesime, až kým nedostaneme celistvé cesto, pomaly prisypávame múku, nech sa toľko to cesto nelepí. Že ste pri konci zistíte tak, že sa cesto nelepí a totálne celé drží pri sebe ako jeden guľovitý objekt - nemá v sebe praskliny, nelepí, nerozpadáva sa a pri pohľade naň vlhnete - to je znak, že je cesto all right. Toto necháme nejakých 30-60 minút kysnúť.
Po nakysnutí si na stôl rozprestrieme papier na pečenie, ktorý posypeme múkou, aby sa nám naň nelepilo cesto ( ak sa lepí, tak odlepiť a podsypať viac múky ). Vykydneme cesto, cesto taktiež posypeme múkou a rozvaľkáme valčekom tak, aby bolo čo najtenšie ( pri pečení to ešte napuchne, tak aby ste to nemalí uber hrubé to cesto ). Podľa chute si zahnite rohy - niekto má rád hrubé okraje pizze, niekto ich nemá rád vôbec,tak sa prispôsobte. Tým je cesto pripravené.
Omáčka: Vlastný tajný recept na omáčku na pizzu zverejňujem prvý krát, tak si ho vážte :D. Zoberieme do ruky misku a flašku s kečapom, medzi cesto a kečup dáme misku a lejeme ponad pizzou kečup z flaše do misky tak, ako keby sme chceli poliať celú pizzu - tým si pomerne veľmi dobre vie človek odhadnúť, koľko kečupu použiť, aby ho nebolo ani veľa, ani málo. V miske si ho potom ďalej pripravíme pridaním pizza koreňovou zmesou. Je to od chute, ale väčšinou zvyknem dávať viac ako 2 čajové lyžičky, až ten kečup pomerne stmavne. Následne do omáčky pridám kúsok Tamari a rozdrvený cesnak ( na oslave som tam tých cesnakov dal špeciálne kvôli aďovi viac :) ) - väčšinou tak 3-4 veľké strúčiky. Pomiešame a rozkydáme na cesto.
Posyp: Potom na pizzu už len pridávať podľa chuti, ale zaručená fajnotka je totok ( v poradí ): na drobno nakrájaná cibuľa, kukurica, čerstvé šampióny, olivy, paprika, paradajka, poprípade ešte pór.
Nakoniec, keď si to všetko namixujete, je dobré to trošku rukami vpučiť do cesta - ale naozaj len jemne, no nie zas úplne jemno. Cieľom je, aby nám pri jedení všetko z pizze nepadalo, ale nech to je trošku kvázy prilepené o cesto.
Na záver už len piecť na cca 220°C 15-20 minút, podľa toho, kto má rád akú chrumkavú.
25.02. 23:31 Skulda: že se to Maskilovi bude líbit. jsem myslel, že tady to pokročilé discordance axis štýlo je na tebe málo primitívne
>> BANDIT - Warsaw MC (recenzia) 23.02. 16:39 Theresa: Koupim LP GRIDE-Záškuby chaosu
Díky
>> (guestbook) 23.02. 16:37 Theresa: Koupim toto album. Diky
>> GRIDE - Záškuby chasu 12" (recenzia) 23.02. 11:32 masskillah: kokot dobra sypanica!!!!
>> BANDIT - Warsaw MC (recenzia) 17.02. 14:01 zintaer: ... a Šanov sú poslovia lásky.
>> (novinka) 17.02. 12:39 deegee: axc: Hate liberali sú podľa teba kto? Tí čo nesúhlasia s rasizmom. Upádáš a opúšťaš fest poslednú dobu.
>> (novinka) 17.02. 08:48 axc: to wrbo:aby to hate liberalom robilo vrasky :-D
>> (novinka) 17.02. 05:23 Wrbo: Sa inak celkom cudujem, ze PHR vydava dosky tejto pochybnej kapele. Neviem, ako je to v sucasnosti, ale v dobe nahratia tohoto zivaku bola kapela znama svojimi rasistickymi vyr ..
>> (novinka) 10.02. 16:30 Theresa: Tak shanim uz jen Gride.