PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 6.6.2020

THORWALD (SK), MENZES (SK)
benefit pre Collosseum

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
VARUKERS / SICK ON THE BUS 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Brněnská vrtule #1 / 1991

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


BARRIGA DE VERME MC (recenzia)
Analog freaks
Dobre, takže už pred časom som dostal poštou túto krásnu kazetu z dielne Analog freaks (bez akéhokoľvek vysvetlenia, iba Aďo niečo spomínal). Tak predpokladám, že asi treba napísať recku, asi len tak sa také krásne kazety nerozdávajú. Tak teda poďme na to. Keď už som začal tým ako tá kazetka vyzerá, tak teda to ešte trocha vykúrim kus. Je to fakt sexy kúsok, úplná zberateľská mňamka. Trblietkovaná priesvitná kazetka a sieťotlačová papierová krabička. No u chlapíkov z AF sme už na tieto sexy hot kúsky zvyknutí. Len tak ďalej! Tak sa to má robiť. Dobre takže ako pekný kúsoček do sekretára je to za 10 z 10. Strčme ale kazetku do magneťaka a čujme. Najdôležitejšie je spomenúť kapelu CHEPANG, čo je grindcore ako noha z trocha odveci krajiny (asi takej odveci ako Slovensko :-)) Nepálu. Kapela sa píši dvoma bicími, čo mňa osobne nejako extra nevzrušuje, pretože dvoje či viaceré bicie súpravy nepovažujem za ekvivalent väčšej brutality, krutosti či čo chcete. Okrem iného CHEPANG na mňa nijak extra neučinkuje. Lenže táto BARRIGA DE VERME s domácou kapelou nemá nič extra spoločné. Ešte aj zvuk tohto projektu je úplne iný, civilnejší, muzikantskejší, menej efektný. Poďme k tým bicím, keď už som sa do teho štúral. Je to bomba. Hrá im to super. V zozname figurujú dokonca až štyria bicmeni, okrem fakt všetkého možného, ale cca klasického (žiadne balalajky, harfy, trúpky a pod.). Nezlieva sa to, ba dokonca mám pocit, že hrajú to chlapíci tak, že jeden tak, druhý onak a dokopy sa im to fajne zošteluje do veľmi peknej dynamickej masy. OK, čo ten zbytok? Taký ten grindcore jak hrajú CHEPANG to nieje, na to je to skôr vymäknuté. Na punk, noiscore, ... je to až moc namakané, progresívne a technické. Metal, no niektoré gitarové sóla sú jak vystrihnuté (no čo ja vím odkiaľ), ale atmosféricky je to bohudík úplne mimo. No je to experiment jak víno. Totálna originálnosť a najbližšie čo sa mi tu ťahá na porovnanie je MASÁŽ asi, možno aj kus nejaké NAKED CITY by sa dalo, ale ten jazzy feeling tam moc nie je, to skôr taký ten progressive rock (ach jaj čo som to porobil, prečo tie hnusné slová vypúšťam) duch tam panuje. Možno, že práve niekde v Nepále je treba hľadať odkiaľ víter fúka. Všetko to má parádnu hĺbku, dá sa pri tom krásne dumať nad blbosťami akéhokoľvek druhu. Odporúčam počúvať v noci v tme. Podieľalo sa tu na tomto diele 12 muzikantov a je to aj čuť. Silno odporúčam!!! Nemám čo dodať. Ťukajte na ich bandcamp a užívajte si to. A potom si kúpte kazetu alebo platňu, lebo toto bude aj o sto rokov známa vec.

chepang.bandcamp.com

Táto recenzia už bola zobrazená 275 krát!
 Autor: Ondrej ZINTAER
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Y+G+R
TEXT:


 #7571 Skulda   napí­sal/a 11.03.2019 22:32:04
Kazeta má daleko hezčí obal než deska. Ještě že muzika je kvalitní jazzgrind tam i tam :)
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)

18.05. 09:27
supelak: fajne, fajne..lem oprav prosim odkaz na medication time >> (novinka)
14.04. 19:03
axc: Mám na vymenu 7" Siviilimurha - Tolkuton Tuho -ak by niekdo xcel >> (guestbook)
11.04. 01:16
Cibazoll: "Táto recenzia už bola zobrazená 666 krát!" >> RAPSÖD / PRŮMYSLOVÁ SMRT 7" (recenzia)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[1/14.29%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[1/14.29%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[1/14.29%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[1/14.29%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[1/14.29%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/28.57%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[0/0%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 7


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com