PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 24.8.2019
DAVOVÁ PSYCHÓZA (SK), BESNA (SK), CONCUSSA (SK), WASTAGE (SK), AS THEY RISE (SK), HEVER - (CZ), FAT (SK), -273.15 (SK)

Svidník , Areál minigolfu

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

PUTRID EMENTAL CHEESE #10
2.50 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
RYOSUKE KIYASU (12.8.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (25 - 29.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
JUST WÄr - Situation normal still fucked up CD

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











FYASCO - KURVA TO JE TLAK / NECH ŽIJE SMRŤ! 7" (recenzia)
Totalitarianism still continues
V poslednej dobe nerád píšem recenzie. Ani nie tak z lenivosti, ako z pocitu miernej zbytočnosti. Ono je to tak. Keď máš info, že je niečo vonka, delí ťa od toho pár klikov. Rýchlejšie nájdeš link a namiesto čítania si to môžeš rovno vypočuť. Ale keď pristál email, či nespravím recenziu na nový sedempalec FYASCO, to sa nedalo odmietnuť.

FYASCO je láska. Hudobne, ľudsky. Chalanov mám mega rád a robia dobrú a  originálnu muziku. Plus krásne, vyhrotené primitívne texty a ešte primitívnejšie videoklipy. Za všetko hovorí fakt, že niektoré songy doslova zľudoveli a  "Tinu Tarner si dneska v tom dave zabľačí každý. Medzičasom sa proste z FYASCO stal pojem. A zaslúžene.

Na sedempalci nájdeš dva posledné štúdiové záznamy. Oba nahraté v dvojici Galo a Holub. Prvá strana trojica starších skladieb pod názvom "Kurva to je tlak". Odkedy to vyhodili na badcamp koncom dvetisícsedemnásť, tak sa na tom nezmenilo nič. Furt je to kurva tlak. Ja si to idem jak kokot doteraz. Songy všetci poznáme, všetci to máme naštudované. Chalani to celé mlátia už roky v playliste. Tie songy majú neskutočný náprah a energiu. Zvukovo vražda, nápady epické a prevedenie tip-top. Nahrávka ťa zdemoluje ako štrkový zásyp z návesu. Textovo čistá FYASCO esencia:

"Otvoria sa dvere. Matka kričí: Čo robíš?
Ja jej na to s hlavou v trúbe, odpovedám uvidíš!
Nech žije smrť!
"

Alebo ďalší kult: "Načo si strejdedžák, keď nemáš vodičák." Bez debaty, A strana je klenot. Milujem to. Tak strašne som dúfal, že sa to raz natlačí do asfaltu a je to tu.

Druhá strana je novší materiál "Nech žije smrť". Ak sa ti zdá, že znie troška inak, než zvyšné nahrávky, máš pravdu. Nenahrávali to totiž live, ako sú zvyknutí. Za to môže borovička, ktorú od dôchodcu vyťal Galo vo vlaku v noci po ceste do štúdia. Vtipná historka, spýtaj sa niekedy chalanov. Ale žiadny strach. Chlapci alkohol tankujú pravidelne a bez obáv naložili štyri nové tlaky, v ktorom sa spája všetko, čo na nich milujeme. Kvalitné a žánrovo pestré Galove riffy v Miškovej dosekanej rytmike a na vrch toho tie ich odídené texty. Všetko je tam. "Gloryhoul" či "Peňáze dva" (aka BEASTIE BOYS cover), tak to sú vážení nové hitovky, ktoré si v tom kotli pôjdeme všetci.

Tak vidíš. Kým toto dočítaš, už si to mohol dvakrát otočiť na gramci. Mal by si o tom seriózne porozmýšľať. Adrik priniesol na trh kvalitný produkt. Dodáva sa v troch farbách (limitky fialová a ružová a klasika čierna). Plus grafika od DxG a na pobavenie anglický preklad textov na mini papieri. Tak neváhaj a kontaktuj svojho lokálneho dílera.

fyasco.bandcamp.com
  1. Nech žije smrť
  2. Strejdedžák
  3. Tina Tarner
  4. Nech žije smrť 2
  5. Gloryhoul
  6. Peňáze 2
  7. Metalfetamsemtam

Táto recenzia už bola zobrazená 355 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: W+U+J
TEXT:


 #7629 Eduv syn   napísal/a 14.08.2019 00:01:41
Rotunda: zivot ti nastastie nerobi rating skladieb s odkazom/posolstvom a skladieb cisto pre srandu.nikto to ku kancu zivota neanalyzuje a ani sa to neodzrkadluje na tom ci ta jebnu do neba alebo do pekla. Netreba to brat tak moc vazne. Vazny byt treba spravny cas na spravnom mieste. Peace :D
 #7627 Rotunda   napísal/a 07.08.2019 18:39:24
hej, take punkove slize. Ale ja radsej vaznost
 #7626 eduv syn   napísal/a 06.08.2019 21:27:55
nadhlad je silná zbraň. a tu fyasco má. Preto ma baví.
 #7625 shupo   napísal/a 06.08.2019 09:45:36
hladal som si k tomu cestu trochu dlhsie, ale o to viac si to teraz idem.
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
15.08. 22:47
Eduv syn: Muco, daj tie ps >> Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA) (rozhovor)
15.08. 09:36
fog: dobre pocitanick >> Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA) (rozhovor)
14.08. 00:01
Eduv syn: Rotunda: zivot t .. >> FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7" (recenzia)
13.08. 23:54
Eduv syn: Mikro uvaha ktor .. >> (novinka)
07.08. 18:39
Rotunda: hej, take punkov >> FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7" (recenzia)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[80/26.94%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[72/24.24%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.7%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[75/25.25%]
Mne varí mama

[59/19.87%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 297

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...