PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 23.3.2019
EARTH CRUST DISPLACEMENT (Nemecko), DISEASE (Macedónsko), SVART UT (Nemecko), COFFIN VARNISH (CZ), CTIB (CZ)

Brno, Sibiř

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

CRUDE - SMASH THE WALL FOR FREEDOM / COMPLETE THE RUN (TAMPERE HARDCORE COALITION)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
BILLOW, INCRIMINATE, MÖBIUS, TORPUR (9.2.2019, Trnava)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Peter Balázs (P.I.N.A.)

NAJNOVŠÍ REPORT:
DVERE, NABOSOPOSKLE, INCRIMINATE (25.1.2019, Banská Bystrica, Kaktus)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
FEROCIOUS X - Den grå sanningen E.P. 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Hardcore is coming fest

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Bariéra #6 / 2001

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7" (recenzia)
Analog freaks
Analog freaks by s počtom vydaní žiadne preteky nevyhrali, ale ak raz niečo do sveta vypustia, je to sviatok pre všetkých hlukových fetišistov. Ich zatiaľ posledným počinom je split 7" MEDICATION TIME / MENTAL TENSION, ktorý vyšiel v kolaborácii s Badluck records, čo je mini vydavateľstvo Foga z prvej menovanej kapely. Takže MxTx / MxTx. Tieto pomerne mladé kapely s rovnakými iniciálkami sa naozaj našli. Nie že by u nás bolo toľko kapiel, ale takéto osudové stretnutie by nevymysleli ani v srdcových záležitostiach.
Prvá pristáva na tanier strana LC X PV. Už na demokazete zdvihli laťku poriadne vysoko, ale to, čo predvádzajú tu, nemá v našich končinách obdoby. Zvuk je menej zahuhlaný, sviežo a ľahko to odsypáva, bicie šli viac do popredia a spev je úplne naechované a sprasený. Takto to má taťka poslednú dobu veľmi rád. S kľudom by som to ešte ohúlil až k bolesti. Páči sa mi, že z nezastaviteľného buldozéru sa za sekundu stane sekačka na trávu, aby sa v zápätí z nej stal mínomet z druhej svetovej vojny. A tie parádne minužáže! K textom plných piluliek, metamfetamínov a záložní sa kurevsky hodí fotka miestneho živáňa na obale. Ten by asi vedel rozprávať ...
Otáčam na druhú stranu a už vidím skicár na etikete. Veľmi sa mi ľúbi označenie stredoveký power violence, ktoré túto kapelu vystihuje do bodky. Hudobne, prejavom, grafikou, primitívnosťou. S tým stredovekom to asi bude pravda, vraj presne takto už hrali ČAD v 98-om. Autor tohto výroku by sa mal urgentne objednať k niekoľkonásobnému ušnému preplachu a opustiť pomyselnú bublinu štyroch kapiel, za ktorými už nič iné nie je. Je to bordel a chaos, ale narozdiel od produkcie ČADu v 90-tych rokoch, ktorí produkovali hluk, pretože ešte na nič iné nemali, je toto organizovaný bordel od ľudí, čo už čo-to prežili s kapelami FYASCO, BOILING POINT alebo DOWNSTREAM. Ten rozdiel je, že MENTAL TENSION to tak chcú. Dosť o koninách. Oproti parťákom z druhej strany je to zreteľne pomalšie a viac lopaťácke, ale zato sa im toho podarilo viac vytiahnúť z dnešnej infantílnosti sveta. Nahrávka super, ale toto treba zažiť naživo niekde spučený v kotli!
Husté nahrávky, ktoré by sa nestratili ani na jednom pobreží USA, dopĺňa sieťotlačový obal, vnútro s textami a ďakovačkami od oboch kapiel a biely vinyl. Vydaných len 300 ručne číslovaných kusov.
Aj na Slovensku máme svetové kapely!
Power-violence responsibly!

medicationtime.bandcamp.com

  1. MEDICATION TIME - What time it is
  2. MEDICATION TIME - Tramal execution
  3. MEDICATION TIME - Strictly stupid
  4. MEDICATION TIME - Meth vaporizer
  5. MEDICATION TIME - Colors in
  6. MEDICATION TIME - Spritz mir ein Autogram
  7. MEDICATION TIME - Web
  8. MEDICATION TIME - Vicious circle
  9. MEDICATION TIME - Daily basis pawn shop visitor
  1. MENTAL TENSION - Intro
  2. MENTAL TENSION - Don´t care
  3. MENTAL TENSION - Horseface
  4. MENTAL TENSION - Jackpot
  5. MENTAL TENSION - Crackhouse blues

Táto recenzia už bola zobrazená 409 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: F+W+E
TEXT:


 #7437 fog   napísal/a 03.07.2018 13:29:15
pekna recka. diky. zaplesalo mi srdiecko
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 19:46
Edùv syn: Zamiešam tu troc .. >> 23.2.2018 MENTAL TENSION + MEDICATION TIME + FYASCO (Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko, Slovinsko) (cestopis)
14.02. 17:15
Roman.Véé: V Lučenci to bol .. >> 23.2.2018 MENTAL TENSION + MEDICATION TIME + FYASCO (Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko, Slovinsko) (cestopis)
14.02. 16:33
fog: ak narazas na ti .. >> 23.2.2018 MENTAL TENSION + MEDICATION TIME + FYASCO (Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko, Slovinsko) (cestopis)
14.02. 14:40
PZSR: Co to je za pedo >> 23.2.2018 MENTAL TENSION + MEDICATION TIME + FYASCO (Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko, Slovinsko) (cestopis)
14.02. 13:29
fog: peto, budem na t .. >> 23.2.2018 MENTAL TENSION + MEDICATION TIME + FYASCO (Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko, Slovinsko) (cestopis)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[0/0%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[0/0%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[1/6.67%]
ADACTA - Zlo 12"

[1/6.67%]
BETON / ROXOR 12"

[2/13.33%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[2/13.33%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[1/6.67%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[1/6.67%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[1/6.67%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[5/33.33%]
SOUND OF QUALM 12"

[1/6.67%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 15

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...