PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 19.7.2019 - 20.7.2019
Opičí bál:
piatok: ROST (Rakúsko), PLEŠATÁ ZPĚVAČKA (CZ), MACGYVER (CZ), NO GOD RHETORIC (CZ), COURO (SK), DÁŠA FON FĽAŠA (SK)
sobota: BLACKMAIL (Maďarsko), ZATRATA (Poľsko), COFFIN VARNISH (CZ), SYSTEMIC DAMAGE (SK), HUMAN HUMMUS (SK), RANA (SK), BRMBOLCE (SK), ROZRUCH (CZ)

Martin, SIM


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

LUCIFER EFEKT - MY (BURINA RECORDS)
12.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
A POINT OF PROTEST, DIMITAR, GATTACA, INDOCTRINATE, LAKKA, MERMOMOC, ORIENT, LUTKA LASKIER, TIGERWIZARD (12 - 13.7.2019, Brno)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
JOHNY FOXTER

NAJNOVŠÍ REPORT:
SISTEM ERORR, ROSA PARKS (12.7.2019, Banská Bystrica, Kaktus)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
NAŠE ANO MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosphere #3 + #4 / 2002

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











BI-LA KAIFA - PROTEST CD (recenzia)
DIY
Toto CD som dostal do daru na jednom koncerte v Olomouci od bubeníka už neexistujúcej hc/punk kapelky SUDETIA NON CANDAT so slovami, že momentálne hrá práve tam, a že sa jedná o typický crust punk. CD príjmam a na oplátku mu sľubujem aspoň strohú recenziu na najbulvárnejšej punkovej stránke v našej krajine. Najbulvárnejšej hlavne preto, že je posledná a jediná, ktorá ešte v hc/punk/crust komunite funguje. Takže si to váž! (Kukaj, ako si šplhám pche! :-) )
Demo CD obsahuje 10 skladieb a už pri pohľade na názvy piesní dedukujem, že to nebude moja šálka kávy. Nahrávka vznikla ešte v roku 2012, takže o nejakej aktuálnosti moc hovoriť nechcem, bude lepšie ak navštívite ich stránky a pozriete sa, kam sa chalani posunuli :-).
Obal tvorí jednoduchá čiernobiela dvojstránková skladačka s vloženým, čierno potlačeným cédečkom. Totálny minimalizmus, kde sa síce dozvieš, kto je autorom muziky a textov a kto to nahrával, no nedozvieš sa o čom pojednávajú texty a dokonca tam nenájdeš ani kontakt na kapelu.
CD pokladám do prehrávača a prvú facku mi dáva práve zvuk. Čakal som o dosť väčšiu špinu, no ostávam tým milo prekvapený. Má to melódiu a celej nahrávke dominuje hlavne basa. Vokál je v tomto žánre viacmenej klasika - jeden hlboký a druhý ječák. Veľká škoda je tých chýbajúcich textov. Zo spevov toho moc nevyrozumieť, a tak je človek odkázaný len na svoju fantáziu (alebo internet). Štruktúra a členitosť všetkých piesní je tiež viacmenej v rovnakej réžii - je to rýchle a spomaluje sa jedine na malú chvíľu, aby sa dal priestor aj menším vyhrávkam. Miestami mi to trochu pripomína šumperskú bandu (už tiež RIP) ILUZE SVOBODNÉ VŮLE. Ľudovo povedané - neodjebalo mi to dekel, ale na druhú stranu ma to ani neurazilo.
Ak máš rád/a priamočiary nasratý crustpunk, skús dať tomu šancu. Možno ťa to dostane :-).

PS: Len tak na okraj. Posledný materiál kapelky SUDETIA NON CANDAT (a asi aj jediný), by mal nakoniec oficiálne výjsť aj na vinyle!

bandzone.cz/lakaifa
  1. Protest
  2. Inside job
  3. Hovno
  4. Hladoví supi
  5. Nevinnost
  6. Vražda smrt zabití
  7. Holocaust
  8. Ekosystém
  9. Frondör
  10. Játra

Táto recenzia už bola zobrazená 234 krát!
 Autor: Wrbo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: W+P+I
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
dnes 19:58
Elramon: dpc, ale dufam, >> 12.7.2019 SISTEM ERORR, ROSA PARKS Banská Bystrica, Kaktus (report)
13.07. 13:43
Mišo Štich: Zaujímavý rozhov .. >> Biosphere #1 + #2 / 2001 (archív zinov)
12.07. 10:00
axc: https://www.yout >> (guestbook)
11.07. 07:42
AxC: https://www.yout >> (guestbook)
30.06. 21:39
Mišo Štich: Wow, toto že sa .. >> Info zine #1 / 1997 (archív zinov)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/4.08%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[0/0%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[3/6.12%]
ADACTA - Zlo 12"

[7/14.29%]
BETON / ROXOR 12"

[8/16.33%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[4/8.16%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/12.24%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[3/6.12%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[3/6.12%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[8/16.33%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/10.2%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 49

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...