PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


NĚMÁ BARIKÁDA - S MASKOU LIDUMILA CD (recenzia)
PHR
Po 4 dlhých rokoch je konečne vonku nový dlhohrajúci album Němej barikády. Tak ako na poslednom CD, tak aj na tom to neostalo len pri nových skladbách. Určite Vás poteší nasekaných 20 trackov, a to 7 úplne nových skladieb, 2 intrá, outro, covery od Kryptoru - "Rychlost vítězí" (thrash metal dnes opäť ožíva!) a Napalm death - "Dead", čo beriem asi len ako srandu, dve prerobené staré veci: mierne upravený "Systém nedělá chyby" a "Pod ochranou boží" a zvyšok tvorí živák, takže dokopy 20 trackov a 58 minút muziky. Niekedy tieto doplnenia k novým skladbám prídu vhod, veď kompaktné disky dnes majú 80 minút. Čo by to boli za skladby barikády, keby chýbali intrá a outrá z českých filmov. "Sound" kapely sa ani po tých rokoch nezmenil. Stále je to ten podarený mix metal crustu a punku s pomalejšími, ale aj rýchlymi pasážami a dvoma hulákotami za mikrofónom. No možno tentokrát je to troška viac reznuté aj metalom, vo všetkých skladách nájdeš mohutnejší zvuk, o čo sa podľa mňa postaral gitarista a umelec v jednej osobe - pán Gregory, ktorý si vzal do rúk funkciu zvukára. Odporúčam ho niekedy sledovať na koncerte! Texty pojednávajú väčšinou o témach, ktoré rozoberala alebo načala kapela aj na minulých nahrávkach ako napríklad okrem iných aj spochybňovanie cirkvy a dogmy kresťanstva v skladbe "Pod tíhou kříže" alebo uniformovanej arogancii "A.C.A.B.". Nemá dnes akosi veľa kapiel skladbu s takým názvom? Ale v tomto prípade sa našťastie nejedná len o akési bezduché pičovanie do alebo proti vetru bez vysvetlenia. No snáď to nikomu nebude pripadať ako klišé. Samozrejmosťou je aj graficky vymakaný pestrofarebný búklet s textami a fotkami. No a CD vyšlo na nie veľmi známom českom vydavateľstve Papagájův hlasatel records. Nemôžem inak ako nesúhlasiť, že keď si mal rád aj staré veci od Němej barikády, tak tento album si zamiluješ tiež. Tak niekedy opäť na párty chlapci a ja si idem ešte raz pustiť "S maskou lidumila"!

01 - Intro
02 - Trashovka
03 - Pod tíhou kříže
04 - Svědectví mrtvých dnů
05 - Konečná bilance
06 - Rychlost vítězí (Kryptor)
07 - A.C.A.B.
08 - Pod ochranou boží
09 - S maskou lidumila
10 - Systém nedělá chyby 2009
11 - Poslední hodina před úsvitem
12 - Dead (Napalm death)
13 - Outro
14 - Intro live
15 - Ve válce s rozumem (live)
16 - Zmrazeni v čase (live)
17 - Pod ochranou boží (live)
18 - Výkřiky do tmy (live)
19 - Trashovka (live)
20 - Prázdná zpráva pro prázdné adresáty (live)


Táto recenzia už bola zobrazená 750 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.71

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Q+7+G
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com