PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Ne 19.8.2018
IL (Rusko), SADO ZORA (Macedónsko), POTHRATOR (SK)

Poprad, Na garážach

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

SHEEVA YOGA / DOG EGGS (TOTALITARIANISM STILL CONTINUES)
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
Ffud fest 9 (10 - 12.8.2018, Sereď)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
CINNAMON WIND

NAJNOVŠÍ REPORT:
Opičí bál 4 (13 - 14.7.2018, Sklabiňa, Strelnica)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
PASKUDA - Toto ste chceli? Vy, čvarga! CDr

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Fear fest 2018

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Sami sobě #6 / 2002

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











MY O VLKOCH CD (recenzia)
DIY
Táto recenzia by sa dala odbiť jednoduchou vetou "je to proste popiči". Bez výhrad. Ale nejako podvedome cítim, že je to málo. Málo je to preto, lebo všetky klady tejto nahrávky, by ostali jaksi visieť len na jednom slove a výsledná výpovedná hodnota, by ostala nulová. Ak máš pocit, že punk vo svojej trojakordovej prapodstate na Slovensku už zomrel, mám pre teba dobrú správu. Aj keď Ti týmto asi nepoviem nič nové, pretože MY O VLKOCH sú za posledné roky už dosť prevarenou kapelou.

Pred cca 4 rokmi mi Krtko z TP rozprával, že vraj v Košiciach hrá nejaká dobrá nová punková kapela. Vtedy som sa ohradil a trochu ironicky dodal "vážne?" a nechal som to tak. Pár mesiacov na to, sme okupovali spoločné pódium v Brezne a tam som ostal kukať s otvorenou hubou. Možno to nebolo ani muzikou, ale skôr tou živelnosťou a trefnou politickou agitkou, ktorú chalani chŕlili s neskutočnou energiou. Vtedy som to nazval punkovým kabaretom. Zakúpil som si ich prvý demáč na CD-r a odvtedy ma tá láska nepustila. Na tento príbeh mám ale copyright, takže sa ho nesnaž za mojim chrbtom predať nejakej Pilčerovej hehe :-D. Poďme ale k veci.

V ruke držím šikovne poskladanú A4 na recyklovanom tvrdom papieri s otlačeným linorytom a ručne napísaným playlistom. Ako 19 z 20 som mal tú výsadu vlastniť túto limitovanú edíciu. Ostatných 30 kusov je už, ak sa nemýlim, normálne potlačených klasickou tlačiarňou. V útrobách bookletu nájdeš všetky texty, žiaľ opäť bez ostatných informácií, vrátane kontaktu na kapelu. Ja viem, v dnešnej dobe je všetko na nete a minimalizmus je v kurze ... ale aj tak!

Po počiatočnej fanfáre nasleduje vypalovačka "Medzi nami". V zboroch začuť dokonca aj ženský spev. Sila tejto kapely je jednoznačne v textových posolstvách. Fašizácii a nenávisti v spoločnosti sa venuje hneď niekoľko songov, čo je dnes stále mimoriadne dôležité téma. "Dvestotisíc" pojednáva o posledných parlamentných voľbách, kde záverečná veta "dvestotisíc z päť a pol milióna volilo za teba, kým ty si na to jebal" hovorí za všetko. "Emigrant song" spolu so skladbou "Prisaháme" sú pre mňa osobne najhitovejšie skladby z celého albumu. Myslím, že nemá zmysel rozpytvávať jednotlivé piesne dopodrobna (to za mňa urobí Balki na jeho stránkach hehe). Je to úderný a energický, skôr rýchlejší punk s presahom, ktorý by si mal/a povinne zaradiť do svojej výbavy uvedomelého pankáča/čky! Väčšina songov sa objavila už na ich prvotine z roku 2014, takže si myslím, že to nebude pre teba asi nič nové. V punkových kuloároch sa čosi šeptá aj o vinylovej verzii, ale to je ešte hudba budúcnosti.
Aj keď nemám vo zvyku bodovať nahrávky, tak tejto dávam 9 z 10. Garážové demo, ktoré bolo nahraté, len pre potreby kapely (a po vyžobraní aj mne a ďalším... :-) ), by schytalo plný počet len preto, lebo z neho sála väčšia živelnosť a autenticita, presne ako aj pri živých vystúpeniach!

myovlkoch.bandcamp.com
  1. Fanfára pre všetkých, ktorí si uvedomujú, že punk je viac ako len hudba
  2. Medzi nami
  3. Informačné kvapky
  4. Sonet
  5. Dvestotisíc
  6. Emigrant song
  7. Mamona
  8. Maľovaná abeceda
  9. Adam
  10. Fatalisti
  11. Prisaháme!
  12. Ona a jeho päste
  13. Záverečná III

Táto recenzia už bola zobrazená 496 krát!
 Autor: Wrbo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: T+P+P
TEXT:


 #7309 Balki   napísal/a 29.01.2018 14:20:56
Caves dasa, nechcem tu robit konkurencnu propagandu, takze ti to pisem na tvoj BZ profil ok? :D
 #7308 dáša f.f. klemodasa@gmail.com web  napísal/a 29.01.2018 11:33:55
kde nájdem Balkiho stránky?
 #7306 Balki   napísal/a 25.01.2018 08:14:11
No keby som si to precital skor Wrbo, tak to zaiste urobim, ale tentokrat som to ponal jednoduchsie :D
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
13.08. 23:16
justus: najlepšia fotka >> ΣUMA (fotka)
02.08. 11:18
Twg: Miro pisal som t .. >> 13-14.7.2018 Opičí bál 4 Sklabiňa, Strelnica (report)
02.08. 10:55
cocotello: Spočiatku som bo .. >> 13-14.7.2018 Opičí bál 4 Sklabiňa, Strelnica (report)
02.08. 00:12
Miro Vozárik: Úprimne som rozr .. >> 13-14.7.2018 Opičí bál 4 Sklabiňa, Strelnica (report)
01.08. 17:04
kočo: Ci pana!
.. >> 13-14.7.2018 Opičí bál 4 Sklabiňa, Strelnica (report)


ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[214/91.85%]
Má!

[11/4.72%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[1/0.43%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[7/3%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 233

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...