THE FIALKY - ŠANCE CD

Autor: Krueger | Počet videní: 1321

PHR
Po troch demáčoch, jednej live nahrávke, ide v poradí o druhý štúdiový profi album. Hneď na začiatku musím povedať, že zvuk išiel dopredu, ale je to na škodu. Áno je to dobre namixované, uhladené, ale zmizla z neho tá pouličná surovosť a nahradila ju sterilnosť. Ich zvuk je teraz viac popový.

Spev je eliminovaný stavom speváka ale ostatný mu pomáhajú zbormi, tými klasickými ooo, yeea a podobne. Najslabším článkom sú texty, ktoré sú naivné, klišovité, bezduché a dosť jednoduché, čo by možno nevadilo, veď napríklad The Nezfaleš, tiež nie sú žiadny úchvatní básnici, ale tam nechýba vtip, spievajú o veciach, ktoré nie sú stokrát otrepané je tam nadhľad.

V punku by malo byť aj posolstvo alebo irónia, to tu chýba, je bezobsažné a na druhej strane nie je v textoch ani vtip ani zábava. Štylizujú sa do salónových baličov, seladonov, a to môže baviť iba ich pubertálne fanynky, ale na pobavenie ostatných to teda rozhodne nestačí. Viac, ako staranie sa o svoj imidž, by teda mohli zapracovať na textovej stránke. Nájdu sa aj tu aj výnimky, napríklad v podľa mňa v ich najlepšej pecke „Přátelé“, ktorá inak začína „vykradnutým“ začiatkom (SPS- Život ten jde pořád dál).

Tak najprv som chcel negatíva a teraz pozitíva- statočný spev napriek indispozícii, aj keď to neťahá do bohvieakých výšok. V skladbách sú aj rôzne hudobné vychytávky. Napríklad vypiskovaná melódia, ktorej téma potom prejde do gitary (č. 9 „Singl“).

Ďalej ma potešilo sláčikové (nástroj čelo) sólo („Šance) a aj mihnutie klavíra. Škoda, že tam nie je viac takýchto momentov. Predsa by to oživilo ich pop punk. Album nie je úplne zlé, ale obsahuje fakt zbytočné veci, a tie lepšie nie sú dotiahnuté do konca, a zostáva tak priemerné.

1. Černý ovce
2. Pogo
3. Počernice boys
4. Punkrock
5. Je to pryč
6. Přátelé
7. Tenisky
8. Podle jejich pravidel
9. Singl
10. Život song
11. Je víkend
12. Rum a kola
13. Šance

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: N+M+6

Správa:

#2449 Pedro napí­sal/a: 14.01.2011 12:49:42

a vy dvaja dole co picujete, recenzia je o tom aby zhodnotila, aj skritizovala.... recenzia nema byt óda na album

#663 Johnny Toper napí­sal/a: 28.01.2009 17:34:29

Singel UNITED je výborný, no albumy Pruse a Šanca fakt nepodarené...

#662 krueger napí­sal/a: 27.01.2009 12:15:30

hmm azeťáci sa ozvali tak dobre 1. nebudem držať ústa 2. počul som už vela skupín počúvam punk rock už dlho a navštívil som už velmi vela koncertov a preto môžem posudzovať hodnotiť jednotlivú tvorbu punkrock je super hudba ak má myšlienku a ak sa kapely po sebe neopičia a prídu s niečim novým a stojím si za tým, že tie texty sú hrozné neobsahujú ani srandu ani vtip proste lúúza

#661 lucka186 @ napí­sal/a: 26.01.2009 22:08:58

vies co mozes stu tvoju hubu hovorit ty zdocha ..... budem cakat na niejake single od teba sa tesim potom napis ty zebrac

#660 @do riti@ napí­sal/a: 26.01.2009 21:52:57

zloz nieco take ako oni ...a potom sem neco napis

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

14.11. 13:37 roman:


Nevie niekto o voľnej LP - márne zháňam
RÚBANISKO - Nihil blues 10" (recenzia)

31.10. 11:48 Už jsme doma:


Ahoj Ixo,
nevím jestli jsme ti vůbec ofiko poděkovali za recku na Kry(hy), každopádně teď jsme na ni znovu narazili a rádi tak činíme alespoň teraz.
Díky moc a měj se krásn ..
UŽ JSME DOMA - Kry 12" (recenzia)

19.10. 09:22 Mišo Štich:


Dobrý názov, NERVY. Tak sa volala kapela v ktorej kedysi hral Maťo Ďurinda, Andrej Šeban, či Marián Greksa...
(novinka)

20.09. 19:21 kočo:


dík za pekné slová aj za pozvání! Len ešte treba spomenúť Tánine jedlo - to bol headliner večera!
14.9.2021 KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X Banská Bystrica @ Kaktus (report)

14.09. 08:19 Elramon:


"covery zásadných punkrockových kapiel s novými textami, ktoré často predbehnú i originál" fakt? no menuj aspon dve
(novinka)

07.09. 10:11 fero:


Ďakujem Kočo za report.
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

28.08. 08:53 Wrbo:


To heavy metal ma nieco proti mne :-)
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

26.08. 09:25 Balki:


Ja nemozem pochopit, co mas proti heavy metalu :D
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

23.08. 10:05 BoP:


Ahojte, koupim vinyly od Blood Brothers: Burn piano Island Burn and Crimes
DIKES
(guestbook)

19.08. 13:34 masskillah:


parádny report bro)
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)