PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Po 11.2.2019
JUCIFER (USA), FAT (SK)

Košice, Collosseum

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

BETON / ROXOR (PHOBIA RECORDS)
12.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
FYASCO, SEDEM MINÚT STRACHU, NOTA EKRAZIT, MENTAL TENSION (29.12.2018, Ráztočno)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
BLACK PASSENGER

NAJNOVŠÍ REPORT:
FYASCO, SEDEM MINÚT STRACHU, NOTA EKRAZIT, MENTAL TENSION (29.12.2018, Ráztočno, Eso)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
SVÍZEL - Propasti zapomnění MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Hardcore is coming fest

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Bariéra #6 / 2001

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











STARZY SIDA CD (recenzia)
Nikt nic nie wie
Toto CD som schytal nedelné ráno na FFUD feste, kde mi ho Adrik podával s vetou "vraj je to poľský Dáša". Dášu, ako človeka milujem, aj kapelky, v ktorých mrví. Zvykol som si aj na jeho akustickú tvorbu, ale oneman folkpunky vo všeobecnosti moc neobľubujem. Chvíľu teda váham, ale nakoniec so slovami "aspoň bude sranda" CD beriem. Och, mladícka nerozvážna chyba. Nikdy neverte nikomu, kto Vám núka CD zadarmo, či za recenziu - je to pasca :-D. Po PUNKREASE, či TRUE REASON som si myslel, že nemôže prísť už nič, čo by to prekonalo a zrazu tadááá. CD pokladám do rádia a čakám, čo príde. Z reprákov vyhúkne na mňa zbustrovaná gitara, ku ktorej sa pomaly pridá ďalšia a bicie začnú odsýpať poctivý 77 rytmus. Chvíľu sa tak nad tým zamýšľam, čo teda má v tomto prípade znamenať termín "poľský Dáša". Na žiadnu spojitosť žiaľ neprichádzam. Možno tak muzikou je to podobné na KĽEMONES, ale tým to skutočne končí. Hudba by sa ešte ako tak dala skúsnuť. Jednoduchá veselá trojakordovka neurazí nikdy, no čerešničkou na torte je nad muziku vytiahnutý a vážne, ale vážne zlý spev. Fakt mi to píli uši. Niekedy sa pripojí na vokál aj baba, čo by človek inde bral ako veľké plus, no v tomto prípade je to ako ďalší klinec do rakvy. Pieseň číslo 4 "Przejebane przeciez jest" je presne prototypom piesne, ktorá ma vie vytočiť do nepríčetna :-D. Pomalé, nudné a tak zle zaspievané, že ma z toho až bolia uši a to je vážne čo povedať. Čo sa týka textov, tak z toho, čo som svojou chabou polštinou vydedukoval, tak sa jedná o nekomplikované jednoduché riekanky točiace sa väčšinou okolo punku, či iných spojitostí okolo neho. Jediné, čo skutočne môžem pochváliť je zaujímavá grafika tohoto digipacku. Fotky na tému "Sid a Nancy" sú skutočne vydarené. Vec bola nahratá ešte v roku 2001 a (pre)vydaná v 2014. Netuším prečo :-D.
Pokiaľ sa jedná o ťažkú recesiu, ktorú som nepochopil, tak skláňam klobúk dole. Inak je to suverénne najhoršia vec, ktorú som za poslednú dobu počul.
  1. Trzy akordy darcie mordy
  2. Beton punk
  3. Lubie laski z malymi cyckami
  4. Przejebane przeciez jest
  5. Hity z satelity
  6. Za daleko
  7. Gdzie ona jest?...
  8. Krwawy tipór Lucyfera
  9. No future
  10. Bez przyszlosci
  11. Ladryn, czyli historia o tym, jak Jolka przegrala zaklad

Táto recenzia už bola zobrazená 253 krát!
 Autor: Wrbo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: F+O+Y
TEXT:


 #7506 Mišo Štich   napísal/a 10.11.2018 21:48:27
Toho punka z Poľska som nepoznal. Díky za info! V Poľsku musí byť podobných interpretov mraky. Kedysi som bol v mailovom kontakte s Januszom Reichelom (voľakedy hral v punkovej kapele ZIMA), ktorý pre mňa bol vždy takým "základným" poľským akustik-pankáčom.

Starzy Sida som si vypočul na bandcame NNNW a naj song je "Lubię laski z małymi cyckami" :)

A Brudne Dzieci Sida, to sa dá ku Dášovi prirovnať, no...Dáša je lepší.

Ešte doporučujem poľského pesničkára Waleka Dzedzeja, hudobne niečo medzi Dylanom a folk/proto-punkom.

Mišo
 #7505 ctib   napísal/a 09.11.2018 11:23:03
Čau Wrbo, no to budu moc rád!
Tak někdy na koncertě!
Ať vše šlape!
C.
 #7503 Wrbo   napísal/a 08.11.2018 16:36:17
Ďakujem za objasnenie :-) Pevne som veril, že sa jedná o recesiu. Ak máš záujem, to CD Ti môžem podarovať
 #7501 ctib   napísal/a 07.11.2018 20:10:41
Hm, tady jde o nedorozumění - myslím, že plyne jednak z jazykové bariéry, jednak z nedostatku informací.
Starzy Sida je projekt, kdy "polského Dášu", který má přezdívku Patyczak a vystupuje normálně sám s akustickou kytarou jako Brudne Dzieci Sida (Špinavé Sidovy děti), doprovázejí jeho kámoši z kapely Starzy Singers.
Textově je Patyczak geniální satirik, který se v jednoduchých rýmovačkách vysmívá všem možným stereotypům a klišé spojených s punkovou scénou. Na kytaru moc neumí, zpívat taky moc ne - i toho využívá ve svůj prospěch, svoje písničky stylizuje do podoby té nejjednodušší punkové lupanice.
Mě osobně tahle deska svého času nadchla - takže to znovuvydání bylo možná proto, abych si konečně mohl opatřit :)
Ať vše šlape!
Ctib
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 08:57
redo: perfektne, VIA A >> (novinka)
18.01. 14:04
axc: heil mam na vyme .. >> (guestbook)
06.01. 15:47
JK: Ahojte, niekto, .. >> (guestbook)
04.01. 02:12
ali: ako hladam jeden .. >> 25.3.2016 NOMA, FAJRONT, MORAL HANGOVER, CÁCORY Banská Bystrica, Kaktus (report)
03.01. 21:11
deegee: A hlavne by som >> 29.12.2018 FYASCO, SEDEM MINÚT STRACHU, NOTA EKRAZIT, MENTAL TENSION Ráztočno, Eso (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[0/0%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[0/0%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[0/0%]
ADACTA - Zlo 12"

[0/0%]
BETON / ROXOR 12"

[1/16.67%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[1/16.67%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[1/16.67%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[0/0%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[0/0%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[3/50%]
SOUND OF QUALM 12"

[0/0%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 6

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...