PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 22.11.2019 - 23.11.2019
Nö fest:
VOLE (CZ), ROST (Rakúsko), CTIB (CZ), LUTRA (SK), AHOJ (SK), IMCRIMINATE (SK), FAT (SK), ĎAS (SK), VLOČKA (SK)
aterparty: STRAPATÝ & DANISA, KVASO & SLUŠNÉ BABY SS

, Trangoška

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

THE WILDERNESS - III. (PHR)
14.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
ONDREY ZINTAER, SUMA, SUPRAPHON FAMILY, SEDEM MINÚT STRACHU kolaborácia s ONDREY ZINTAER & NOITT, USNU?, ZABLOUDIL(A), NOITT, 3 ONANY BOYS, MASSOLA (1.11.2019, Sereď, New York)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


RANA - NESPRÁVNE OTÁZKY CDr (recenzia)
DIY
Ani neviem, kedy sa zo slovenskej scény prestal vytrácať poctivý hc/punk a začali ho nahrádzať rôzne fúzie ema, či power violence. Na Morave, či v Čechách sú tieto subžánre momentálne na vrchole a mám taký pocit, že aj na domácej pôde sa postupne začínajú zarývať do tvorby jednotlivých kapiel. Toho pévéčka je pomenej, no emíčko zasahuje naše srdiečka až v prudkých dávkach. Síce už bez mastných čiernych ofín, ale o to viac srdečnejšie a odpodlahy.
Formáciu RANA som už párkrát naživo zažil, dokonca sme im munulý rok spravili pár koncertov. Set, čo predviedli v Bystrici bol vyslovene epický (až na občasné opilecké popevky zvXhc). Navyše to boli (a stále sú) chalani sympatickí, takže ideálna kombinácia, kde nie je čo riešiť. Po demáči, ktorý vyšiel, ak sa nemýlim v 2017 a bol nahrávaný na skúšobni je toto prvá oficiálna štúdiová nahrávka, ktorá vyšla na profi potlačenom CDrku zabalená v luxusnom digipacku. Album je už nejaký čas von a celkom sa čudujem, že sa okolo nej nestrhla žiadna väčšia debata, pretože to, čo sa po vložení cdčka do rádia značky Daewoo začalo valiť z reprákov, som ešte s prepáčením nežral. Hutný zvuk prepracovaných gitár a krásne cinkavých činelov. Wau, až sa čudujem, pretože to rádio som nikdy nepočul hrať až takto tučne. Najviac ma z celej nahrávky bavia tie zasnené post plochy, kde krásne vyznejú hlavne čisté gitarky podfarbené strohým echom. Navyše sa pekne hrajú s melódiami a navzájom sa veľakrát dopĺňajú, čo mi osobne neraz spôsobuje zimomravé stavy. Tu nehrozí žiadna prvoplánovosť, tu sa ide na istotu. Texty sú tiež osobitná kapitola. Niekde osobnejšie a niekde zasa adresnejšie. Napr. pieseň "Zbohom" je zhudobnený Mečiarov prejav z 90 rokov. Fuj, ešte stále mám pred očami tú bravčovú tvár, ktorá sa snaží nasilu vytlačiť slzičku úprimnosti. 8 piesní, z toho jedna inštrumentálka ubehne ako voda a garantujem ti, že toto CD z prehrávača len tak skoro nevytiahneš. Ok, ale aby som zasa nebol až tak prehnane pozitívny, tak mi tu občas chýbajú nejaké zbory, či zvraty, ktoré by miestami okorenili trochu monotónny spev. Inak nemám výhrad. Ak si ideš uplakance, ktoré sa radi hrajú s rytmami a melódiami, tak je tento matroš práve pre teba. Celý náklad si vydala kapelka sama, takže sa nehanbi napísať o svoj kúsok. Ak chceš len sebecky a pasívne konzumovať - mrkni na ich bandcamp :-).

rana.bandcamp.com
  1. Aj tak
  2. Zbohom
  3. Bez pokory
  4. Nádej?
  5. Odpovede
  6. Reťaze
  7. Otázky
  8. Maska

Táto recenzia už bola zobrazená 428 krát!
 Autor: Wrbo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 3

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: H+5+G
TEXT:


 #7579 justo   napísal/a 20.03.2019 17:48:35
a ešte oprava,
chalani=chalani a baba/partija
 #7578 Wrbo   napísal/a 20.03.2019 16:57:04
Pár opráv:
prestal=začal, munulý=minulý
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[80/26.76%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.41%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.68%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[76/25.42%]
Mne varí mama

[59/19.73%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 299

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...