PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Po 11.2.2019
JUCIFER (USA), FAT (SK)

Košice, Collosseum

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

BETON / ROXOR (PHOBIA RECORDS)
12.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
FYASCO, SEDEM MINÚT STRACHU, NOTA EKRAZIT, MENTAL TENSION (29.12.2018, Ráztočno)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
BLACK PASSENGER

NAJNOVŠÍ REPORT:
FYASCO, SEDEM MINÚT STRACHU, NOTA EKRAZIT, MENTAL TENSION (29.12.2018, Ráztočno, Eso)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
SVÍZEL - Propasti zapomnění MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Hardcore is coming fest

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Bariéra #6 / 2001

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











BUT / INSISTENT CD (recenzia)
L´inphantile collective
BUT poznám a robil som ich pár rokov dozadu. INSISTENT sú pre mňa úplne neznámou kapelou. Ich spoločné splitko vydáva kamoš Ossie pod svojím labelom a na Obscene fasujem kópiu na recenziu. Release číslo dvadsaťšesť sa celkom vydaril.

Prví zaútočia z reprákov BUT. Juhočeský grindcore, ktorý dlho reprezentovali INGROWING. Ich niekdajší bubeník Zbyňa tlačí práve tu. O tých je počuť čoraz menej, zato BUT sa celkom etablovali. Hudobne sa hýbeme v klasickejšom strihu, songy sú vymyslené a poskladané kompozične na základoch tohto žánru. Zbyňa je slušná mašina, takže o tempo strach mať netreba. Počuť, že chalani niečo už hudobne preskákali a výsledok je mohutná porcia grindcoru, ktorá síce nehľadá moc štýlových odbočiek, zato je ale muzikantsky posadená, identifikovateľná a vie agresívne pritlačiť k stene. Dobre zorganizovaný hudobný útok.

INSISTENT sú z Prahy. Troška neznáma u mňa, ale obal ich polovice splitu ma zaujal. Očakával som troška temnotku. Ako atmosféru to nejakú malo, ale nie smerom k blacku, aj keď cover by napovedal inak. Štartuje sa pomalšie, prvý song otvára pomalým motívom. Potom sa to rozbehne. Taká zmeska deathu a grindu, podľa potreby. Gitary masírujú, bicie poháňajú v požadovanom tlaku a do toho hlboký vokál. V masívnom sounde. Znie to dobre, hýbe sa to na hrane žánrov, aj nápady a prevedenie sú. Škoda, že celkovo mi to príde akési štandardné. Namiesto osvedčených postupov viac experimentovať. Potenciál tam je.

Čo dodať. Jeden kotúč, dve kapely a osemnásť songov extrémnej muziky v čiernom digipacku, kde má každá kapela svoj vlastný obal a podtitul splitka. Tuto od susedov. Klikni, vypočuj, vyhodnoť.

butmusic.bandcamp.com
insistent.bandcamp.com
  1. BUT - Zero
  2. BUT - Engines ignited
  3. BUT - Chasing bunkers
  4. BUT - Skyliner
  5. BUT - Chain reaction
  6. BUT - Flashock
  7. BUT - Pressure wave
  8. BUT - Burning vortex
  9. BUT - Black rain
  10. BUT - High degrees of destruction
  11. BUT - Awakening
  12. BUT - The last signal
  1. INSISTENT - Ease of disgust
  2. INSISTENT - Victims of hate
  3. INSISTENT - Cursed
  4. INSISTENT - Rest in piss
  5. INSISTENT - Serenity of suffering
  6. INSISTENT - Before the flood

Táto recenzia už bola zobrazená 240 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: H+2+F
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 08:57
redo: perfektne, VIA A >> (novinka)
18.01. 14:04
axc: heil mam na vyme .. >> (guestbook)
06.01. 15:47
JK: Ahojte, niekto, .. >> (guestbook)
04.01. 02:12
ali: ako hladam jeden .. >> 25.3.2016 NOMA, FAJRONT, MORAL HANGOVER, CÁCORY Banská Bystrica, Kaktus (report)
03.01. 21:11
deegee: A hlavne by som >> 29.12.2018 FYASCO, SEDEM MINÚT STRACHU, NOTA EKRAZIT, MENTAL TENSION Ráztočno, Eso (report)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[77/27.3%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[71/25.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.9%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[71/25.18%]
Mne varí mama

[52/18.44%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 282

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...