PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 29.2.2020

POP. 1280 (USA), NULAJEDNANULANULA (CZ), ZMAR (CZ), LAKKA (CZ)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LIDSKÉ ZDROJE - Live demonstration MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


FEROCIOUS X - DEN GRå SANNINGEN E.P. 7" (recenzia)
Brain solvent propaganda
Je libo premyť sluchovody? A čo tak dať si pre zmenu nejaké Japonsko? Len takú menšiu dávku. Zákusok. Osaka noisy crusher crust style, nech sa páči! You know what I mean? GLOOM, FRAMTID, ZYANOSE, DEFECTOR ... Už vieš? Tak si tam dosaď ešte FEROCIOUS X, pridaj volume, nauč sa švédsky a ideme na to.
Na to, že táto skvadra funguje od roku 2000, na svojom konte, čo do vydavateľskej činnosti, toho veľa nemá. Štyri sedempalce za 18 rokov je aj na japonskú kapelu podpriemer, keď vlastne aj tento nový je len prevydaná kazeta na jednostrannej EP, tak ako to bolo u ich prvého dema. V začiatkoch zneli ako mladší pubertálny súrodenci FRAMTID. Zakaždým však svoj mangel posúvali o ďalší level do hlukových sfér. No dobre, na ultrasonický kravál typu ZYANOSE sa zatiaľ ešte nechytajú. Našťastie. Stále sú tu ešte badať inšpirácie v ranom škandinávskom hardcore, aj bez tej všadeprítomnej švédčiny. Štyri nové songy po siedmich rokoch nahrali v King cobra squate, kde nahrávali svoju poslednú EP aj FRAMTID. Doteraz však stále tápem, či sa jedná aj o štúdio, keďže to poznám hlavne ako miesto na koncerty. Z videí samozrejme. Ono totiž ten zvuk odtiaľ je o dosť surovší a neohrabanejší, akoby sa jednalo o live session. No a FEROCIOUS X to samozrejme len využili, aby z toho bol ešte väčší bordel, čo podčiarkli na záver prerábkou FEAR OF GOD. Tu už to reálne začína koketovať s nojskórom. Na strane B potom už len ticho v drážkach. Moje prvé stretnutie s FX bolo pred rokmi na Crust war kompilácii Konton damaging ear massacre, kde si to rozdali s ďalšími súkmeňovcami s Osaky. Poriadne som ich začal vnímať až v poslednom čase, kedy im tesne pred týmto vianočným sedempalcom vyšla kompilačná LP s ich komplet predchádzajúcou tvorbou. Tá je už tiež v zbierke a spríjemňuje nám domácu rodinnú pohodu.
  1. Brutna löften
  2. Alla dessa jävla svinen
  3. Manipulation av information
  4. Running through the blood (FEAR OF GOD cover)

Táto recenzia už bola zobrazená 261 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: E+1+N
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
dnes 11:38
sludgehead: neviete niekto ci sa da kupit listok len na ten prvy den (streda)? >> (novinka)
20.02. 17:34
HCST: No hlavně do ČR zavítají Hetze. A nezbývá než doufat, že vystoupí i na nějakém pro takový námrd důstojném místě (rozuměn...díře) .. >> (novinka)
13.02. 13:15
dášo: lukasukaz: dík. nie, v lete chodím na tour južnú pologuľu. ale Kvapka nie je zlý nápad, minimálne logo by som už mal. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
12.02. 19:08
lukasukaz: Vločka topka celého víkendu u mňa :D Keď sa začalo drbať bežkou o odposluch tak som myslel, že to niekto v predu naozaj schytá :D Dášo, v lete to premenuješ na kvapka? :D .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
09.02. 10:44
Zintaer: HURK na krabičkách Zintaer a Noitt!! Dík za pozitívny report!!! Akcia bola celá super!!! >> 6.2.2020 POKORA, HURK, SZMEJ, DUDE THE WOLF Košice, Collosseum (report)
04.02. 08:15
dášo: elramon: nie, je to (zatiaľ) výhradne koncertná záležitosť. vo februári doslova koncertný boom BB, ZA, SNV, BR. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
02.02. 15:52
elramon: ten dasov projekt ma uz nieco vonka? >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[270/91.84%]
Má!

[12/4.08%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.68%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.4%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 294


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com