PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 29.2.2020

POP. 1280 (USA), NULAJEDNANULANULA (CZ), ZMAR (CZ), LAKKA (CZ)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, SEDEM MINÚT STRACHU, CRIPPLED FOX (10.1.2020, Spišská Nová Ves, ex 52-jka)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LIDSKÉ ZDROJE - Live demonstration MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


LIDSKÉ ZDROJE - LIVE DEMONSTRATION MC (recenzia)
Humane recordings
Blíži sa asi koniec. Ja, čo si ešte aj k vysávaniu alebo odšťavňovaniu púšťam DISCLOSE, POLLEN alebo DEVIL MASTER dobrovoľne točím kazetu romantickej a sladkej sedemdesiatsedmičky. Naozaj mi nikto pri hlave nedržal pištoľ. Prisahám, že sám od seba, od kedy som česko-rakúsku (císař pán František Jozef I. po tomto štátotvare robí v hrobe pirulety) kapelu LIDSKÉ ZDROJE videl v Bardejove, púšťam si často ich kazetu. Len tak, bez cudzieho zavinenia.
Jedno sa musí nechať, ako táto kapela vedela v roku 2019 na pásku zachytiť ten úplne prachsprostý garážový feeling z polovice 70-tych rokov. Viem si živo predstaviť tú atmosféru v garáži (začiatok "Call it fantasy"). Ááááááááághr, to gitarové pískanie mám stále pred ušami. Hrdzavo falošná gitara napojená na malé kombíčko, ktoré ledva stíha. Ten Pájov krikľavo-škrekľavý hlas mutujúceho pubertiaka, ktorý je naštvaný na celý svet, pretože mu rodičia pre tento a ďalší týždeň zatrhli vreckové. Tento pubertiak má talent na jazyky. Angličtina mu nerobí žiaden problém, dokonca ani tvrdá nemčina ("Ich erwarte nix Mehr"), ktorá do toho songu neskutočne pasuje. Budem musieť na jeden víkend vypnúť telefón, zamknúť sa na všetky západy (aj východy) a naštudovať si všetkých priekopníkov deutsch punku. Basa len tak brní (zato sa melodicky rozbehla v "Tell me what you got") a niekde v rohu v pozadí bubeník trestá staré amati bez toho, aby si to zaslúžili. Nápadité aj keď už stotisíckrát zrecyklované riffy, ktoré ale pekne šľapú a sú zdravo šialené, veselé sa melodické až prestaneš myslieť na veci, čo sa dejú vonku. Na záver tri covery (TESTORS, the UNDERTONES a SMRT MLADÉHO SEBEVRAHA - ten je top, hoci od SMS mám aj väčších favoritov). Údajne sa jedná o demo, ale s minutážou ľahko pod 40 minút to bez problémov môžem prekvalifikovať aj na debutový album. Podarený debutový album.
Vydaných 156 kusov zrejme na svojom vlastnom vydavateľstve Humane recordings.

https://lidskezdroje.bandcamp.com
  1. Go away
  2. Brand new start
  3. Frustrating times
  4. Shit matters
  5. Ich erwarte nix Mehr
  6. Tell me what you got
  7. Call it fantasy
  8. No borders, no oceans
  9. Ten-meter fence
  10. Berlin survival
  11. Together (TESTORS cover)
  12. Teenage kicks (the UNDERTONES cover)
  13. Kdo jsi (SMRT MLADÉHO SEBEVRAHA cover)

Táto recenzia už bola zobrazená 96 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: I+M+L
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 17:34
HCST: No hlavně do ČR zavítají Hetze. A nezbývá než doufat, že vystoupí i na nějakém pro takový námrd důstojném místě (rozuměn...díře) .. >> (novinka)
13.02. 13:15
dášo: lukasukaz: dík. nie, v lete chodím na tour južnú pologuľu. ale Kvapka nie je zlý nápad, minimálne logo by som už mal. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
12.02. 19:08
lukasukaz: Vločka topka celého víkendu u mňa :D Keď sa začalo drbať bežkou o odposluch tak som myslel, že to niekto v predu naozaj schytá :D Dášo, v lete to premenuješ na kvapka? :D .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
09.02. 10:44
Zintaer: HURK na krabičkách Zintaer a Noitt!! Dík za pozitívny report!!! Akcia bola celá super!!! >> 6.2.2020 POKORA, HURK, SZMEJ, DUDE THE WOLF Košice, Collosseum (report)
04.02. 08:15
dášo: elramon: nie, je to (zatiaľ) výhradne koncertná záležitosť. vo februári doslova koncertný boom BB, ZA, SNV, BR. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
02.02. 15:52
elramon: ten dasov projekt ma uz nieco vonka? >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
05.01. 21:02
Mx: xxx, však to vyzerá, že ju roman ešte nevypredal: https://amentma.bigcartel.com/product/wwhc-photobook .. >> (guestbook)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[0/0%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[0/0%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[1/33.33%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[0/0%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[0/0%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/66.67%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[0/0%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 3


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com