PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 26.10.2019
ONEWAY SYSTEM (UK), ZIMMER FREI (CZ), the WILDERNESS (SK), LUCIFER EFFEKT (CZ)

Vsetín, 3 opice

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


BARRIGA DE VERME MC (recenzia)
Analog freaks
Dobre, takže už pred časom som dostal poštou túto krásnu kazetu z dielne Analog freaks (bez akéhokoľvek vysvetlenia, iba Aďo niečo spomínal). Tak predpokladám, že asi treba napísať recku, asi len tak sa také krásne kazety nerozdávajú. Tak teda poďme na to. Keď už som začal tým ako tá kazetka vyzerá, tak teda to ešte trocha vykúrim kus. Je to fakt sexy kúsok, úplná zberateľská mňamka. Trblietkovaná priesvitná kazetka a sieťotlačová papierová krabička. No u chlapíkov z AF sme už na tieto sexy hot kúsky zvyknutí. Len tak ďalej! Tak sa to má robiť. Dobre takže ako pekný kúsoček do sekretára je to za 10 z 10. Strčme ale kazetku do magneťaka a čujme. Najdôležitejšie je spomenúť kapelu CHEPANG, čo je grindcore ako noha z trocha odveci krajiny (asi takej odveci ako Slovensko :-)) Nepálu. Kapela sa píši dvoma bicími, čo mňa osobne nejako extra nevzrušuje, pretože dvoje či viaceré bicie súpravy nepovažujem za ekvivalent väčšej brutality, krutosti či čo chcete. Okrem iného CHEPANG na mňa nijak extra neučinkuje. Lenže táto BARRIGA DE VERME s domácou kapelou nemá nič extra spoločné. Ešte aj zvuk tohto projektu je úplne iný, civilnejší, muzikantskejší, menej efektný. Poďme k tým bicím, keď už som sa do teho štúral. Je to bomba. Hrá im to super. V zozname figurujú dokonca až štyria bicmeni, okrem fakt všetkého možného, ale cca klasického (žiadne balalajky, harfy, trúpky a pod.). Nezlieva sa to, ba dokonca mám pocit, že hrajú to chlapíci tak, že jeden tak, druhý onak a dokopy sa im to fajne zošteluje do veľmi peknej dynamickej masy. OK, čo ten zbytok? Taký ten grindcore jak hrajú CHEPANG to nieje, na to je to skôr vymäknuté. Na punk, noiscore, ... je to až moc namakané, progresívne a technické. Metal, no niektoré gitarové sóla sú jak vystrihnuté (no čo ja vím odkiaľ), ale atmosféricky je to bohudík úplne mimo. No je to experiment jak víno. Totálna originálnosť a najbližšie čo sa mi tu ťahá na porovnanie je MASÁŽ asi, možno aj kus nejaké NAKED CITY by sa dalo, ale ten jazzy feeling tam moc nie je, to skôr taký ten progressive rock (ach jaj čo som to porobil, prečo tie hnusné slová vypúšťam) duch tam panuje. Možno, že práve niekde v Nepále je treba hľadať odkiaľ víter fúka. Všetko to má parádnu hĺbku, dá sa pri tom krásne dumať nad blbosťami akéhokoľvek druhu. Odporúčam počúvať v noci v tme. Podieľalo sa tu na tomto diele 12 muzikantov a je to aj čuť. Silno odporúčam!!! Nemám čo dodať. Ťukajte na ich bandcamp a užívajte si to. A potom si kúpte kazetu alebo platňu, lebo toto bude aj o sto rokov známa vec.

chepang.bandcamp.com

Táto recenzia už bola zobrazená 199 krát!
 Autor: Ondrej ZINTAER
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: F+H+Q
TEXT:


 #7571 Skulda   napísal/a 11.03.2019 22:32:04
Kazeta má daleko hezčí obal než deska. Ještě že muzika je kvalitní jazzgrind tam i tam :)
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[80/26.76%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.41%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.68%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[76/25.42%]
Mne varí mama

[59/19.73%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 299

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...